Pienoismallit.net

`68 Pontiac Firebird 400

Koska olen parhaillaan talvilomalla, niin oli aikaa tehdä toinenkin malli valmiiksi.. Olin toki tämän aloittanut jo aikaisemmin.. Alustan ja sisustan liittäminen oli melko painajainen, sai koria singuttaa oikein kunnolla.. Pelotti jo että foilaukset repeilee tai ikkunat irtoaa, mutta selvisin.. Takapaneeli tuotti myös harmaita hiuksia, takavalojen kehykset foilasin ensin, mutta ei tullut hyvä, turasin ne lopulta Molotowilla, eikä tullut paljoa parempi.. Nuo AMT:n hienot kumitkaan ei istunut niin hyvin vanteille kuin toivoin, mutta näillä mennään.. Kuvat ladattuani huomasin että ovien lukot on vielä korin väriset.. Muuten kaikki meni nuin niinku suurinpiirtein hyvin.. :D

Kommentit

Tiukka värisävy autossa. Sopii kyllä hyvin metallipunainen siinä missä tavallinenkin sävy. Joissakin kuvissa auto näyttää muskelimaiselta ja toisissa hieman lelumaiselta. Johtuu varmaan AMT:n renkaista ja vanteista suhteessa maavaraan. Aavistus maata lähempänä oleva alusta olisi saattanut tehdä tyylikkäämmän kokonaisuuden. Mutta mutta, nämä nyt ovat tällaisia fiilis-juttuja, pääasia että rusensit projektin valmiiksi vaikka loppusuoralla vastapotkua tulikin. Tyypillistä AMT:tä ettei peräpaneeli istu.
Hienosti onnistuneet foilaukset ja maalipintakin tasaisesti suihkittu.
Kokonaisuus ihan siisti, sisusta mukaanlukien! Mulla tökkii silmään pari asiaa. Ensinnäkin, toi maalipinta on kyllä täysin onnistunut, mutta julmetun isokiteisen metskun olet maaliksi valinnut (oikean auton kilikali?), ensivilkaisulla näytti ihan appelsiinilta, mutta ei sentään :) Voi olla tietysti, että noi kirkkaat kohdevalot (salama?) vielä tehostavat vaikutelmaa. Ja noi tulpanjohdot on aika paksua kaliiberia.
Kiitos molemmille!

Mikko: Tää on siis Revellin valmistama sarja, mutta käytin AMT:n valmistamat renkaat.. Ehkä tuota olis voinut madaltaa, mutta toisaalta tykkään tuosta hieman pönöttävästä ajoasennosta..

Tervo: Käytin maalina Tamiyan spraymaalia, eli ihan pienoismalli tarkoitukseen soveltuvaa, minusta tuo valaistus sitä raekokoa korostaa, se jotenkin muutenkin saa auton näyttämään vaaleammalta kuin mitä on.. Salamaa en kuvatessa käytä, mulla on 2 kpl tavallista pöytälamppua LED-hehkuilla ja lisäksi halogeeni työlamppu siinä yläpuolella.. Ehkä pitäis kokeilla ottaa muutama kuva ilman tuota halogeenivaloa? Tulpanjohdot on malleihin tarkoitettua aftermatket johtoa, ja se on tuollaista vahvuutta.. Jokaisessa mallissani olen näitä samoja johtomerkkejä käyttänyt, liekö tuo keltainen korostaa paksuutta ja meneehän ne tuossa yhtenä klimppinä melkein johto-ohjurin läpi joten sekin antaa hieman paksun vaikutelman.. ;)
OK, kunhan jostain valitan :)

Onko noi piuhat Hiron 0,4 mm vai jotain muuta? Itse juurikin johdottelen tuota Dodgea Hiron piuhoilla, eikä ne noin paksuilta näytä, tietysti näköharhakin on mahdollista.

Onko sulla lamput suoraan heijastimella sojottamassa kohti mallia? Antaa kovasti "kovan" valon. Itse tuossa vanhassa valoboksissa olen pehmentänyt valot (loisteputket) vetämällä voipaperin niiden ja kohteen väliin. Ja tuossa uudessa teltassahan noi ledityövalot valaisee ulkopuolelta sen kankaan, ja valo pehmenee samalla tavalla. Tosin, siihen juuri katselin evilbaystä kahta salamaa ja radiolaukaisinta. Noi Kaksi 30W lediä on vielä vähän naftit, valotusajat venyy tuonne puoleentoista sekunttiin.
Joo nuo piuhat on just sitä Hiron 0,4mm johtoa, en ole muita johtoja käyttänyt vuosiin kun tuli aikoinaan ostettua isompi satsi Hiron johtoa..

Lamput sojottaa suoraan kohti mallia.. Pitää kokeilla tuota voipaperijuttua kunhan ehtii.. Dodge täälläkin on nyt työn alla. :)
Janne Herajärvi kirjoitti:
Joo nuo piuhat on just sitä Hiron 0,4mm johtoa, en ole muita johtoja käyttänyt vuosiin kun tuli aikoinaan ostettua isompi satsi Hiron johtoa..
No helkkari, yhtä paksuilta ne sitten tulee mulla näyttämään, kun saa paikoilleen ja kuvattua :)
PhantomII 17.1.2018 21:55 Vastaa lainauksella
Ekan polven Camarot ja Firebirdit ovat sydäntäni lähellä aina - sattuneesta syystä. Autot luotiin kilpailijoiksi Fordin Mustangille ja oma mielipiteeni on, että GM:n esitykset voittivat FoMoCo:n ponin, ainakin näyttävyydessä.

Mallista välittyy se puhdas ja ehkä karkkimainenkin fiilis, joka näihin autoihin sopii. Detaljoinnissa ei mielestäni tälläkään kertaa ole valittamista, varsinkaan sen jälkeen, kun tekstissä mainitut puutteet on korjattu. Hieno!
Kiitos :)