Pienoismallit.net

1967 Plymouth Belvedere 4door HEMI

SE ainut 4d HEMI

Suomeen tilattiin maailman ainoa 426 cid HEMI moottorilla tehtaalla varustettu 1967 Plymouth Belvedere neliovisena tolppamallina. Berner Oy:n silloinen toimitusjohtaja sai valita mallistosta minkä tahansa auton itselleen. Tilasi tilavan neliovisen sohvapenkeillä varustetun Plymouthin, ja siihen mahdollisimman suuren ja tehokkaan moottorin. Legenda oli syntynyt.

Tein siitä mallin käyttäen lähtökohtana Revellin Sox&Martin '67 Plymouth GTX:ää. Siinä tuli mukana sopivasti HEMI kone, eli " vain" kori tarvitsi muokata 4d sedan malliseksi.

Toki paljon muutakin piti muuttaa ja kasa osia valmistaa Evergreenin muoveista.
Hienot pölykapselit sain ostettua arvostetulta mallarikollegalta J.A., iso kiitos.

Omaa valmistetta ovat korimuutoksen lisäksi tietysti kaikki ikkunat, etupenkki, käsinojat, pakosarjat ja -putket, antenni, ovipeilit, keulamerkki, vaihdekeppi, kaksi ovenkahvaa, toinen pyyhkijä, ilmanputsarin kotelo, pyörien venttiilit ja rekkarit. Jotain pientä varmaan muutakin.

Ilmeisesti viimeinen mallin kori, jonka maalasin spraymaalilla. Kynäruisku on hommattu, enää tarvitsee opetella sen salat…

Kommentit

Henkka H 13.1.2018 19:32 Vastaa lainauksella
En tiennytkään tuota Bernerin Hemin tarinaa. Onko auto vielä olemassa?
Hienosti toteutettu malli. Radioantenni olisi ehkä saanut olla ohuempaa lankaa.
Isotöinen projekti jossa paljon muutostöitä. Maalaus myös onnistunut.
Kilikali pulloilla saa hyvää jälkeä aikaiseksi.
Nostalgiaa, faijalla oli belvedere vm 67.neliovisena ja automaattivaihtella.söi bensaa kuin sieni.tuntui kuin olisi laivalla liikkunut ja me mukelot pyörittiin takana sohvapenkeillä joka käännöksessä.En ole ennen nähnyt Bellua näin hienona mallina. On muuten naköinen mutta faijan plymari oli vain mirraviininpunainen ja kutoskoneella.Se kultainen 80 luvun alku.Nuo vanteetkin ovat täysin samanlaiset.Täysi vitonen

T.Marko ja Anne
Kiitosta kovasti teille kaikille! Esikuva-auto on lukemani mukaan yhä olemassa, ja nykyinen omistaja ilmeisesti kunnostelee sitä. Toivottavasti se vielä nähdään liikenteessä ja jossain näyttelyssäkin jopa. Onhan kyseessä melkoinen erikoisuus.
Antenni jäi vähän paksuksi, mutta onneksi se on helposti korjattavissa. Se on vaan venytettyä valurankaa Molotow kromilla siveltynä, juurestaan poikki ja uudelleen paikoilleen liimattu.
Tätä oli jälleen hauska rakentaa, kun sai tehdä monia omia osia.
On siinä Sox&Martin tosiaan saanut vähän kyytiä, ennenkuin neliovisuudesta on tullut todellisuutta. Hienosti on korin "peltityöt" tehty. Pölykapselit 10+.
Toista tällaista ei varmaan ihan heti tule vastaan maantiellä eikä 1/24-maailmassakaan. Näemmekö auton kevään pienoismallinäyttelyissä?
Kiitos Mikko! Toista ei varmaan tule maantiellä vastaan, kun vain yksi on tehtaalta valmistunut 😀. Mutta kiva olisi nähdä Se Yksikin. Kevään mallinäyttelyistä en osaa sanoa vielä mitään, työ ennen hupia.