Pienoismallit.net

1955 Chevrolet Ferrameo

Keskimoottoriavolava-auto - Luotettavaa italialaista tekniikkaa & amerikkalaisen muotoilun kauneutta

Piti keksiä joku teema pick up’in lavalle koristeeksi. Aikani pohdittuani totesin että moottorihan se sinne parhaiten sopii. Kun vielä käsiin sattui Hasegawan 348 TB:n iskemätön sarja, niin idea oli toteuttamista vaille valmis. Ferrarin ripustukset piti saada näkyville. Chevy Cameon kori pysyi muuttumattomana – moni muu asia ei, muun muassa:
-Chevyn rungosta sahalla pätkät pois ja vastaavat kappaleet italiattaresta tilalle
-Lava jäi kiinni valurankoihin ja etupään sisälokasuojat leikattiin pois
-Muovisten jousten tilalle oikeat jouset (mainoskynästä) ja uudet iskarit styreeniputkesta eteen ja taakse
-Ohjaussimpukka ja –akseli sekä ilmanputsarit, pakoputket, jarrusylinteri ja paljon muuta scratchinä. Itse asiassa autossa olevat osat ovat joko jommastakummasta rakennussarjasta peräisin tai sitten omaa styreeni- tai metallivalmistetta. Muiden pienoismallien osia ei ole lainailtu eikä käytetty.
-Kojelautaan Ferrarin mittaristot ja ratti vipuineen
-Ohjaamon ”kaukalon” ja ovien sisemmän alareunan väliin styreeniliuskat eli pohjalevyn jatkot kyljestä kylkeen
-Maski styreeni-6-kulmatangosta
-Sisustan flockaus

Alumiinirunkoinen italiaano-V8 onkin melkoinen johtohässäkkä 1:1-koossa. Letkuja, vimpaimia ja johtoja on pilvin pimein. Tyydyin tekemään perusvedot sähköistä, alipaineesta, vedestä ja polttoaineesta, mutta lukuisten anturien yms. anatomia jäi toteuttamatta.
Keulan merkkiin tuli tekniikan luovutuksesta Ferrarin värit ”kohteliaisuussyistä” Chevroletin sini-punan sijaan. Näkyvyys taakse hoituu kattopeilistä. Sivupeilien pois jättö pitää korin linjat sulavimpina. Ja mitä niillä pyyhkijöilläkään Californian helteessä tekee…
Pientä skrubua jäi maalipintaan ja ikkuna-asennus ei ole aivan vimosen päälle.

Kommentit

Onpa häiriintyneen näköinen ilmestys. Ei se kauppakassillaan ajava kotirouva uskaltaisi samalle kadullekaan tuommoisen kanssa. Luovaa mielikuvitusta olet käyttänyt rutkasti, ja kun sen yhdistää siistiin rakennusjälkeen, niin hyvähän siitä mallista silloin tulee. Pakosarjat mun mielestä kaipaisi jotain hipistelyä, nyt ne näyttää muovisille. Eli jos vaikka putkien välejä tummentaisi? Model on !!!
Kiitos, Ismo!
Vahtasin googlessa Ferrarin kasikoneiden kuvia saadakseni jotain tolkkua ja pohjaa detaljointiin. Tosiaan nyt asiasta mainittuasi ja katsoessani samoja kuvia uudestaan huomaan pakosarjojen jääneen liian vähällle huomiolle kaiken muun rakentelun lomassa. Otetaan vinkistä vaarin.