Pienoismallit.net

Type 039G

Mallin esikuva on kiinalainen tyypin 039G dieselsähköinen sukellusvene, Nato-raportointinimeltään Song. Mallin boksissahan itse asiassa väitetään, että kyseessä olisi tuoreempi 039A, mutta se eroaa selvästi ulkonäöltään 039G:stä, joten tämä lienee virhe. HobbyBossin sivuilla tämän nimeksi ilmoitetaan 039G, vaikka mallin kuvauksessa puhutaankin edelleen 039A:sta.

No, oli tarkka mallinimi mikä tahansa, niin monimutkaisuudella sarjaa ei ole pilattu. Mukana on tasan yhdeksän osaa, joista yksi on vaihtoehtoinen (tornin yläosa periskoopit yms. nostettuina) ja kolme menee jalustaan. Myöskään kokoa ei juuri ole tässä skaalassa kun esikuvan pituus on "vain" 75 metriä.

Yksinkertaisuudesta johtuen mallin rakentamiseen ei mitään ihmeempiä käänteitä mahtunut, valu on varsin nättiä ja osat sopivat hyvin yhteen. Epätyydyttävin osa on varsin rujo potkuri. Toisaalta näin pienessä mittakaavassa maalipinnan onnistuminen on erityisen kriittistä ja tässä kohtaa tuli pahin epäonnistuminen. Punainen alaosa onnistui ihan mukavasti, mutta mustassa osassa on kaikenlaista ylimääräistä näppylää. Maalivalinta oli Humbrol 85, joka ei tässä toiminut lainkaan toivotusti. Jälkiviisastellen esim. LifeColor olisi sopinut kiireiselle paremmin.

HB:n vastaavia sukellusvenemalleja on muitakin odottamassa ja varmasti mukavia välipalamalleja niistäkin saa. Lisäksi nämä ovat sekä muodoltaan että väritykseltään omaa silmää miellyttäviä.

Pisteytyksen jätin tästäkin ryhmismallista pois kun aikataulusta johtuen olen tehnyt kompromisseja joihin en ole tyytyväinen. Positiivista kuitenkin, että vuoden tauon jälkeen valmistui edes jotain. Toivottavasti mallailumotivaatio koki tämän myötä herätyksen.

Kommentit

Jani S 12.1.2018 16:13 Vastaa lainauksella
Valmistunut malli on paras malli! On erittäin hienoa, että laitat malleja näytille.

Katselin myös muita mallejasi. Haluan rohkaista sinua kokeilemaan mallien "säestämistä/vanhentamista/kuraamista". Jonkin verran sitä oli näkyvillä edellisissä malleissasi mutta tämä kyseinen mallin on jäänyt ihan ilman. Omaan silmääni sukellusvenemallit olisivat oiva kohde erilaisten valumien testaamiseen. Kukaan ei ole seppä syntyessään puhumattakaan itsestäni, mutta kevytkin litkuttelu valumavesien kohdissa voisi tuoda tämän mallin paremmin eloon. Ja jos mallin esikuvaan kuuluu jotain yksityiskohtia, kuten antenneja, niin nekin piristäisivät yleiskuvaa. Hauskaa mallailua jatkossakin!
Kiitos kommentista. Aiemmat mallit edustavat aika lailla sitä säistämisen tasoa mihin olen pyrkinyt. Tämä jäi ilman aikataulusyistä, alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluivat kyllä nuo valumajäljet. Etenkin musta pinta on sellaisenaan sen verran tylsä, että sitä olisi hyvä elävöittää. Tämän valmistuminen jäi tosiaan viime tippaan muutenkin, niin mihinkään "ylimääräiseen" ei ollut aikaa. Sukellusveneitä on kyllä pitkällä aikavälillä tulossa enemmänkin, joten niissä sitten.