Pienoismallit.net

Pippin

Peregrin Tuk

Toinen valmistunut 28-millinen figuurini. Aihepiiri pysyy Tolkienin tarinoissa. Tämä Peregrin "Pippin" Tuk on Games Workshopin The Fellowship of the Ring -paketista.

Figu on valettu muoviin. Mielestäni muovisissa GW:n figuissa yksityiskohdat esim. kasvoissa ja hiuksissa ovat paljon pyöreämmät kuin saman valmistajan metalliin valetuissa versioissa. Tämä lisää maalaamiseen haastavuutta – varsinkin tällaiselle aloittelijalle.

Figun valaminen yhtenä kappaleena on johtanut ilmeisiin kompromisseihin. Esimerkiksi miekan ja housujen liitoskohdassa on oiottu, kuten kuvista näkyy. Pyrin siistimään liitoskohtaa hieman askarteluveitsen avulla, mutta etenkin suurentavissa kuvissa liitos on yhä kökkö. Luonnossa kaikki näyttää toki paremmalta.

Maalasin figun Vallejon ja Lifecolorin akryyleillä. Pohjamaali oli musta, ja sen päälle tein kuivasivelyn valkoisella ennen varsinaisia värikerroksia.

Figu oli hyvä valinta tähän ryhmikseen. Vaikka maalaaminen oli rutiinin puuttuessa varsin verkkaista, ehdin tehdä joulunpyhinä paljon muutakin mallailun ohessa.

Kommentit

Nyt on tiukka paikka, Hobitti on ottanut kiven käteen ja muistaakseni siinä vaiheessa kannattaa perääntyä. Taru sormusten herrasta on tuottanut yllättävän vähän oheismateriaalia, tosin tämäkään hahmo ei ihan vastaa sitä mielikuvaa jonka olen kirjan henkilöistä muodostanut 1980 ensimmäisen kerran kirjan luettuani (tosin ei elokuvankaan henkilöt juurikaan muistuta). Ilmeisesti muovi ei ole paras aine valaa pieniä figuja, melkoisen kökköjä on nuo 48 skaalan pilotitkin joten siihen suhteutettuna ihan kelvollinen malli.
Jukka, ole kanssasi samaa mieltä siitä, että figu ja mielikuvat eivät kohtaa. Elokuva on ollut ilmeinen vaikuttaja figuurin suunnittelussa, mikä näkyy esim. vaatetuksessa. Toisaalta hahmon olemuksessa on paljon sellaista, mikä ei ole elokuvasta tai kirjan luomista – subjektiivisista – mielikuvista tuttua. Kasvoista ja hiuksista tuli itselleni mieleen lähinnä Dee Dee Ramone…