Pienoismallit.net

`63 Volkswagen Karmann Ghia

Gunze Sangyo pienoismallien valmistajana on minulle tähän mennessä ollut tutkimatonta settiä. Nyt kuitenkin tutustuin hieman tämän mallin myötä valmistajan laatuun.. Aivan kiva rakennussarjana, joskin curbside, eli moottoriton malli. Miinusta antaisin renkaiden kanssa samaan kehikkoon valetuista penkeistä, jotka ovat siten samanlaista pehmeää vinyylin kaltaista materiaalia kuin renkaat.. Malli meni nippuun oikein mukavasti lukuunottamatta alustan ja korin yhteenliitosta.. Jouduin raakasti veistelemään sisälokareita jotta sain korin ujutettua kojelautoineen paikalleen.. Tästä piti alunperin tulla kovakattoinen versio, mutta irrallisen katto-osan maalaus meni ketuilleen joten tein tästä sitten avon.. Lopputulosta kun katselee niin ehkä parempi näin.. Mielestäni onnistunut sisusta on nyt hyvin esillä, toinen sisäoven kahvoista tosin singahti teille tietämättömille korin ja alustan liitosvaiheessa, mutta eipä sitä tuolta huomaa ellei tiedä.. Tosiaan jopa ikkunaveivit oli irralliset.. Kori on maalattu Tamiyan spraymaalilla, värinä Coral blue eli TS-41 koodilla löytyy.. Puhukoot kuvat lopputuloksesta puolestaan, ja niinkuin aina kommentit ja kritiikki tervetullutta. :)

Kommentit

Automalleista en mitään tiedä, mutta maallikon silmään tämä näyttää upealta.
Maalipinta hieno ja väri sopii tuohon täydellisesti.
Yksityiskohdissakaan ei mitään moittimista. Hatun nosto täältä suunnasta.
Johan näitä Karmanneja tulee, eikös juuri vuodenvaihteessa ollut yksi? VW-konsernin ainut muotoilultaan onnistunut auto, jolle sekä Tamiyan että Gunzen mallit tekevät oikeutta.
Timon kanssa samaa mieltä värivalinnasta, näihin sopii nämä pasetllisävyt. Jos jotain haluaa urmeltaa, niin onko noi pyyhkijät tosiaan kokokromatut? Mustan kumiosan olisi voinut maalata.
Kiitos kommenteista.. Nuo pyyhkijänsulathan ne unohtu maalata tosiaan..
Henkka H 6.1.2018 22:29 Vastaa lainauksella
Guntzen mallit eivät välttämättä ole kovin helppoja saada nippuun. Itse olen tehnyt hi-tec E-Typen ja työmaa oli työläs. Jotenkin ns. ylisuunniteltuja nämä Guntzen koottavat ja välillä tuntuu siltä että ovatko itse kokeilleet mallin kasaamista.
Joka tapauksessa hienosti tehty Karmann Ghia. Hieno maalipinta, työn jälki on erinomaista ja lopputuloksessa silmä viihtyy.
P.S. Guntzen malleja ei kannata maalata kilikali pulloilla, sillä pehmeä maali ei autmaaleista tykkää. Paitsi jos pohjalle ruiskasee jotain hellävaraista pohjamaalia.
Todella upea lopputulos! Kaikki natsaa hyvin yhteen… Maalaus etenkin onnistunut todella hyvin!!
Pidän!!
hieno on kyllä malli
On komia volokkari,maali kiiltää kuin papin … .Litkutus ei ihan jokapaikassa ole onnistunut ja ratista,vaihdekepin nupista en pidä,ovat suhteettoman massiivisia.Kuitenki yleisen siisti ja nätti.Vanhija autoja on aina kiva katsella,olivatpa ne pieniä tai isoja.
Kiitos kommenteista ja palautteista :)
Vanteiden ja korin väriharmonia on Ghiassa kohdallaan. Maukasta ja ajan henkeä kunnioittavaa. Katselin muita tekemiesi mallien kuvia ja tämä nousee mielestäni niistä parhaaksi. Maalipinnan sileys näyttää hiukan vaihtelevan (tasaisen ja lievän appelsiinin välillä). Hyvä se on kuitenkin. Sisustan detaljit ovat kohdillaan ja siisti on koko mallin yleisilme. Muutos avomalliksi näkyy käyneen laatuun varsin mainiosti ja tuulilasi ympäristöineen kielivät vakaasta kädestä liimauksen ja foilauksen askareissa.
Pieni miinus tulisi siitä että ovi- ja muut saumat ovat ovat samaa sävyä maalipinnan kanssa eli ehkä olisi sopiva litkutus paikallaan? Rekisteriklipi vaikuttaa melko kookkaalta.
Kiitos Mikko, kyllä pidän tätä itsekkin yhtenä parhaista malleistani kautta linjan.. Tuo spray-maalaus mulla on vielä vähän hakusessa, kun vuosia/ useita malleja olen maalannut pensselillä, ja nyt maalauslaatikon hankinnan jälkeen tämä taitaa olla järjestyksessään kolmas valmistunut, nimenomaan spraymaalilla maalattu malli (koriltaan siis) Nuita paneelirajoja mä litkutin kyllä, mutta melko varovaisesti kun en halunnut tuhria maalipintaa, varsinkin ovien rajat on hyvin heikosti erottuva, mutta litkuteltu niitä on.. Rekisterikilven kokoa en osaa kummemmin kommentoida muuta kuin että onhan tuo autokin pieni, joten kilpikin näyttää isolta.. :D
Mielestäni onnistunut malli. Kokeilepas joskus fotoetsipyyhkimiä.
Janne Herajärvi kirjoitti:
Tuo spray-maalaus mulla on vielä vähän hakusessa, kun vuosia/ useita malleja olen maalannut pensselillä, ja nyt maalauslaatikon hankinnan jälkeen tämä taitaa olla järjestyksessään kolmas valmistunut, nimenomaan spraymaalilla maalattu malli
On vaikeaa vaihtaa hyväksi koettu tekniikkaa toiseen. Omalla kohdallani pensselistä ruiskuun/spraypulloihin siirtyminen vei muutaman mallin verran karseita harjoitustöitä, mutta mieluummin harjoittelen suihkutteluja kuin käännyn takaisin sivelyyn. Kumpikaan ei ole helppoa - tai voi tietysti olla niille jotka osaa ;-). (En väitä kumpaakaan tekniikkaa toista paremmaksi.)
Hyvin tuo tekniikkavaihdos näyttää kohdallasi käynnistyneen ja rohkaisen jatkamaan samalla tiellä. Monet aikaisemmat "Pensselisedän" mallisi ovat kyllä hyviä ja maalipinnat onnistuneita mutta veikkaan ruiskuttelutaitojen kehittyessä pääseväsi entistä parempiin tuloksiin.