Pienoismallit.net

Mini Cooper

Volkkari aloitti näiden vanhojen suosikkimallien uusintajulkaisun vuonna 1997 New Beetle -autollaan, joka noudatti mukailtuja Kuplan linjoja. Auto kuitenkin poikkesi esikuvastaan melkoisesti, kun sekä moottorin sijainti, että vetotapa muutettiin nykyajan vaatimusten mukaisiksi. Eikä tuo muotoilukaan kuplaa muistuta ;-)
BMW seurasi vuonna 2000 perässä vanhaa Austin/Morris Miniä kovasti muistuttavalla autollaan.Suurin tässä vaihtunut tekijä oli valmistaja, sillä BMW osti 1994 Roverin ja siinä samassa oikeudet Miniin. Mini tarjosi BMW:lle mahdollisuuden myydä etuvetoista autoa särkemättä tehtaan imagoa takavetoisten premiumautojen valmistajana.

Fujimin malli esittää tuota 2000 - 2006 valmistettua ensimmäisen sukupolven mallia, 2006 syksyllä autolle tehtiin facelift, joka muutti ulkonäköä itseasiassa yllättävän paljon, vaikka sitä ei ensivilkaisulla välttämättä huomaa. Malli on pääosin helposti rakennettavissa, ainoastaan lasitukset ovat rakentamisen kannalta ikäviä, lasit tehdään neljästä osasta (tuulilasi, takalasi ja molemmat sivulasit), ne on hankala liimata siististi (liimataan ulkopuolelta), ja myös hankalat teipata, kun Fujimi ei ole toimittanut maalausmaskeja. Teippaus on siis hoidettava maalarinteipillä, pyöreillä kulmilla, ja tuo "sumennus" ei kauheasti paista teipin läpi, jolloin leikkaaminen on hankalaa. Toinen ikävät teipattavat on noi lokasuojien reunat, joissa ei ole uraa värirajalla, vaan reuna kaareutuu pyöreästi lokasuojaksi. Itse leikkasin teipin paikallaan, kohtalaisella tuloksella, joku "ammattilainen" esitti videolla, kuinka hän leikkasi millin rajausteipin, jolla veti varsin näppärän näköisesti tuon rajan. Ikävä kyllä video löytyi vasta eilen illalla :(

Malli on pohjamaalattu Ultimaten primerillä, sen päällä on Zeron Verde Artemis (Lamborghinin väri), joka koostuu vihreästä perusväristä ja sen päälle vedetystä sinivihreästä metalli-candystä. Loppulakkaus on tehty Mr color gx100 super clear iii (näin pitkän nimen voi keksiä vain Japanilainen) -lakalla ja kiillotettu Tamiyan tahnoilla. Yllätys oli se, että tuo Ultimaten pohjamaali (Stynylrez), vaikka onkin akryyliä, kestää myös näiden kovien aineiden alla. Loput maalit lähinnä Vallejoa ja Tamiyaa. Vanteista on kromit poistettu, ja maalattu Alcladin White Aluminium -sävyllä, päällä Xtracrylixin satiinilakka.

Projekti käynnistyi vuodenvaihderyhmiksessä nimellä Mini One, joka oletuksena laatikosta syntyy. Maalauksen ja lakkauksen jälkeen huomasin kuitenkin valurangoissa edelleen maalia odottavat puskurien törmäyslistat! Ja kun kyse candyväristä olisi noiden maalaus koria vastaavaksi ollut liki mahdotonta. Ratkaisu tarjoutui sillä, että laatikko piti sisällään myös Cooper mallin osat (no joo, lähinnä pakoputken miehekkäämmän pään). Cooper on paremmin varusteltu malli tuosta ykkösestä, myytiin isommalla 1,6 litraisella koneella (jonka toki sai ykköseenkin), ja erosi ulkonäöllisesti lähinnä noiden kromattujen puskurilistojen osalta. Lisäksi ykkösessä mustaksi maalatut maskin poikittaispienat ovat Cooperissa kromatut.

Kommentit

Siisti on Mini ja väriyhdistelmä on todella hyvällä maulla valittu.. Skarpit paneelirajauksetkin.. :)
Rakentaisinhan minäkin autoja, mikäli saisin maalipinnan mikä edes näyttää oikealta, hieno Mini ja itse pidän auton muotoilua onnistuneena ja malli on hyvinkin esikuvansa mukainen, vanteiden putsaus kromeista ja maalaus näköjään kannattaa tehdä, näin kun ajattelee lopputulosta, niin olishan ne kromivanteet ihan hirveät.
Kiitoksia herroille kommenteista! Ja Jukalle: taitaa olla ensimmäinen tekele, jonka maalia ei ole tarvinnut hioa, ainoastaan kiillottaa. Eikä tämäkään vielä ole täydellinen, katselin näitä videoita eilen (mm. tätä samaa Miniä), ja kyllä tuohon on vielä matkaa melkoisesti!
Jermakki 7.1.2018 23:23 Vastaa lainauksella
Erinomainen automalli. Kehittävään kommentointiin eivät rahkeet riitä. Ryhmiksen aikaiset työvaihekuvat valottivat hyvin automallailun haastavuutta ja vaiheita.
Auton väri kyllä miellyttää silmää. Automalleista kiinnostuneena seurasin hyviä ja monipuolisia työvaihekuvia mielenkiinnolla. Mielestäni vain paneelirajat näyttävät pikkasen liian vahvoilta.
Panelirajat on ikuinen juupas-eipäs kysymys. Itse en henkilökohtaisesti noista pidä, mutta yleinen konsensus tuntuu olevan, että laitteesta riippumatta ne pitää korostaa ;-)
Vaikuttavan näköinen malli. Kuvat on kuin suoraan Minin esitteestä. Eli hyvät kuvat. Hankalaa tuota on enää paremmin tehdä. Maalaus on hieno.
Kylläpä on hyvin onnistuneet maalirajaukset ja itse maalaus. Vanteiden uusintasävytys sopii korin värin kanssa - kromi olisi ehkä turhan korea tällaisessa ja näin uudessa autossa. Tyylikäs kokonaisuus.
Pientä epätarkkuutta on havaittavissa muutamassa foilin vedossa, mm. vasemman takavalon yläpuolella, mutta todella vähän.
Mitäpä tähän lisäämään, edellisiä kompaten nätisti valmistunut Mini.