Pienoismallit.net

SU- 122

Kesä 1944

Oma vuodenvaihteen mallini on nyt valmistunut.

Malli on rakennettu Tamiyan iäkkäästä sarjasta vuodelta 1976. Sarjaa paransin poraamalla kaikki moottorinilmanottoaukot aukinaisiksi syövyteosia (Eduard) varten ja asensin ne. Lisäksi tein palat peittämään muuten sarjan aukinaiset aukot lokasuojien alla. Kahvat vuolsin irti ja korvasin ne joko syövyteosalla tai metallilangalla. Aseen putki on korvattu alumiinisella (Eduard) versiolla. Antenni on siimaa. Vaunun kannella olevat tavarat, tukki, telat ja aseet ovat erilaisista Tamiyan, ICM:n, Dragonin ja Zvezdan sarjoista, joihin niitä ei enää tarvittu.

Telat ovat sarjan omat, mutta parantelin niitä lämmön avulla paljon. Poistin poikkinaiset saumat, sekä pakotin teloja oikeanlaiseen muotoon veto-ja johtopyörien ylitysten kohdilta.

Mallin alusta on MDF-puukuitulevyä. Katukivetys on Tamiyan valmiista katukiviarkista, jonka leikkasin haluttuun muotoon. Maxim konekivääri ja polttoainekanisteri ovat myös Tamiyan valmistamat, mutta ne otettiin tähän muista sarjoista. Katukivetykseen käytin AK interactiven pigmenttejä, sekä 4mm pituista ruohosirotetta. Maxim konekivääriä parantelin messinkisellä piipulla, uusituilla tähtäimillä, sekä tein katukevtykselle kylsyjä metallilangasta, jotka maalasin kullanvärisiksi.

Esikuvan sain AK interactiven Soviet War Colors 1936-1944 kirjasta. Yksikkö ja sijainti ovat mysteeri, mutta ajankohta on kevät 1944. Toteutin maalauskaavion tarkasti kirjan esikuvan mukaan.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä. Yksityiskohdissa on käytetty Vallejon akryyejä, sekä Abteilungin ja MIG:in öljyvärejä.

Myöhemmin pitää vielä tulostaa alustaan lappu, jossa on vaunun nimi, sekä ajankohta.

Voi olla että unohdin mainita jotain, mutta saa kysyä ja kommentoida. Vaunun rakentamista on voinut seurata myös ryhmärakentelun viestiketjussa: www.pienoismallit.net/keskustelut/13831_ryhmarakentelu-vuodenvaihteen-malli/

- Waltter Holm

Kommentit

Jermakki 5.1.2018 17:19 Vastaa lainauksella
Mukasti toteutettu, detaljoitu ja vanhennettu kokonaisuus. Lisätyt varusteet yms. elävöittävät. Vaalea sävy on kuvassa minun silmääni aavistuksen liian limeen taipuva. Hyvä kokonaisuus. (Maxim poistaa hylsyt suoraan alleen ;).
Upean pienoismallin olet Tamiyan vanhasta sarjasta loihtinut ja vielä näin lyhyessä ajassa. Keltainen sävy ei minunkaan silmiini näytä tuolla työvaihe kuvissa olevan kirjan kuvan sävyltä. Mikä sitten lienee totuus. Huippumalli yhtä kaikki.
Janne V 5.1.2018 19:33 Vastaa lainauksella
Komea vaunu ja hienosti säistetty, vieläpä lyhyessä ajassa. Hienoja yksityiskohtia ja lisäpisteet Maximista.
Itsekkin saa motivaatiota tämmöisistä malleista.
Moi Waltter, on ollut aina mukava katsella näitä sun tekemiä malleja, aina löytyy mukavasti jotain pikku krätsiä mallia piristämässä, vääränmallinen telapyörä on vain hienosti osoittamassa että kenttäkorjaamolla loihdittiin vaikka mitä virityksiä että saatiin kalusto liikkeelle.
Kiitos paljon kommenteista!

Aina oppii uutta ja kiitos tuosta tarkennuksesta Maxim konekiväärin osalta.

Itse vaunun sävyä mietin melko pitkään ja päädyin enemmän kirkkaaseen taittavaan sävyyn. Mietin käsitellä keltaiset alueet vielä Migin ruskeaan taittavalla filtterillä, mutta päädyin jättämään sävyn sikseen. Silmissäni jotenkin tuo sävy toimii hyvin vihreän kanssa ja näin se päätyi lopputulokseen. Ja toki lopullinen totuus värin osalta on voinut olla mitä vain, voimme vain yrittää parhaamme.

- Waltter Holm
Todella hieno vaunu! Kuivat lehdet kivetyksellä ja vaunulla antavat hienon lisäyksen ja melkein kuulen niiden rapinan tuulessa kuvia katsellessa :) Ja kuten on jo pari kertaa mainittu, niin lisätavarat elävöittävät hienosti mallia.