Pienoismallit.net

Kyushu J7W1 SHINDEN

Vuodenvaihteen ryhmikseen piti osallistua kun tuota rakenteluaikaakin oli aika ruhtinaallisesti, joka tosin erinäisten yhteensattumien takia kutitstui alle puolee. Kun leikkiin lähdettiin, niin pitihän se malli jotenkin saada valmiiksi joten oijottiin sitten oikein tosissaan.
Mallista, Hasegawan tuotantoa vuodelta 1988, siis 30 vuotta vanhaa muovia, kohoviivoituksella. Meni vallan mainiosti kasaan, kittiä ei tarvittu kuin muutamaan kohtaan rungon saumaan kun kovettunut muovi tuppasi lohkeamaan valurangan kiinnityskohdista. Bonusta sarjassa oli resiiniset pyörät joihin oli mallinnettu koneen paino.
Kun noita rakentelupaiviä oli vähän niin mallissa ei ole sitten ensimmäistäkään siirtokuvaa, jäi välilakkaukset pois. Maaleina Humbrolia, Tamyaa ja XTRA Coloria.
Historiaa mallista löytyy vaikka täältä: en.wikipedia.org/wiki/Kyushu_J7W

Kommentit

Oikein veikeän näköinen lentolaite. Jettiversio alkoi kovasti kiinnostamaan. Onnittelut vintage-mallin onnistuneesta kokoonpanosta. Varsin elämäänähneen näköisiä ovat nuo prototyypin kuvat, joten mallista on saattanut tulla jopa paremman näköinen, kuin alkuperäinen! Tähän härveliin täytyy perehtyä tarkemmin. Kiitos tästä 3D-impulssista.
No nyt on härveli. Aluksi piti katsoa pariin kertaan kuvia, että kumpaanko suuntaan tämä lentää. Tulee mieleen koiraroduista Puli. Siitäkään ei ota selvää, että kummastako päästä syö ja kummastako paskantaa.

Jotenkin aerodynamiikan vastaiselta koneelta näyttää, mutta eipä tällä hirveesti lennetykään.

Mutta ihan kohtuullisesti on malli kuitenkin tehty, vaikkakin kiire taisi tulla.
Siirtiksiä ei siis ole, eli maalailit nuo siivissä -vai peräsinkö sen on- olevat "maalitaulut" ja nelikulmioviivat itse? Hyvin maalattu myös kokonaisuutena.

Joitain kuvia lähempää jään kaipaamaan, koska on niin erikoinen malli. Kuva ohjaamosta, koska onhan 1/48 kuitenkin jo sen kokoluokan kone, että siellä kuvun sisällä on jotain eroteltavissa. Ehkäpä kuva suoraan ihan edestä ja ihan takaa kertoisivat myös koneen erilaisuuden. Kokoluokka lienee jotain silloisen Zeron kokoa? Kenties vähän pienempi. Kolikko kuvan viereen, niin sekin selviäisi.

Tästä tulee tällaisena sudeettisavolaisena mieleen yksi savolaislohkaisu:
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kuopion rautatieasemalla aikoinaan joku Helsingin herra kysyi savolaisukolta: " Anteeksi, mutta kummassakohan päässä tässä junassa on makuuvaunu"? Tähän savolaiseen tapaan ukko: " No etupiässähan se on ollunna tuolla takapiässä".
No niin, siinäpä kuva edestä. Koosta voi hiukan arvailla, että siiven hinomaru (meniköhän edes sinneppäin) on melko tarkkaan euron kokoinen. Juu, kun oikoa piti niin maalit alle ja maski päälle voitti pari päivää. Pensselillä sitten japaninkieliset kirjainmerkit. Tosin oli siirtokuva-arkkikin jo parhaat päivänsä nähnyt, eli lähes käyttökelvoton.
Pentti Minkkinen kirjoitti:
No niin, siinäpä kuva edestä. Koosta voi hiukan arvailla, että siiven hinomaru (meniköhän edes sinneppäin) on melko tarkkaan euron kokoinen. Juu, kun oikoa piti niin maalit alle ja maski päälle voitti pari päivää. Pensselillä sitten japaninkieliset kirjainmerkit. Tosin oli siirtokuva-arkkikin jo parhaat päivänsä nähnyt, eli lähes käyttökelvoton.
Edestäpäin kuva on ihan mukava lisäys. Noita japaninkielisiä kirjaimia en kyllä löydä mistään, mutta haetannooko tuo.
Omalaatuinen härpäke kuitennii ja mukava lisäys tänne sivustolle.