Pienoismallit.net

Toyota 88C

Daytona 24h 1989

Toyota 88C oli '88-'89 käytetty C-ryhmän kilpa-auto. Runko ja aerodynamiikka on japanilaisen Domen käsialaa ja 2.1 litrainen suora turboahdettu 4 sylinterinen moottori Toyotan omaa tuotosta. Auto oli suora kehitysversio '87-kaudella käytetystä 87C:stä. 88C:tä käytettiin Japanin omassa GT-sarjassa, C-ryhmän mm-sarjassa ja IMSA-sarjassa USA:ssa. 88C:llä osallistuttiin myös '88 LeMansin 24 tunnin kilpailuun ilman mainittavaa menestystä.

Rakentamani malli kuvaa vuoden 1989 Daytonan 24 tunnin kilpailuun osallistunutta All American Racersin (AAR) autoa. Aika-ajoissa saavutettiin 13. sija, mutta itse kilpailu keskeytyi jäähdytysongelmiin.

Rakennussarja on vanha Hasegawan julkaisu vuodelta 1989. Laatikosta suoraan rakennettuna malli olisi sinivalkoinen Minolta-versio. Rakentelu on aloitettu jo 90-luvun lopulla maalaamalla ja laittamalla suurin osa dekaaleista. Noin 19 vuotta myöhemmin kaivoin raadon varaston syövereistä ja heitin maalatut osat putkimieheen liukenemaan.

Hankin malliin Shunkon loistavat afteridekaalit ja aikaa vieneen pohjatyön jälkeen maalasin valkoisen Tamiyan TS-26-spraymaalilla. Kiillotus on hoidettu aluksi osin kiillotuslapuilla ja lopuksi Tamiyan kiillotustahnoilla. Osa hiilikuitualueista on maalattu mustalle pohjalle erisävyisillä harmailla verkon läpi ruiskulla kuvastamaan ei niin hienoa kasarihiilikuitua. Takasiivessä käytin hiilikuitudekaalia. Ohjaamoon on lisäilty johtoja, niittejä ja katkaisijoita. Turvavyöt ovat Hobby Designin kamaa. Varsinainen vyömateriaalikin on fotoetsiä, jonka maalasin Tamiyan akryylipunaisella. Mallin rungon sisälle jouduin laittamaan muutaman muovilevyn blokkaamaan läpinäkemistä, sillä ohjaamoa lukuunottamatta malli on jokseenkin ontto. Jarrusatulat ovat resiiniosat, sillä sarjasta ne puuttuivat kokonaan. Vanteet on maalattu Molotowin 2mm kromitussilla. Lisäilin sinne tänne hentoa säistystä, mutta en halunnut mallistani kuitenkaan kisan nähnyttä ja keskeyttänyttä autoa :)

Kommentit

Hyvin onnistunut maalipinta! On muutenkin melko aidon näköinen kilpuri - varmaankin juuri kevyen säistämisen tuloksena.
Onse hieno, vaikkei oo lenskari ollenkaa. 5/5
Kyllä on hieno! Tyylikäs auto ja hienoa työtä. Saisipa joskus itse samanlaista aikaan… :)
Joo, ihan samat kommentit kuin ylläoleviltakin! Itselläkin tuo Minolta Toyota hyllyssä, ostettu ihan heti julkaisun jälkeen. Vuosien varrella aina silloin tällöin hypistelty, eikä se sieltä itsestään valmistu. Hyvä tietää, että siirtokuvatarjontaa on, koska ei noista originaaleista taida enää olla mihinkään.
Tervo Salminen kirjoitti:
Hyvä tietää, että siirtokuvatarjontaa on, koska ei noista originaaleista taida enää olla mihinkään.
Joo muutamia erilaisia settejä bongasin. Alkuperäiset Hasen dekaalit ovat melko mattapintaisia ja aika haperoa kamaa, ainakin Minolta-boksauksessa. Kokeilin käyttää paria pikkudekaalia ohjaamoon alkuperäiseltä arkilta, eivätkä edes liuenneet irti :-P
Kimmo K. 5.1.2018 14:07 Vastaa lainauksella
Lekomallarina tulee harvemmin automalleja kommentoitua, mutta tällä kertaa siihen on aihetta, kun satuin näkemään auton eilen Malliston ikkunassa. Ihmettelin jo silloin uskomattoman hienoa maalipintaa ja ajattelin pohjatöihin kulunutta työmäärää. Nyt kun luin mallin lähtökohdat, en voi kuin jatkaa ihmettelyä ja antaa asianmukaiset pisteet… Hieno malli.
Kiitokset kaikille kommenteista! :)
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
Onnittelut. Malli nostettu arvoiseensa kategoriaan.
Kiitos Antti ja Timo! :)
En ole tainnut ikinä automalleja kommentoida,koska ne eivät minua juurikaan kiinnosta. Tänään mallin omin silmin nähtyäni voin todeta,että valkoinen maalipinta on uskomattoman hyvin onnistunut. Tuon parempaa tuskin voi pienoismalliin saada.