Pienoismallit.net

1936 Datsun NL-75

No johan tuli valmista tästä Nissanin enimmäisestä kilpurista 1936 Datsun NL-75.Malli oli alunperin Talbot
Lago grand prix 1949.Josta jäi noin 30% ehjänä hyötykäyttöä.Pohja ja hieman sivuja ja loput ylöspäin omatekoa.
Nettitietoa erittäin vähän olemassa,kiitos sodan aiheuttama hävikki.Nissanillakaan ei ole juurikaan tietoja
jäljellä,jotain kuitenkin löytyy tuolta,parempi näin kun alkaa samaa kopioimaan tähän ,Linkki
.Paljon joutui styre levyä leikkeleen ja vääntelemään muotoihin ja viila valuranka jauhetta liima massaa kittinä
sai hyvin muodot ja lujan rakenteen.Viilailua ja pakkelia ja hiontaa niin ,sai korin valmiiksi,pitkiä aikoja
joutui odottelemaan aineiden kuivumista ja vaihtumisia ennen loppu työstöä.Moottori on muutettu Talbotin koneesta ja arvaamalla työstetty jonnilaiseksi joka voisi olla Nissanin tekemä.Ahdin omateko kuten kaikki muukin koneen ympärillä.Renkaat Talbotin lisättynä muutos vanteen ulostuleva muoto ja kapselit.Värinkanssa piti myös tehdä arvaus,kuten istumen väristäkin,pehmusteen tein uretaani vaahdon palasesta jonka,kyllästin uesalla maalikeralla. Tarinassa mainitu kilparat Tamagawa Speedway löytyy google haulla ja myös mielenkiintoista kuvamateriaalia on hieman säilynyt,youtubesta löytyy filmeja ja historia kuvaa+nyky aikaa yhdistettynä,käykääpä kahteleen.

Notta ompahan nyt tällainenkin hyllyssä.Tässä on ollut nyt hieman hiljaisempaa malli hommasta,joulu rauha ja
muuta arjen askareita.

Kommentit

On siinä ollut pipossa kiinni pitelemistä kun tällaisilla on aikoinaan keisarikunnan tienoita kaahailtu. Päähineistä puheen ollen nostan omaani vaaksan tai parikin kunnianosoituksena styreenitaiteen tekemisestä. Jokunen käänne ja vääntö on pitänyt tehdä että Talbot on muovautunut tällaiseksi. Hyvää työtä!
Sivuston ohjeistuksen mukaan kannustavan kritiikin anto on suotavaa, joten: bongasin sormenjäljen kuvassa 8, penkin "kolot" ovat ehkä turhan suuret ja konehuone näyttää askeettiselta.
Henkka H 10.1.2018 21:09 Vastaa lainauksella
Olipa erikoinen ja rohkea valinta mallinnuksen kohteeksi. Tulos on hieno kun ottaa huomiooon referenssien vähyyden. Konehuoneen askeettisuus ja penkki hieman häiritsee täälläkin. Mutta pipo nousee varsin korkealle isotöisen ja valtavirrasta poikkeavan valinnan johdosta.
Kiitän asianmukaisesta arvostelista.Mulle ei ole kohde erikinen sinäänsä kun on automerkki mieluinen jo 1/1 moossa jo hyvin pitkään.Merkin historia kiinostaa erityisesti erikoisemmat mallit.Tarkoitus saada kaikki merkin tehtaan kilpurit jossain muodossa tehtyä ja normi autotkin,jotka alkaakin jo olla mitä saa ostettua ja kuten nyt itse valmisteisia lisäksi.
Vau, mikä Datsun. Paljon olet nähnyt vaivaa vai onko se sinun kohdallasi pelkkää hauskuutta harrastukseen.
Uskottava malli noin vähillä tiedoilla ja referensseillä. Hieman olen tuosta penkin kulumisesta eri mieltä Mikon ja Henryn kanssa, koska jos katsoo ja kuvittelee millainen ajoasento kuskilla on täytynyt olla, niin penkki saattoi hyvinkin kulua silloisten päällysteiden kohdalta juuri noin. Ohjauspyörähän ei ole keskellä ohjaamoa. Miten lie sitten polkimien laita.
Ajoasentoon mallissa olisin ehkä kiinnittänyt kuitenkin enemmän huomiota penkkiä ja korin yläosaa katsoen. Nyt kuljettajan on täytynyt istua niin kuin olisi rautakangen niellyt. Mutta paha mennä sanomaan tarkempaa ilman referenssikuvia. Kuvittelisin vain, että ei tuollaisesta 90:n asteen kulmasta ollut kovinkaan herkullista ajaa montaakaan minuuttia.

Tuskin kuskit siihen aikaan juurikaan nipottivat mekatsuille muustakaan mitään, jos verrataan nykyisiin menopeleihin. Aina löytyy vika vaikkapa vasemmasta takaiskarista, joka ei palautussuunnassa ollut tarpeeksi nopealle säädetty..

Odotan uusia Datsuneitasi.
AJ 14.1.2018 16:34 Vastaa lainauksella
Moi Osmo, Yllä olevia kehuja kompaten erittäin cooli automalli. Kerrassaan mainiota mallausta ja lopputulos on aivan huikea! Ässäautomalli, enuff said! Parhain terveisin, AJ