Pienoismallit.net

Battle Hopper & Henkka Hyppy 4

Biomekaaninen taistelumopo

Niinhän siinä kävi, että Niilo Petterin mopoonsa häkkeröimä jousituksen ja tehonsäätö-ohjelmisto ihastui kedolla ympärillä pomppiviin heinäsirkkoihin. Hetken action-minimkameran läpi tarkkailtuaan sirkkojen pomppimista, ohjelmisto latasi ja sulautti ratkaisevat genominpätkät oman systeemiinsä pikkuruisten nanorobottien auttaessa bio-mekaniikka-elektroniikan integroinnissa. Syntyi prototyyppi kipakasti kiihtyvästä ja ylipitkään loikkaan pystyvästä prätkästä. Fiksuna jantterina Niilo myi protonsa paikalliselle puolustusvoimalle Battle Hopperiksi - taistelumopoksi - samaan rytinään oli integroitu ajajan kypärään kärpäsen punaiset mulkosilmät, jotka laajensivat näkökentän reilusti yli 370 asteen. Tämän enempää asiasta tuskin kukaan haluaa tietääkään.

Bandai Battle Hopper -sarja:
Pienoismalli on pyritty tekemään esikuvanaan Hopper 0-sarjan toisesta pyörästä ja sen satulaan on istutettu robottihahmotelma Henkka Hyppy 4. Prätkäsarja on Bandain laadukasta valua ja pikkuiset palat istahtivat napakasti paikalleen ilman vaivaa. Hankalinta oli pikkuruisten osien irtisahaaminen valurungosta ehjänä.

Sarja on rakennettu OOB (suoraan laatikosta, ja paketin sisäkanteen oli painettu ohjeetkin. Niitä saikin hetken haikailla). Ukkelille lisäksi venyttelin pidemmät antennit valurangasta. Vahinko, että mopo on suht modernia vuosikertaa, mielellään olisin muutaman jarruletkun ja pikkuputken lisännyt tunnelmaa luomaan, mutta eihän näissä moderneissa vehkeissä mitään niin antiikkista ole.

Maalailin vehkeen Mr Paint -maaleilla. Putkistot Vallejo Burnt Ironilla ja kromit on Molotovin Cocktailia. Antennien merkkivalot Tamiya Clear väripisaroita. Säestämistä/vanhentelua en juurikaan nyt harrastanut, koska kyseessä 0-sarjan ensiesittelymopo. Robo-ukkeli vetäisty tyköistuvaan keinonahkaan/kumiin vähän vaalennetulla MRP mustalla. Aikomus oli kokeilla varjostuksia öljyväreillä, mutta tiukkaa kumia en tohtinut kuin vähän harmaalla pesaista sieltä täältä. (Nahkan sävytysohjetta katsastelin täältä.)

Mukava ryhmämallailukokemus taas tämä - kiitokset järjestäjille. Tämä olikin lähes ensimmäisiä kosketuksia mopoon/MP-kalustoon. Ei ole ollut ennen kovin lähellä sydäntä nämä kaksipyöräiset päristimet.

Hyvää loppuvuotta.

Kommentit

Mukava hieman erinlainen malli, tän kokoisia voikin sitten kerätä tuhansia, ei vitriini tila lopu ihan heti kesken.
Olen sanaton…loistavaa…päräyttävä :)
Sinulla on kyky löytää mielenkiintoisia malleja. Ja kyky rakentaa ne erittäin hyvin.
Kiitokset palautteesta. Riskihommiahan nämä uudet aihealueet ovat rakennella, mutta mielenkiintoisia. Mukavaa, jos joku näistä saapi (etenkin positiivisia) tuntemuksia aikaiseksi.
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
…hieman erinlainen malli, … ei vitriini tila lopu ihan heti kesken.
…"hieman" erilainen …ei vitriinin tila lopu … Taitavat olla juuri näiden takia suosittuja ahtaassa Japanissa? Ötökkäeksotiikkaa …
Timo Honkanen kirjoitti:
…päräyttävä :)
Päräyttävä sopii ja riittää hyvin tähän (pakoputki ilm. rikki? Ja tähän voisi lisätä, että perästä kuuluu). Kiitän!
Timo-Matti H kirjoitti:
Sinulla on kyky löytää mielenkiintoisia malleja…
Kauppiaiden vika, kun tyrkyttävät näitä! Tosin Harrasteestakin kyselen aina malleja, joita muut eivät suostu ostamaan… ja fotorealismiin tässä pyritään, vaihtelevalla menestyksellä tosin …