Pienoismallit.net

Mitsubishi A5M2a Claude

Tämä malli piti olla minun osuuteni itsenäisyysviikonlopun ryhmikseen, mutta kuten urakkaan ryhtyessäni epäilin, niin eihän se valmistunut ajoissa.

Mitsubishi A5M2a tai virallisemmin 96shiki carrier-based fighter Type-2-1 oli Japanin laivaston tilaama, aikaisemmasta lokinsiipisestä prototyypistä edelleen kehitetty versio. Sen pääsuunnittelijana toimi myöhemmin Zeron suunnittelua vetänyt Jiro Horikoshi. Kone oli täysin metallirakenteinen ja siinä oli kovasti Spitfiren mieleen tuova elliptinen siipi. Koneen voimanlähde oli 9-sylinterinen Nakajima Kotobuki, joka perustui Nakajiman kokemuksiin Bristol Jupiter ja Pratt & Whitney Wasp -moottoreista. Aseistuksena koneessa oli kaksi 7.7 mm konekivääriä.

Kone tuli laivuekäyttöön vuonna 1937 ja ne osallistuivat mm. Japanin-Kiinan sodan taisteluihin, joissa vastustajana olivat mm. Boeing P-26C ja Polikarpovin I-15bis ja I-16. Zeron korvattua sen 1941 Laivaston ensilinjan hävittäjäkoneena sitä käytettiin vielä mm. kamikaze-hyökkäyksissä.

Malli esittää Laivaston 13. Kokutain konetta helmikuussa 1938 lentäjänään P.O.1st Class Mitsugu Mori. Mori lienee saavuttanut Japanin-Kiinan sodassa neljä ilmavoittoa. 1939 hänet siirrettiin reserviin ja hän palasi aktiivipalvelukseen heinäkuussa 1942, jonka jälkeen hän saavutti viisi ilmavoittoa, kunnes hänet siirrettin toukokuussa 1943 laivaston koelentäjäksi.

Tämä Fujimin malli oli oikein mukava rakennettava - ainoa minun silmääni pistävä outous siinä on se, että siivissä ja rungossa mallin uppoviivoitus on nättiä ja terävää, mutta korkeusvakaaja on tuossa suhteessa kuin eri sarjasta.

Lisäsin koneeseen Eduardin vyöt ja kokeeksi Yahun mittaritaulun - sen olisi pitänyt olla valmistajan mukaan "JustStick", mutta eikös mitä, sitä piti kaventaa reilusti. Alapintojen alumiinimaali oli Mr.Paintin ja yläpintojen suojamaalauksen värit Gunzen akryylejä. Hinomarut piti tehdä erillisistä valkeasta ja punaisesta dekaalikiekosta ja siipien yläpuolelle operaatio oli haasteellinen, sillä dekaalien piti asettua siivessä olevan kohouman päälle ja se vaati useamman käsittelyn Micro Solilla. Eli kansallisuustunnukset olisi kannattanut toteuttaa maalaamalla. Säistämisen tein sekalaisella seurakunnalla AK:n tuotteita ja öljyvärejä.

Kommentit

Hieno ja siisti (ehkä liiankin, varsinkin yläpuoli) toteutus. Hieman erilainen, mitä sinulta yleensä tulee;)

Hyvää Uutta Vuotta!
MK
Eihän tuossa yläpuolessa vikaa ole, jos tarkoitus on esittää uutta konetta. Itse asiassa kone on myöhäisempi A5M2a. Aikaisemmasta a-mallista erottaa helpoimmin korkeasta selkäevästä. Varhaisessa b-mallissa oli umpikabiini, joita monasti kyllä kenttämodifikaationa poistettiin. Myöhäisen b-mallin erottaa nopeimmin noiden nokan päällä olevien ilmanottoaukojen puuttumisena ja lisäpolttoainesäiliön muodosta. Fujimin valikoimissa on myös ainakin myöhäinen b-malli ja A5M4. Claudeja löytyy tähän mittakaavaan paitsi Fujimilta, myös Choroszy Modelbudilta, Doyushalta ja Hobby Bossilta.
Claude oli tärkeä kone Japanin laivaston ilmavoimien kehityskaaressa ja mallistakin tykkään.
Tämä aihepiiri on minulle kovin outo, mutta kuvittelisin, että nämä maakentiltä toimineiden laivuiden koneet eivät pinnoiltaan kärsineet niin paljon kuin tulialuksilta toimineet. Koneen yläpintaan yritin saada sävykkyyttä ruiskuttamalla noista suojamaalaussävyistä hiukan vaalennettuja läikkiä ja öljyväri/tärpättikäsittelyllä saada lisää vaihtelevuutta, mutta loppulakkaus näytti häivyttävän valtaosan sävyeroista.

Ja Arskan kommenttiin: aivan oikein, minun mokani, tämä Fujimin malli esittää nimenomaan a-alamallia - korjataanpas.