Pienoismallit.net

Stug 3G "Finnish Army"

Suomen armeijan rynnäkkötykki.

Ensimmäinen maakalustomalli 35 vuoteen… Opin paljon mallia tehdessä, kuten että kannattaisi pääsävyt tarkistaa muutenkin kuin omasta muistista… Vaalean beessi, jota onneksi kuviossa on vähiten, muuttui muistikuvan perusteella vaalean vihreän harmaaseeen(No, työssäni katsellut näitä pintakuvioita uudemmissa vehkeissä, niin se muistikuva tuli kai sieltä.) Kokeilin montaa itselleni uutta tekniikkaa tämän mallin kanssa.

Itse valitsin Sturm-rynnäkkötykin ensimäiseksi mallikseni maakalustopuolelta, koska Suomen historia ja suomalaisuus on lähellä sydäntäni. Jo tehdessä mallia havaitsin, että pitänee ottaa uusiksi jossain vaiheessa kun on saanut enemmän kokemusta mallien rakentelusta. Haastavinta on löytää tasapaino faktan ja fiktion välillä, sillä huomasin, että nykyisellä taitotasolla pitää tehdä aika paljon kompromissejä mallin valmistamisen suhteen. Ajattelin jatkaa tämän mallin kohdalla vielä siten, että käytän sitä mallina maalatessani Tali-Ihantala-taulun…

Kommentit

AJ 31.12.2017 16:26 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Kaikin puolin kiva Suomi-Sturmi, joka sopisi Suomalaisuus-ryhmikseen kuin nenä päähän. Hyvältä näyttää Sturmi! Parhain terveisin, AJ
Jermakki 31.12.2017 17:36 Vastaa lainauksella
Valitettavasti kuvat eivät tee oikeutta mallillesi. Yleisvaikutelma ok. (Ei se mallin tekeminen, vaan se kirottu kuvaaminen…)
Kiitos Jermakki palautteestasi. Otan kunnolliset kuvat järkkärillä piakkoin, teen ensin vaunulle pienen palan maastoa alle… Nämä kuvat on napattu amatöörimäisesti ilman eri valaistuksen miettimistä puhelimella. Tosin tämä malli oli vielä ns. harjoituskappale, jossa itselleni uusia litkuja ja vanhennusjauheita vasta kokeiltiin oikeastaan normaalilla äijä-mentaliteetilla, että kokeillaan ensin ja mietitään sitten jälkeenpäin.
AJ, ehdin tuon aikaisemmin tekemäni Mersun siihen suomalaisuus-ryhmään ilmoittaa…