Pienoismallit.net

Me 262 A-1a

Swalbe

Varmasti ainakin kaikille lentokonemallareille tuttu Me 262 A-1a Tamayan sarjasta tehtynä lentävänä mallina. Mielestäni Me 262:n virtaviivaiset linjat tulevat hienosti esiin juuri koneen lentäessä. Tai siis tässä tapauksessa mallin esittäessä lentävää konetta…Tamiyan sarjan rakentamisessa ei suurempia ongelmia ollut.

Mallini esittää Oberfeldwebel Heinz Arnoldin lentämää konetta "Keltainen 7" Wk/nr 500491, maaliskuussa 1945 Saksassa. Hän saavutti koneella yhden kuukauden aikana seitsemän ilmavoittoa, joista viisi oli nelimoottorisia pommikoneita. 16. huhtikuuta 1945 hän lähti varakoneellaan suorittamaan maataistelutehtävää, jonka aikana USAAF:n P-51 Mustang hävittäjät ampuivat hänet alas. Arnold oli kuollessaan 26-vuotias. Hän saavutti kaikkiaan 49 ilmavoittoa, joista 42 itärintamalla JG 5:n riveissä Jäämeren rannalla. Mallin esittämä kone on museoituna USA:ssa National Air and Space Museumissa, Washington DC:ssä. Lisää juttua mallin tekemisestä ja Arnoldista löytyy kotisivuiltani

T. Jari

Kommentit

Kertakaikkisen upea malli! Miten olet tehnyt nuo lentokuvat, avaintamalla?

YT
Kalle
Hei Kalle,

Ja kiitos kommentista. Lentokuvat on tehty käyttämällä taustana A3 kokoon tulostettuja pilvikuvia. Pientä kuvankäsittelyä on käytetty mallin jalustan häivyttämiseksi ja väritasapainon korjaamiseksi. Kamera on Canon EOS 550D + Sigma 28-70 mm. Jalustaa on käytetty ja aikavalotusta. Valaisimena on katossa oleva 20 w päivänvalo led kohdevalaisin.

T. Jari
IT Lahtinen 28.12.2017 16:54 Vastaa lainauksella
Huolellisesti tehty malli mielenkiintoisesta menopelistä. Museomallin pienoismallina aivan nappiin. Hyvät, skarpit ilmakuvat olet saanut kuvattua komeista kuvakulmista. Otsikkokuvaa voisi hyvin tarjota Aviation Weekiin. Kattava ja kompakti tietopaketti sivuillasi. Esimerkillisen mallikasta toimintaa!
Heikki 30.12.2017 13:52 Vastaa lainauksella
Hieno malli ja taitavasti kuvattu. Ensimmäinen poseeraus on nostalginen, mallintaa ensimmäistä näkemääni Me 262 -kuvaa.
AJ 31.12.2017 16:14 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Kerrassaan aivan ässäkuvat! Swalbe on kertakaikkiaan kaikilta linjoiltaan nätti leko tai paremmin sanottuna suko. Erinomaisen hyvin onnistunut Ofw Heinz Arnoldin Me 262A-1a Keltainen 7 WN 500491. Erityisesti pidän siitä, että olet tehnyt siitä lentävän version, jolloin Swalbe:n kauniit linjat korostuvat ja tulevat mainiosti esiin.

Kuten I.T. edellä jo osuvasti totesi. "Kattava ja kompakti tietopaketti sivuillasi" sekä "Hyvät, skarpit ilmakuvat olet saanut kuvattua komeista kuvakulmista" plus "Museomallin pienoismallina aivan nappiin" Juuri näin.

Tässä on selkeästi viikon mallin ainekset koossa; upea leko/sukomalli kaikin puolin ja todennäköisesti parhaat lentävän lekon/sukon kuvat mitä tällä saitilla on koskaan nähty! Virtuaaliset viisi ***** tähteä ja kunniamaininta esimerkillisestä mallauksesta ja mallin valokuvaamisesta!

Ässämalli, enuff said! Parhain terveisin, AJ
Kiitos,

Kalle, I.T., Heikki ja AJ palautteestanne! Tässähän meikäläinen aivan häkeltyy noin positiivisista kommenteista! Tästä onkin nyt hyvä jatkaa seuraavan mallin kimppuun. Varsinkin kun harrastusta haittaava työelämä päättyy lähiaikoina eläköitymiseen!

Hyvää ja Mallikasta Vuotta 2018 kaikille PM-Netin käyttäjille!