Pienoismallit.net

1932 Ford Sedan

Big wheels keep on turning….

Lahden PM-näyttelyn myyntipöydältä tarttui matkaan renkaat vanteineen ja ostohetkellä syntyi ajatus niiden sijoituspaikasta: madallettu ’32 Ford. Tuumasta toimeen ja saha käteen, elikkäs (Monogramin) Hemi-Cudan koneelle rungon pidennyksellä tilaa, ’69 Talladegasta etuakselisto lisukkeineen, takarunkoon porrastus jotta miljoonalaatikosta pelastettu akseli pääsee tarpeeksi korkealle – samalla lähti takapenkki. Sisustan paneelit eivät mahtuneet kyytiin kun lattia nousi korin sisään, joten scatchiä peliin: ovipanelit metalliverkosta, hattuhylly styreenistä ja flock-karvat päälle. Taka-akselin ripustus ja jarrusylinteri piti rakentaa styreenimetritavarasta, ja sama päti moneen muuhunkin kohtaan, kuten jäähdyttimeen. Siihen tuli lisäksi pari tiheäsilmäistä (60 mesh) verkkoa aitouden tuntua tuomaan. Jäähdytysnesteentäyttöputken ympärillä on ontto lasihelmi. Jarrulevyjen alkuperä on ”photo etch” kuten mittaristotkin, tosin 1/24 lentokoneen sellaiset tällä kertaa.
Talladegan etuakselistoa ihmetellessäni tajusin sen olevan ”Aussi-mallia” eli Hopan ratti siirtyi oikealle, jotta ohjailusysteemin sai (helpoiten) rakennettua.
Rungon ja korin sovitusvaiheessa harkitsin choppailuun ryhtymistä. Kokonaisuus vaikutti kuitenkin riittävän matalalta.
Kaikkea muutakin pientä muokkausta projekti nieli. Muutama dekaali koristeeksi, lakkaa päälle ja kuukauden kuivatus ennen kasaamista. Ja hauskaa oli! Kerrankin oli projekti joka ei tuottanut hirveästi ns. päänvaivaa (kuten rakoilevia kittisaumoja & yhteen sopimattomia osia), sen kun vaan lätki menemään ideoita.

Hyvää joulua kaikille!

Kommentit

Melkoisen radikaaleja ratkasuja mutta on 1:1 aika rajuja rakennelmia että ei se nyt väärin ole. Melko laaja on vain kääntösäde kun noin leveet etu tassut ei kauheasti mahdu kääntymään, mutta ehkä hemin voimalla se säde pienenee tarvittaessa.

Sedani kori on hieman erilainen tämä on victoria jos ihan tarķkoja ollaan. Mutta vähän vastaaviahan ne äkkiseltään on.
Kiitos, Mikko, kommenteista! Vertailin nopeasti googlen kuvahaulla sedan- ja Victoria-versioiden koreja, ja nehän ovat takaa aivan erilaiset. Tulipahan opittua sekin seikka.

Tälle mallille on löyhä esikuva 1:1-koossa. Sillä autolla ajetaan ja eturipustuksessa on tosiaankin enemmän tilaa kuin pienoismallissani. Taisin innostua vetämään rengastuksen överiksi ja jäi "todellisuus" vähemmälle huomiolle, ainakin kääntyvyyden suhteen. Renkaille olisi varmaan saanut paremmin tilaa kääntymiseen käyttämällä alkuperäistä etuakselia ja muokannut sitä, mutta kun oli ihan pakko saada Talladegan etupää käyttöön ja ratti oikealle.