Pienoismallit.net

Nashorn winter camo

Nashorn kulahtaneessa kalkkimaali talvicamossa, leveämmillä "ostketten" teloilla. Tämä malli tehtiin sormi kipsissä :) Periksi ei anneta!

Kommentit

Pitäisiköhän satuttaa itseään, jotta saisi aikaan samanlaista jälkeä :) Sisäpuoli on maalattu ja vanhennettu hienosti. Miehistöstä välittyy hyvin taistelutilanne: ampuja ja komentaja keskittyvät täysin samaan kohteeseen ja lataajalla on vauhti päällä.

Talvivärin kuluminen voisi olla vieläkin vähän epätasaisempaa, esimerkiksi etukannelta ja muilta kulkualueilta samanlaista kuin taistelutilan oven yläreunassa?
Kiitokset kommenteista. En kyllä suosittele sormen murtamista kellekkään… Telat ja hinausvaijeri kuvissa hieman liian kirkkaat, mallille tulossa dio alusta, niin pitänee kurata ja tummentaa sitten.
Tuo vaunun ulkoinen olemus jotenkin vaisu.. Ei näytä aidolta, tai ei oikein miltään. Onko vika sitten kuvissa, jos livenä eri näköinen? Vai vika katsojan silmissä? Jotain pientä korostusta kaipaisi, en ole vaunumallari niin vaikea sanoa mitä, mutta jotain? Ruosteen pitäisi paremmin näkyä telaketjuissa ja muutenkin pikku varjostusta. Mestarit osaavat sanoa paremmin.

Vaunu sisältä taas on kuin eri mallista, hyvin saatu liikkumisen ja toiminnan tilannetta aikaan, ja muutenkin "elokuvaimainen" tunnelma. Sisätilat & figut hyvin tehty. Niitä katsoessa kuulee saksankielisiä lauseita.
Tosiaan vaunulle tulossa dio alusta jossain vaiheessa, niin suurimmat kuraukset jätin vielä pois. Ja tuosta telojen ruoste efektistähän voi olla montaa mieltä, joskus luin artikkelin netistä jossa käsiteltiin materiaalia josta nuo on tehty ja lopputulema oli että aika huonoa tavaraa ruostumaan… Ja kun katsoo esim. käytössä olevien kaivinkoneiden ja muiden telavehkeiden teloja, oma mielipiteeni on että ruoste efektin kanssa saa olla hillitty. Maku asioita tietty. Kiitos kommenteista.
Lainaus:
Tuo vaunun ulkoinen olemus jotenkin vaisu.. Ei näytä aidolta, tai ei oikein miltään.
Vaisu ulkoinen olemus paranee huomattavasti kun muistaa maalata valon ja varjon. Yksityiskohtien, kuten levysaumojen ja erilaisten kiinnikkeiden varjostaminen jollakin tummalla värillä tuo syvyyttä ja kolmiulotteisuutta malliin. Valkoista väriä tulisi useinmiten käyttää vain valkoisten alueiden korostukseen ja muutoin sen sijaan käyttää hieman murrettua valkoista. Tämäkin antaa syvyyttä maalipintaan. Lisäksi voi käyttää eri värisiä filttereitä joilla maalipintaan saa eloa ja jotka vetävät eri värisävyt saumattomasti yhteen. Teloihin helpoin väri on jokin ruskeiden värisävyjen sekoitus ja metallipintojen kuivepensselöinti ensin esimerkiksi Oily Steel -värillä ja sitten uudelleen varovasti kirkkaalla hopealla. Paljaat metalliset telat ovat kinkkiset saada näyttämään hyvältä pienoismallissa.