Pienoismallit.net

Corsair F4U-1 Birdcage

Tamiyan malli alkupään Corsair:sta. Kyseinen malli esittää Guadalcanalilla 1943 taistelleen Merijalkaväen VMF-213:sta kuulunutta konetta. Kyseinen kone ja sen ohjaaja kapteeni Foy Garison tulivat alasammutuksi 17 heinäkuuta 1943 Kahiliin yllä.
Lentäjä on otettu toisesta Tamiyan Corsair:sta.

Kommentit

Nyt on hieno Korsair. Kivasti säistys onnistunut ja tuo figuuri on plussaa. Sekin näyttäisi hyvin maalatulta ja varjostetulta.
Väri lienee myös oikea, vaikka näyttää vaaleammalta, kuin oletan sen olleen Merijalkaväen koneissa 1943.
Kuva alapuolelta olisi ollut kiinnostava.

Hieman nillitän paksusta antennilangasta. Se korostuu liikaa muuten upeassa mallissa. Mistä teit sen?
- Timppa
Ps. Jäikö pojotusmahdollisuus pois vahingossa, vai etkö tahdo tähtisumua..
Timon kanssa olen samoilla linjoilla. Kone vaikuttaa kovassa käytössä rähjääntyneeltä, muttei ylikorostetun lentokelvottomalta.;)
Juha Waulu 18.12.2017 18:42 Vastaa lainauksella
Kiitoksia positiivisista kommenteista. Unohtui tosiaan tohinassa täppä tuosta arvostelukohdasta. Nyt täppä on lisätty. Antennilanka on omasta mielestänikin hieman liian paksu. Lanka on tehty 0,3 mm siimasta mutta en onnistunut löytämään paikallisista liikkeistä ohuempaa. Luonnossa väri on hieman sinisempi mutta en saanut valaistusta kohdalleen, jotta väri olisi näkynyt sinisempänä. Siitä en tiedä onko värisävy oikea. Sävy on sekoitettu mutu-tuntumalla useamman valmistajan akryyleistä. Muistaakseni sain itseäni tyydyttävän sävyn yhdistämällä Hatakan Semi-gloss sea blue:ta, Vallejon Model Airin Dark Sea Grey:tä, sekä Life colorin vaalean sinistä.
AJ 31.12.2017 16:21 Vastaa lainauksella
Moi Juha, Kaikinpuolin mukiinmenevä F4U-1 Birdcage Corsair. Vaalea alusta tuo koneen ajankohtaa ja paikka kivasti korostaen esille. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ