Pienoismallit.net

1958 Edsel Pacer

Minkäköhän lie nokkaeläimen suuvärkistä Fordin insinöörit keksineet Edselin etumaskin?! Hupaisan näköinen keula autossa on ja sehän se riitti houkuttelemaan pienoismallin rakenteluun. Oikean Edselin hankintaan kun ei ole mahdollisuutta. Ainakaan vielä…
AMT-paketissa oli kaikki rakenteluun tarvittavat osat – johtoja lukuun ottamatta – ja näin maukkaasti muotoiltu jenkkilotja ei korimuutoksia kaipaa. Maalauksessa oli hommaa ihan riittävästi (primer + kulta + punainen candy + 4 kerrosta lakkaa). Katon koristuksena on avantgarde -taidetta ja päällä kymmenen kerrosta kirkaslakkaa. Teippailuista taisi jäädä rantuja katon listoihin ja nehän sitten paistavat ”kivasti” alumiinifilmin läpi. Kyllä en ole foilaukseen tyytyväinen muutenkaan, täytyy harjoitella lisää…
Sisustan värien kanssa tuli leikittyä vaikka en toteuttanutkaan kokoamisohjeessa neuvottuja monisävyohjeita, vaan oikaisin pikkuisen mm. vaihtamalla kullan sävyn keltaiseen. Lodjun ulkopuolelta haalin parit alumiinikoristeet oman käden tekeleinä ja dekaalimittarit eikä muuta tarvittu. Maskin verkko meni maalailuista tukkoon joten muotoon leikelty metalliverkko on sitten ilman EDSEL-tekstiä.
Rakennussarja on yllättävän hyvin tehty AMT tehtaan tuotteeksi. Osat sopivat hyvin yhteen ja toisiinsa ja alustassa on (aaämteeläiseksi automalliksi) tavanomaista edistyneempää detaljointia, mm. ohjausmekaniikkaa. Takaikkunan yläosan asennusreiät näkyvät ikävästi. Kromiosissa ihmetytti valumuottisuunnitteluinsinöörin ajatuskulku: miksi osat on valettu niin että eniten näkyviin jäävä osa on valurangassa kiinni?! Paras paikkahan olisi esim. osan kiinnityspinta toiseen osaan, josta kromi kuitenkin raaputetaan pois liimailua häiritsemästä.
Tarttis vissin alkaa tutustua Alclaidin maailmaan.

Kommentit

Esa.M 11.12.2017 16:46 Vastaa lainauksella
Tosi hieno Edsel ja hyvän värinen,mutta noi katon "koristukset" ois kannattanut jättää pois!,mutta se on vain minun mielipide!,tosiaan muuten todella hyvän näköinen ja siisti auto!
Edseleitä näkee liian harvoin rakennettuina, mun mielestä etenkin nämä '58-'59 Edselit oli paljon hienompia kuin samanikäiset Fordit… Hienosti on maalipinta onnistunut ja muutenkin varsin siistiä jälkeä.

AMT:n sarjoista sen verran, että tää kyseinen sarjahan on tehty silloin '90 luvulla kun AMT teki jonkin verran uusia sarjoja uusilla muoteilla. Nehän on kaikki varsin hyvälaatuisia, mutta ei noi vanhemmatkaan sarjat huonoja ole, vaikka osa vähän yksinkertaistettuja onkin.
Kromiosien kiinnityskohtia valurankoihin olen joskus ihmetellyt itsekin, mutta varmaan tähän vaikuttaa sekin, mistä kohdasta kiinnitettynä osa on helpoin valaa. Nykyään kun on noita Molotowin "kromikyniä", niin sillä saa helposti paikkailtua noi jäljet.
Niko Lindström kirjoitti:
Nykyään kun on noita Molotowin "kromikyniä", niin sillä saa helposti paikkailtua noi jäljet.
Kiitti vinkistä.
Esa.M kirjoitti:
Tosi hieno Edsel ja hyvän värinen,mutta noi katon "koristukset" ois kannattanut jättää pois!,mutta se on vain minun mielipide!,tosiaan muuten todella hyvän näköinen ja siisti auto!
Kiitos!
Tein katon "taidepläjäyksen" ennen korin maalausta ja olin kahden vaiheilla että otanko vai jätänkö. Heitin kolikkoa, kruuna voitti ja kuva jäi. Musta katto olisi toki sointunut candyyn mutta toisaalta katto on nyt varmasti "erilainen". Ja erilaisuushan on rikkautta, eikö niin ;-) - he he.