Pienoismallit.net

Mazda Cosmo Sport

1968 Marathon de la Route

Tässäpä pitkän viikonlopun pakertamisen tulos. Hasegawan mainio malli 1968 -mallisesta Mazdasta. Mazda on kaikkien nyky-RX:ien esiäiti, ensimmäinen wankel-koneinen Mazda, julkaistiin samoihin aikoihin kuin NSU RO80, ja on Mazdan ensimmäinen yritys vakavaan kilpa-autoiluun.
Marathon de la Route on taas jatkoviritelmä alkuperäisestä Liège-Rome-Liège Rally -mittelöstä ja sitä seuranneesta Liège-Sofia-Liège kisasta. Kisa siirrettiin, lähinnä turvallisuussyistä, kokonaan Nürburgringille vuonna 1961. Näistä löytyy artikkeli täältä.
Kuten jo todettu malli on Hasen parempaa vanhaa autokalustoa, muodot kohtuu oikein, jopa renkaat on valettu aikakauden mukaisesti. Virheitä/epämääräisyyksiä ei kauheasti löytynyt, lähinnä vanteet (näyttäisi olevan neljä takavannetta, etupyöriin pitäisi kitistä rakennella rasvakupit) ja toi bensakorkin seutu (kuvien mukaan ainakin #18 oli tankkausta varten vain poistettu tankin luukku, Hase tarjoaa luukun päälle liimattavaa jatkoa). Luukku olisi ajan salliessa pitänyt jyrsiä avoimeksi ja sijoittaa Hasen tankinkorkki jyrsittyyn syvennykseen. Takavalojen kehykset eivät uponneet tarpeeksi syvälle, tämän huomasin referenssikuvista vasta kun oli jo myöhäistä. Siirtokuvat olivat mallin iän takia kellastuneet ja haurastuneet, eivätkä oikein pitäneet Mr. Mark Setter käsittelystä, eivät oienneet kunnolla nesteen kuivuttua.
Malli on maalattu Tamiyan kiiltävällä valkoisella ja lakattu Tamiyan lakalla, muu maalaus pääasiassa Vallejoa.

Kommentit

Hyvä työn jälki Cosmossa. Lasit kiiltävät ja dekaalien reunarajoja en erota (?) ja maalipinta näyttää hyvin tasaiselta. Kylkilistassa Shellin merkin tuntumassa on jotain pientä epämääräisyyttä.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Hyvä työn jälki Cosmossa. Lasit kiiltävät ja dekaalien reunarajoja en erota (?) ja maalipinta näyttää hyvin tasaiselta. Kylkilistassa Shellin merkin tuntumassa on jotain pientä epämääräisyyttä.
Joo, tolla oikealla puolella toi kylkilistadekaali repesi tuhannen peen päreiksi, en saanut ihan paikattua.

Jos aikaa olisi ollut enempi, olisi ollut järkevämpää maalata noi kylkilistat.
Onpa hauskan näköinen laite. Mä en tuommoista Mazdaa ole tainnut nähdäkään aiemmin. Minusta malli näyttää siistiltä ja varsinkin, jos se on nopealla aikataululla rakennettu vanha sarja. Hieno!