Pienoismallit.net

Suomi 100: 80 -luku

Harrastukseni suurena johtolinjana on ollut saada aikaiseksi kokoelmia Suomen puolustusvoimien kalustosta.
Tässä osassa on "nuoruuteni" 80 -luku vuorossa.
Ohjusvene Kotka (1:32) on täysin itse tehty, ja ensimmäinen valmiiksi rakentamani scratch-malli. Työmäärä n. 2000 tuntia. Aloittelijalla asiat ottavat aikansa…
Vaunut ovat vanha kunnon Tamiya T72, ikivanha Dragonin, vai oliko se Italeri? en muista, BMP1. Harmittaa katsella uudempia Trumpan sarjoja:), ja viimeisenä BTR60 hienosta (mutta ei täydellisestä) Trumpeteerin sarjasta.

Kommentit

No huhhuh. 2000 tuntia, eli vain vajaa 6 vuotta jos tunnin tekee joka päivä ilman lomia. Ei ihan kaikilla kärsivällisyys ehkä riittäisi. Lopputulos toki kertakaikkiaan upea, kuten Nuoli-veneenkin kanssa. Hieno uniikki kokoelma. Ovatko kotisäilytyksessä vai nähtävillä jossain, tai eteenpäin myyty..?
VilleH 8.12.2017 18:47 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista; kaikki ovat kotisäilytyksessä.

Tuollaiseen isokokoiseen täysin itsetehtyyn laivamalliin menee helposti yli 1000 tuntia, eikä usean tuhannen tunnin mallit ole mitenkään poikkeuksellisia, kun esikuva on yhtään monimutkaisempi. Tietenkin rakentajia on nopeitakin, itse taidan olla hitaammasta päästä. Kotkassa piti vielä "kokeilla" rakennustapoja ja materiaaleja, joten aikaa kului siihenkin.

T:Ville H