Pienoismallit.net

Sotasaalis

Battle of the Bulge

Kolmannen valtakunnan viimeinen hyökkäys Ardenneilla on saatu torjuttua tammikuussa 1945. Sikaria tuprutteleva USAn sotilas huomaa hylätyn panssarikauhun putken pään törröttävän ikkunasta. Täytyyhän sitä vilkaista. Saksalaisen upseerin lakki on jäänyt panoslaatikon päälle, senhän voi viedä kotiin sotasaaliina.

Figuuri on vanha Wolfin resiinimalli. Nykyään sen voi hankkia hieman muunneltuna Sovereign 2000 -tuotesarjasta. Malli on hyvä osoitus, kuinka yhden figun ympärille voi rakentaa pienen vignetin.

Alusta on pieni, vain 44x44mm. Ei siihen isompaa kaivata, pieni on kaunista- sanonta toimii tässä hyvin. Tiiliseinä on Tamiyan tuotetta. Testasin, kuinka minulta sujuu seinän rappaus. Käytin pinnoitemateriaalina hitaasti kuivuvaa kaksikomponentti kittiä.

Lumen mallintaminen on haastavaa. Tein vignetin pohjan valkoisella Das-massalla. Lumihiutaleina käytin Dio Dumpin tuotetta, mutta esim. ruokasooda toimiin myös. Lähes kaikilta dioraamatuotteita tekevältä firmalta löytyy lunta, mutta osa niistä on kelpaamatonta valkoista muovisälää.
Mielestäni 1/35 -mittakaavan vaatteisiin ei kannata kiinnittää lumihiutaleita, koska yksittäinen lumihiutale on peukalon pään kokoinen. Suosittelen ohennettua valkoista maalia.

Mallailuiloja ja hyvää loppuvuotta
T.Mäenpää

Kommentit

Erinomainen vinjetti ja hyvä idea.
Figuurin ilme on suorastaan loistava. Kasvojen vasen puoli tosin tuossa yhdessä kuvassa vähän piirteetön.
Tiiliseinä teki vaikutuksen. Kerrankin se oikeasti näyttää tiileltä. Aivan kuin katselisi kuvaa aidosta.
Lumi on onnistunut hyvin.
Eihän tästä voi olla pitämättä.
Kiitos kommenteista, Timo!

Jouduin tekemään tiiliseinän itse, sopivan kokoista kun ei löytynyt. Toteuttaminen ei ollut vaikeaa. Kun tekee seinän pienistä 5-10 tiilen palasista, siihen tulee eloa.
Isoa seinämää en usko lähteväni toteuuttamaan -vaikka ei sitä koskaan tiedä.

Tuomo