Pienoismallit.net

Armstrong Whitworth Whitley Mk.V

Ilmojen Korkeajännitys 09/1976

Ilmojen Korkeajännityksen 09/1976 "Pelon Aave" ensisijaisena lentokoneena on englantilainen keskiraskas pommittaja Whitley Mk.V; lehden alkuteos on kuvassa taustalla. Oikeassa maailmassa Whitley oli yksi Ison Britannian sodan alkupuolen tärkeistä pommittajista ja osallistui mm. ensimmäiseen pommituslentoon Saksan alueelle. Whitley alkoi jäädä kehityksestä jälkeen 1943, mutta poistettiin palveluksesta kuitenkin vasta 1945. Lisää esimerkiksi Wikipediasta.

Mutta itse tarinaan… Koneen lentäjä kärsii valojuovaluotien kammosta, ja tarinan loppuhuipennuksessa kyseinen lentäjä sotkee koneensta keltaisin raidoin (pelkurin merkki) ja valmistautuu itsemurhatehtävään ilman miehistöä. Raidat on tehty nopeasti järkytyksen vallassa, ja pyrin jäljittelemään tätä myös mallissa hyvin epätasaisin värirajoin. Sodan aikainen RAF:n käyttämä keltainen olisi myös oikeasti tummempaa sävyltään, mutta käytin tässä mahdollisimman räikeää ja kirkasta väriä korostaakseni sen tehoa -- pohjamaalaus valkoisella lisää kirkkautta.

Tällä kertaa ilman lähi- ja pohjakuvia syystä ettei pohjassa ole mitään katsottavaa, enkä enää halunnut panostaa yksityiskohtien siistimiseen.

Mallista totean sen verran, että jos Airfixin muu uustuotanto on tätä tasoa, niin ostan jatkossa mielelläni kaiken tuotantolinjalta tulevan. Hyvä suoritus Airfixilta.

Kommentit

Korkeajännitys meininki välittyy tästä pienoismallista ilman mitään lähi ja pohjakuviakin. Hyvännäköinen pienoismalli!
Komea malli ja aiemmin olleeseen ryhmikseen sopiva henki.
Itse pidin korkkareista, mutta osa tarinoista oli kyllä aika hulluja.
Olisi mahtaneet esimiehet pitää, kun kaveri rohkeutensa todistaakseen olisi ollut valmis tuhoamaan kalliin pommikoneen. :D

Airfix on kyllä petrannut malleissaan.
Kiitos!
"Mallista totean sen verran, että jos Airfixin muu uustuotanto on tätä tasoa, niin ostan jatkossa mielelläni kaiken tuotantolinjalta tulevan. Hyvä suoritus Airfixilta."

Toivotaan todellakin, että Airfix kehittelee paljon uusia malleja, ja etteivät tee niissä samankaltaista Bolingbroke virhettä kuin "Blenheimissä"

Hienosti toteutettu "korkkari, what if" Whitley.
En pisteytä, koska en osaa pisteyttää tämäntyyppisiä malleja.
Kiitos. Mallin esikuvanmukaisuutta en tosiaan tarkistanut muuten kuin vertaamalla kyseisen lehden kuvitukseen, voi olla myös aidon Whitleyn mukaan tai sitten ei… Kasaan tämä kuitenkin meni vaivatta.