Pienoismallit.net

Messerschmitt bf 109E-3

Mersuhyllyni kasvoi tällaisella Tamiyan ohjeen mukaan Norjassa lokakuussa 1940 lentäneellä yksilöllä. E-3 -malli erosi edeltäjästään mm parannellulla moottorilla ja järeämmällä aseistuksella, kun siipikk:t oli korvattu 20 mm MG FF -tykeillä. Moottorin kampikammioon voitiin asentaa potkurinavan lävitse ampuva tykki, jota ei rintamapalveluksessa käytetty usein jatkuvien tärinä-, jumiutumis- ja ylikuumenemisongelmien vuoksi. Kuomun pääpanssaria ei vielä tähän kuulunut, joskin niitä jälkeenpäin tähänkin malliin asennettiin.
Tein oikein mielelläni tämän perus-eemelin, johon kuuluu tämä sota-ajan alun camo kuin nenä päähän.

Itse mallista. Osin hyllytilan rajoitteiden vuoksi tein tästä lentävän, jalusta pelkistettu. Pätkä kierretankoa muttereilla ja pala koivua - pääasiahan on itse malli.
Se meni varsin mainiosti kasaan ilman ongelmia. En meinannut ensin tehdä mitään käytön/ajan jälkiä, mutta vähän kuitenkin.
Kuvaa/tietoja en koneyksilöstä pikaisella haulla löytynyt, joten ohjeen mukaan mentiin. Tunnusten erikoisuutena siipien alapintojen isot ristit ja hakaristin sijainti.

Kommentit

Kaunis Eemeli. Kuomun raamien maalaus näyttää vähän "röpelöiseltä", vai hämääkö kuvan valaistus?

YT
Kalle
Siististi rakentunut Emil. Olisi ehkä kannattanut yrittää potkurin mallintamista pyöriväksi vaikka siinäkin on omat haasteensa. Tästä huolimatta ihan OK kokonaisuus. Vanhentaminen on varsin maltillista. Mitä värejä muuten käytit 02/71/65 camossa?

t: E-P