Pienoismallit.net

Eesti-bensiini 1938

1930-luvulla Virosta sai ostaa OY Trustivapaabensiini AB:n kautta Eesti-bensiiniä. Se oli siksi edullista, koska sitä sai tuotua rahtivapaasti Neuvostoliiton rataverkkoa pitkin säiliövaunussa Rajajoen asemalle.

Eräs edellämainittujen bensiinilaatujen myyntipiste sijaitsi Kivennavan Ahjärvellä. Tässä dioraamassa on tilanne elokuulta 1938. Rekka-autot ovat REO Speedwagon 1928 ja Ford 1938. Henkilöauto on Opel Kadett 1937.

Kommentit

Hyvän näköisiä - kaikki kolme
Oot ilmeisesti scratchinä tehny? Mistä materiaalista? Minkä sarjan tuo figu on?
JJ Hilska 27.9.2007 23:45 Vastaa lainauksella
Pumput ovat tehty scratchina. Yläpuoli luukkuineen on väännetty ohuesta metallista. Alapuoli on polystyreenimuovia. "lasisäiliöt" ovat mustekynän sisältä löytyvää putkea, jotta ovat läpinäkyviä.
Figuuri on yhdistelty Preiserin tuotteista. Letit on tehty ohuimmasta löytämästäni kuparilangasta ja esiliina on tavallista A4-paperia.
Näistä lienee valmistumassa jonkinlainen dioraama? On hienoa että joku jaksaa tallentaa tällaista arkihistoriaa, vaikkapa sitten pienoismallien muodossa.
JJ Hilska 1.10.2007 14:22 Vastaa lainauksella
Joo, aikomusta on yrittää tehdä bensiiniasema(eli myyntipiste paremminkin). Arkihistoria on monesti yhtä mielenkiintoista kuin se muukin historia, mistä malleja tehdään.
Voihan näistä bensiinimittareista ottaa mallia myös joku sodan ajan dioraamaakin tekevä henkilö, koska nämä tällaiset mittarit, joissa oli säiliö mukana, pakko-otettiin puolustusvoimille ja laitettiin johonkin metsän reunaan rintaman taakse, missä oli bensiiniä esim. esikunta autojen ja muiden tärkeiden ajojen tarpeisiin.
Aika hieno.
Aika korkeita noi bensa-automaatit.
Onkos nuo bensa-automaatit olleet tosiaankin noin korkeita
Kyllä ovat olleet korkeita. 230cm, lisättynä vielä tuolla logolla. Bensiini pumpataan ylhäällä oleviin kahteen viiden litran lasisäiliöön, josta se valutetaan omalla paineella auton tankkiin.
Joo itse kun olen käynyt mummolassa niin näin siellä kyläkaupassa melkein samallaisia.

Sellaisia kun mopon bensan tankkaus vehkeet on.

Mutta nyt ne on jo vaihdettu nyky-aikaisiin
Joo, ne moponbensalle tarkoitetut pumput ovat kyllä pienempiä näihin 1930-luvun laitteisiin verrattuna.
Kaunis kokonaisuus: hienoja nuo nikkaroimasi autot, miellyttävä kesäinen meininki ja myyjätyttö :)
Todella on komea dioraama.Paras kuva mielestäni se missä on maisema nähtynä viljapellon takaa.Vehoniemessä männä suvena ihastelin taideteoksiasi livenä ja kyllä on todellakin vakuuttavaa jälkeä!
Todella hienot nuo sinun kotisivut on siinä kyllä mennut monta työpäivää kun on rakennellut nuita pienoismalleja ja
niitten ympärille dioraamaa.

Brewsters oli kyllä todella hyvä ja Polikarpof (vähän taitaa kirjoitus virheitä tulla toivottavasti saat selkoa mitä tarkoitan)
Parhaimpia dioraamoja mitä olen nähnyt. Erityisesti pidän kaikesta siitä, mikä ei ole niin ilmeistä ja tällä tarkoitan aitoja, puita ja sen semmoista. Ne luovat mukavasti tunnelmaa.
Todella kesäinen tunnelma varsinkin tuossa kuvassa joka on otettu tynnyrikasan suunnasta. Sitä kun rajaa hieman oikeaa reunaa vielä pois niin ettei talon loppuminen "kesken" näy niin tuntuu siltä että voisi kävellä tuohon maisemaan. Upea työ ja taidolla otetut kuvat.
Mikko Koo kirjoitti:
Parhaimpia dioraamoja mitä olen nähnyt. Erityisesti pidän kaikesta siitä, mikä ei ole niin ilmeistä ja tällä tarkoitan aitoja, puita ja sen semmoista. Ne luovat mukavasti tunnelmaa.
Juu, se on tärkeää että saadaan mukaan puita ja pensaita ja muuta pientä. Pienoismallin rakentajana täytyy olla aika monen alan tuntija: kasvitieteilijä, maantieteen tuntija ym. Luonnossa on täytynyt liikkua silmät auki ;)
pikase toi on hieno