Pienoismallit.net

1937 Toyoda AA

Lowrider Bomb

Tamiya julkaisi tuossa joku vuosi sitten yleisestä linjastaan poikkeavan mallin, eli 1936 Toyoda AA:n rakennussarjan.
Esikuva valmistettiin ennen kuin Toyota Motor Co oli olemassa eli sen edeltäjän, Toyoda Automatic Loom Works- nimisen firman auto - osaston alaisuudessa. Firman nimi tuli perustajansa Kiichiro Toyodan sukunimestä.
Mutta malliin:
Innostuin rakennussarjasta heti päästessäni sitä pari vuotta sitten tutkimaan Tampereen pienoismallipäivien yhteydessä.
Ostettavahan se oli, Desoto Airflow- kopioitu muotoilu innosti ja sai vaikka mitä visioita aikaiseksi pääkopassa.
Ostokselleni kävi niinkuin monelle mallille käy, sinne se hyllyyn unohtui, välillä tosin mietin että kustominko tuosta tekisi vai mitä..

Sitten näin Turussa FCMA Openissa Tapani Rauramon rakentaman sinisen, kustomoidun ja chopatun yksilön ja visioni saivat vauhtia.

Rakentaminenkin alkoi tuossa jo ihan toissaviikolla joten on tätä ainakin riittävän kauan tullut suunniteltua.

Päätin että laitan tähän vanhan suomikilvet joten oli luontevaa siirtää ratti, polkimet yms. tykötarpeet ohjaamon oikealta puolelta vasemmalle.
Varastossani oli valmiiksi printattuna tunnus DRG-37 ja se sai kelvata. Siksipä vuosimalli muuttuu 1936:sta 1937 vuotiseksi.
AA Toyodassa ei tietääkseni ole eroja vuosimallien välillä.

Johtoajatukseksi tuli rakentaa tämä yksilö lowrider bomb- tyyliin = yleisimmin 20 - 40- lukuinen ( tai varhaiselta 50- luvulta oleva ) isokorinen auto joka on tappiin asti ladattu täyteen tehtaan omia ja aftermarket- lisävarusteita; gangsterilippaa, swamp cooleria, optiokromilistoja, lisävaloja jne.
Jousitus näissä pommeissa on useimmiten hoidettu joko ilmalla tai hydrauleilla ja monesti suositaan tyypillisiä lowrider- pyöriä aavistuksen korkeampikylkisiä valkosivurenkaita kokopeittävin kustomkapselein.
Väritys voi monestikin olla alkuperäistä kunnioittava joskin kuviomaalauksiakin näissä näkee.

Ensimmäinen juttu oli tietysti maalata kori. Väriksi valikoitui alkuperäistä viininpunaista hyvin lähellä oleva Tamiyan Maroon- sävyinen spray.

Sitten juttu piti saada riittävän lähelle maanpintaa.
Käytin pyörinä tyypillisiä Pegasuksen lowrider- versioita. Takana asensin jonkin aftermarket- firman minulle aikanaan myymät ilmapalkeet taka - akselin ja pohjan väliin ja taivutin lehtijouset uuteen asentoon sekä lisäsin alumiiniutkesta tukivarret.

Edessä oli enemmän hommia: eturunko ja öljypohja piti muuttaa että jäykkä ja nyt kavennettu etuakseli mahtui siirtymään ylemmäs suhteessa muuhun autoon.
Etuakselin alla on nyt myös ilmajouset ja udet nelilinkki- tukivarret valmistin messinkiputkesta.
Seuraavaksi Päätin muokata lowrider- pyöriä enemmän perinteistä kustom- asua muistuttaviksi amt:n ´49 Mercuryn kustom- kapseleilla.

Itserakennettuja osia ovat valojen lipat, gangsterilippa ja muutama muu juttu. Afterosina Modelhausin swamp cooler- ilmastointipönttö sivuikkunassa ja luotitakavalot.

Semmoinen valmistui siis tällä kertaa.

Kommentit

Duoda duoda.. daidaa olla duha Toyodalla:)).
On aika erikoinen väsäelmä, mutta hiivatun kaunis. Hyvä, että et jättänyt hyllyyn lojumaan, vaan sait tehtyä erikoisen ja hienon mallin.
Maalipinta on kuin tehtaalta ja kaikki itse värkkäämäsi osat sopivat kokonaisuuteen niin hyvin, että mallia piti tiirailla moneen otteeseen.

Kuvissa saisi olla ainakin kuva alustasta ja vaikka sisälmyksistä matkustamon puolelta. Sekä vielä ainakin kuva, joka ei ole otettu ulkona. Ulkona otetut kuvat peilaa liikaa vaikkakin antavat näyttävyyttä 1:1 autoon.
Nyt on staili Toitsku! Erittäin hyvä kokonaisuus lisähärpäkkeineen kaikkineen. Ja väri on samalla vaatimaton sekä cool, varhaiseen 50-lukuun sopiva sävy. Vanteet sopivat kuin parta joulupukille. Nätti on!