Pienoismallit.net

1941 Willys Coupe

Lukuisista Willys-mallisarjoista juuri (ja ainakin) vuoden 2005 julkaisussa (Revell #85-2023) nannaa on muhkeat takarenkaat. Osia on melko vähän, ne sopivat hyvin yhteen ja valujälki on siistiä. Muutoksia tekniikkaan en nähnyt tarpeelliseksi tehdä kuin jousien ja iskareiden osalta, ja askartelin ne joistain metallijousista (á la Kugelschreibe?) ja styreeniputkista. Tuulettajan hihna on paperia ja rullat on muotoiltu romulaatikon tuulettajanhihnapaketeista veistäen. Jarrusylinteri on scratch-osa.
Korin muoto on hieman koppimainen ja niinpä choppasin katon ja askartelin keulille ilmanottoaukkoon ”taidetta”. Samaan rahaan leikkasin konepellin kärjen irti ja istutin keulille. Kone täyttää keulan niin nätisti, ettei konepeltiä tarvita ulkonäköseikkojen vuoksi.
Sisustaan vähän flockausta ja alumiinikoristeita omasta päästä ja kädestä – kojelaudan päällä on heijastuksenestopaneeli Californian auringon häikäisyä taltuttamaan (tai jotain…). Kamerani ei suostunut tarkentamaan ikkuna-aukosta sisustaan, joten ei kuvia sieltä. Helteisen tunnelman välttämiseksi takaikkuna on verkkoa. Koriin on vedetty Tamiyan primerin päälle Humbrolin metallimusta ruiskulla kertalaakista (n:o 201). Jäi tulpanjohdot hiukkasen lerpattamaan, kun jäykkä johdinmateriaali ei totellut tahtoani.
[Oven ulkokahvojen tilalla on sormen mentävän reiän sisäpuolella avauspainike – tai siis olisi, jos auto olisi oikea. (Maininta jottei huomauteta kahvojen puuttumisesta/unohtumisesta.) Mutta kaikki huomautukset, huomiot ja paranteluehdotukset ovat toki aina tervetulleita!]

Kommentit

Juha Waulu 24.11.2017 18:57 Vastaa lainauksella
Autoista en mitään ymmärrä mutta maalipinta on onnistunut loistavasti.
Mä ymmärrän autoista ja moottoreista jotakin, ja niinpä on helppo sanoa että tämä Willys on tosi coooool! Mutta miksi esim. minä en ole hoksinut, että ahtimen ja venakopat voi värjätä muutenkin kuin kromilla tai mustalla. Toi erottuu niin edukseen! Ja maalipintakin kiiltää hienosti.
Juha Waulu kirjoitti:
Autoista en mitään ymmärrä mutta maalipinta on onnistunut loistavasti.
En minäkään ymmärrä, lehdistä ja netistä katselen kuvia ja apinoin. Kiitos maalipinnan kehuista!
Kiitos, Ismo!
Tamiyan Clear-sarjan väreillä ruiskun kanssa kromin päälle vaan rohkeesti. Ohennus mieluummin X-20A:lla kuin sillä toisella Tamiyan ohentimella.