Pienoismallit.net

ME-109 G-6

Muistin että olin ilmoittanut tämän mallin suomalaisuus ryhmärakenteluun. No hieman viimetippaan jäi mutta siinä tuo nyt on. Malli on rakennettu mielenkiinnosta Revellin suht uuteen sarjaan. Olikin ihan mukiinmenevä sarja kasattavaksi. En muista siinä olleen mitään mikä oisi itkettänyt tai saanut kiroilemaan. Tuosta koneyksilöstä en valitettavasti muista enää mitään kun siirtokuvien ohjetta ei enää ole. Viisaammat valaiskoot. Malli on maalattu Revellin Aqua coloreilla. Mattalakattu ja hieman säistelty. Omasta mielestäni laskutelineet harottaa liikaa, mut tuohon asentoon ne vaan asettui.

Kommentit

Erittäin tyylikäs Mersu! Kaikinpuolin tasapainoinen esitys. Etenkin kyljen ”läikkä”-maalaus on onnistunut todella tyylikkäästi.
Ainoa kritiikki tulee tuosta takarungon itärintamatunnuksesta; vaikuttaa hieman leveältä minun silmiini…
Pidän!!
Erittäin näyttävä Mersu! Kuten Petri sanoi niin on tasapainoinen. Sarja on tosiaan kiva rakentaa, mutta ei sekään täydellinen ole. Tuunattavaa riittää jos haluaa "vimpanpäälle". Mutta näin suoraan laatikostakin tulee näyttävä malli.

Pariin kohtaan kiinnitin huomioita on dekaaleiden hopeoiminen yläpinnalla sekä palkkiristin dekaalin paksuus(raja näkyy). Tässä tapauksessa, kun palkkiristi on ylimaalattu koneessa niin maalausmaskeilla olisi kenties tullut parempi. Mutta nää on näitä.

Hieno jokatapauksessa!

PS. Dekaalit näyttäis olevan Kuivalaisen arkilta. Konetta lensi Olavi Puro.
Hyvän näköinen Mersu - paitsi edestä. Olisit jättänyt edestä otetun kuvan pois… ;) Teline tosiaan harottaa epämersusti.

Sen sijaan takarungon keltaisen raidan leveys näyttää minusta ihan samalta kuin kuvassa:
[img]http://www.warbirdphotographs.com/LCBW15/Me109G6-MT449-WrkN164950-4af-s.jpg[/img]
Mallin ilme on hyvin samanlainen kuin kuvassa. Jotain pikkueroja on: kannuspyörä; oktaanimerkin suuruus…

Miksi potkurin lapojen kärjet ovat keltaiset? Joissakin oli mutta oliko 449:ssä?
Ihan hyvin toteutettu Mersu. Ryhmiksen loppuunhan on ihan kivasti vielä aikaa…

Itse olen huolissani, että ehdinköhän itse saada valmiiksi omaa Riponiani?

Töissä pukkaa kiirettä, mutta siitä huolimatta yritetään.

Vielä kun saisi ryhmiksen sääntöjen mukaisesti perusteluja, että miksi tämä malli sopii erityisesti "suomalaisuus" ryhmikseen, niin sitten voisi pisteyttääkkin.

Niinkuin sanoin, niin malli näyttää hienolta.
Kiitoksia kommenteista. Perusteluita suomalaisuudesta pyydettiin ja sanottakoon että Suomeen tämä liittyy tietysti siten että Suomessa olivat nämä käytössä. Olivat myös mielestäni merkittävässä roolissa siinä että olemme yleensä Suomalaisia.
Kaunis ja onnistunut Mersu! Pohjakuvaa ja ehkäpä ohjaamolähistä jäin vain kaipaamaan?
YT
Kalle
Hyvän näköinen Mersu joka kyllä on täysin esikuvansa mukainen. Siististi kasattu ja maalaus huippuluokkaa, noin puhtoisena kelpaisi vaikkapa suoraan museoon! Vieläpä kuvatkin on tarpeeksi laadukkaat jotta yksityiskohdat erottuu. Hieno malli!
Mukailen aiempia kommentoijia eli huolella toteutettu mersu. Eipä tuo laskutelineiden harotus ainakaan allekirjoittanutta häiritse. Pintakäsittely on tosi onnistunut, kuitenkin haastava camo on kyseessä.
Edellisiä 5/4 tahdissa kompaten. Puolustaa paikkaansa Suomi-ryhmiksessä erinomaisesti.

E-P
Upea Mersu. Onnittelut!