Pienoismallit.net

Nakajima Ki-84 Hayate

58 Shinbu-tai

Konetyyppi Ki-84 on kovin vieras, vaikka laitetta on tehty yli 3 500 kappaletta vuosina 1944-45.

Kone on jälleen kerran paras japanilainen hävittäjä ja parempi kuin jenkit. No, parhaita on ollut aika monta. Tämä oli ehkä paras isona sarjana tehty. Aseistus oli hyvä, nopeutta, nousukykyä ja ketteryyttä riitti.

Mutta. Tekniikka ei toiminut kunnolla ja polttoaineen kanssa oli ongelmia. Suurin ongelma oli koulutettujen lentäjien puute. Lopulta Ki-84 -koneitakin osoitettiin kamikaze-yksiköille.

Malli kuvaa 58 Shinbu-tai erikoishyökkäysosaston konetta elokuussa 1945. Koneesta on paljon levinnyt kuva, joka löytyy kun googlaa "58 Shinbu-tai Ki-84".

Malli on Tamiyan hyvin yksinkertainen (ja halpa) esitys, jonka detaljit ovat 1970-luvun spartalaista tyyliä.

Kommentit

Tyylikäs Nakajima! Olet ilmeisesti lisännyt paljon detaljeja, lopputulos kun ei kovin spartalaiselta vaikuta. Mitä tekniikkaa olet käyttänyt metallille menneissä kohdissa? Efekti näyttää vakuuttavalta.
Kiitos!

Kuluneet kohdat on maalattu Alclad II Airframe Aluminium, siihen Vallejon Chipping Medium (kannattaisi levittää pensselillä, hyvin suppealle alueelle), maalaus, kostutus, rapsuttelu pensselillä ja hammastikulla.

Tamiyan sarja on ikivanha ja siinä on omat piirteensä, mm suuri osa paneelirajoista kohoviivoilla. Lisäsin malliin hyvin vähän juttuja: Tykinputket, pitot-putken, jarruletkut ja antennilangat. Niin ja vyöt. Heti kun olin saanut vyöt paikalleen, löysin kirjoituksen jossa väitettiin että japanilaiset käyttivät vain lantiovyötä! Erikoista jos näin on.
Eipä tuo Tamiyan sarjan ikä lopputuloksessa näy. Hyvin onnistunut Frank.
Hyvin onnistunut ja hienosti chipattu. Kiva lyhyt historiikki. Ei moitteen sijaa!
YT
Kalle
Terve Sakari! Muiden kehuja kompaten hieno Frank!
AJ 20.11.2017 14:57 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Edellä olevia kehuja kompaten; huolimatta Tamiyan hyvin yksinkertaisesta 1970-luvun spartalaista tyylistä, hienosti onnistunut Ki-84 lekomalli i.pinimg.com/564x/31/41/f1/3141f1c698a6a70b6cd28df239f092e4--type--ki.jpg

Hyvää työtä, hieno Ki-84 Frank! Parhain terveisin, AJ
Kiessus, miten hieno malli. Ja kuluneisuus on mieleeni. Ei ole yhtä kulahtanut kuin Zerosi, mutta käyttökin ollut erilaista. Ja olihan toimintakin vissiin hieman eri luokkaa.
Jollain tapaa kaunis koneenakin, mutta niinhän on Zerokin. Japsit osasivat ja osaavat vieläkin.
Nuo omat lisäämäsi osat ovat lisäarvoa mallille ja siksi pari lisäkuvaa ohjaamosta ja vaikkapa laskutelineistä olisi kiva lisä.
Vyöt kerroit tehneesi itse. Tiirailin niitä ja vaikuttavat varsin hienoille, joten olisiko lisäkuvan paikka vaikka niistä. Kuin myös tekemistäsi jarruletkuista ja samalla iskareiden yms maalauksesta.
Näitähän moni katselee mielellään ja ottaa oppia omiin malleihinsa.
Hyvännäköistä mallausta ja sarjan ikä ei ainakaan tässä tapauksessa paina. Pidän tuosta vihreän camon toteutuksesta. Ei näytä millään tavalla tylsältä vaikka on vain yksi pääväri. Hieno malli!