Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

Laitetaanpa pitkästä aikaa koottava esitteille internettiin. Tämmöinen mukavan simppeli rakennettava valmistui tällä kertaa.
Malli on japanialaisen firman tekele jossa hinta/laatusuhde oli ihan kohdallaan. Rakennussarjan muotit ovat vuodelta 1975 ja se näkyy koottavan yksinkertaisuutena ja parissa kohtaa naarmuna tai uppoviivan heikkoutena osien pinnalla. Osia on varmaankin päälle viidenkymmen hujakoilla, suurinpiirtein saman verran kuin nykyisissä 1/72 mittakaavan koottavissa.

Sarjan osat sopivat toisiinsa ihan hyvin eikä kittaamiselle ollut pahemmin tarvetta.
Ohjaamon yksityiskohdat ovat nykymittapuun mukaan olemattomat mittakaavaan nähden, ohjaussauva, penkki, mittaritaulu ja pari pikku nippeliä ohjaamon sivuissa. Mittaritaulussa on valettu jonkulaiset mittaristot. Valmiiseen malliin ei sisälle kuitenkaan paljoa näe ohjaamoon.
Valittavana on haluaako laittaa troppiiki-ilmansuodattimen vai ei, tai siipienalaiset tykkigondolit.
Siirtokuvat tulee mukaan yhdelle esikuvalle, eikä niitä ole montaa.

Mitään moitittavaa taikka ongelmaa ei rakentamisessa ollut, erittäin helppo ja yksinkertainen mallisarja. Tykkien piiput porailin auki ja pakoputkien päät. Samoin porasin aukot nokan päällä olevia aseita varten ja lisäsin antennille langan.
Mittakaava on minulle hieman outo 1/48, mutta isomman koon takia paljon helpompi maalata ja rakentaa kuin 1/72 koottavat.
Vallejon maaleilla maalattu ja lakattu, siveltimellä ja ruiskulla ja joka esittää RLM-76-74-75 väreissä olevaa sotamaalausta. Käytin kylkien täplien maalauksessa maalauksessa apuna sapluunaa, jonka päälle vedin vapaalla kädellä jotain suhrua toisella RLM-värillä.

Kommentit

AJ 18.3.2018 14:50 Vastaa lainauksella
Moi Hynkkeli, Kuten itse toteat hyvin Ariin muotit ovat 70-luvun puolivälistä ja se kyllä näkyy erityisesti, jos verrataan vastaaviin Hasen, tai vielä uudempiin Zvezdan, Eduardin ja Tamiyan saman skaalan Bf 109G-6 rakennussarjoihin.

Joka tapauksessa lähtökohta huomioiden hyvää työtä ja kyllähän siitä Ofw. Alfred Suraun (9.Staffel, III./JG 3 "Udet") kauniisti koristellun tykki- Bf 109G-6, Keltainen 6, W.Nr. 18807, hyvin tunnistaa. Koneen sivuperäsin ei valokuvien mukaan ollut keltainen, vaan normi camoa, jossa oli punaisella Suraun voittopalkit; voittoja Suraulle ennätti kertyä 46 kpl:tta, kunnes 14.10.1943 B-17 pommikoneiden torjuntatuli pudotti hänet - Surau menehtyi vammoihinsa.

Suraun tykki- Bf 109G-6 stanucamoineen ja värikkäine spinnerineen ja koristemaalauksineen on kyllä tyylikäs esimerkki näyttävästä Bf 109G-6 koneesta. Kuten jo sanottu, rakennussarja huomioiden kiva lopputulos. Parhain terveisin, AJ
hynkkeli 18.3.2018 23:55 Vastaa lainauksella
Hep, tattista kommentista AJ. Koneen esikuvasta ei rakennussarjan ohjeissa mitään kerrottu, ainakaan länsimaisilla kirjaimilla ja maalausohjeen mukaan maalasin. Alfred Suraun nimi on kyllä tuttu ja mieluusti olisin maalannut mallin "oikein", mutta tehty mikä tehty.
AJ 19.3.2018 08:35 Vastaa lainauksella
Moi Hynkkeli, No worries, se oli odotettavaakin ettei Ariin nyt jo melko vanhan rakennussarjan ohjeissa juuri mitään kerrota ja että maalausohje on sinnepäin; tämä ei ole mallarin vika.

Ofw. Alfred Suraun tykki-Mersu on kohtuullisen tunnettu, johtuen omintakeisesta maalauksesta ja siitäkin, että Surau joka tapauksessa pudotti 46 lekoa; 41 Itärintamalla; mm. Luftwaffe Colours: Jagdwaffe, Volume Five, Section 1 opuksessa on jorinaa kuvien kera Suraun koneesta ja herrasta itsestään. Mm. tästä linkistä löytynee oleellinen asia Surausta pähkinäkuoressa falkeeins.blogspot.fi/2014/05/az-172nd-bf-109-g-6-jagdgeschwader-jg-3.html

Mersu on aina nätti leko ja Suraun kone on kyllä tyylikäs. Parhain terveisin, AJ
Matti M 19.3.2018 15:53 Vastaa lainauksella
Nätti Mersu, rakennussarjan ikä tai yksinkertaisuus ei näy päällepäin, osoitus siitä vanhoistakin malleista saa näyttäviä.
Aloitin muuten juuri samaisen Arii:n Nakajima Ki-44:n, osia ei todellakaan ole liikaa, mutta niitten yhteensopivuus on parempi kuin joissakin uudemmissa sarjoissa.
Tuossa viimeisessä kuvassa näkyy Focke Wulfin ohjeet, joko on työn alla?
Taas todiste että vanhoista sarjoista saa hienoja malleja osaavissa käsissä. Arii on itselleni vieras valmistaja, mutta mersulta tuo näyttää hyvin selvästi! Oikein kelpo malli!
hynkkeli 19.3.2018 19:22 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista ja AJ:lle historiikista.
Matille tiedoksi että Focke Wulf tuli valmiiksi viime vuoden puolella ja se oli parempi laatuinen verrattuna tähän Mersuun.
Ariin kaksi tekemääni koottavaa oli hyvä laatuisia, simppeleitä ja halpoja.