Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109G-6

Suomi-Mersu

Uhkasin tehdä "Suomalaisuus" ryhmärakenteluun Sturmin lisäksi Mersun ja tässä lopputulos. Sarjana Eduardin mukavasti kasaan menevä uudempi Me 109G-6 ja dekaalit Ville Siltasen lahjoittamalta SBS-modelin arkilta. Maaleina Tamiya ja Gunze sekä öljyvärit. Eduardin malli oli sen verran mukava tapaus,että G-2 malli ja dekaalit on jo hankittu ja toinen G-6 saattaa myös jossain vaiheessa päätyä hankintalistalle. Suomi-Mersujahan ei liene ikinä liikaa…

Mallini esittää vänrikki Kullervo Joutsenon konetta kesällä 1944. Joutseno oli itselleni entuudestaan tuntematon,enkä googlaamallakaan hänestä hirveästi tietoa löytänyt. Lentolaivue 34:n ilmavoittoluettelon mukaan hän saavutti yhden ilmavoiton 18.6.1944 IL-2 koneesta. Koneena tuolloin oli tosin MT-428. Joutseno syntyi Savonlinnassa 30.1.1921 ja kutsu viimeiseen iltahuutoon tuli 14.09.2015. Ilmavoimat kunnioitti Joutsenon muistotilaisuutta yhden Hornetin ylilennolla 3.10.2015. Ohessa linkki Iltasanomien uutiseen aiheesta Linkki,jolla myös Joutsenon 2008 kuvattu haastattelu.

Kommentit

Ihan on Mersun näköinen. Pidän erityisesti renkaista, kyljen camon onnistumisesta, säistyksen maltillisuudesta.

Pohjapuoli olisi minun makuuni (tosiaan makuasia!) voinut olla hieman vaaleampi, se tosin onnistuisi ihan kuvien valoisuutta säätämällä.

Sano Antille että ottaa vähän vaihtelevammin kuvia… vai oletko itse jättänyt joukosta pois lähikuvat? ;) Ohjaamoa ei näy, mutta jos siellä on Eduardin osat jossain järjestyksessä, se varmaan on asiallinen…

Nämä uusimmat Eduardit on nimenomaan mukavia tehdä. Minulla on pöydällä FW-190A-4 ja pinossa melkein päällimmäisenä 109G-2.
IT Lahtinen 15.11.2017 07:46 Vastaa lainauksella
Täysin 1:1 museoMersusta menevä malli matalasta kuvakulmasta kuvattuna. Upea viimeistely, miellyttävät värit ja tasainen kokonaisuus. Mielestäni mainittu tumma pohja saattaapi olla jopa yksi tekijöistä, joka tekee tästä pienoismallista niin aidon oloisen. Voikohan pienoismalli olla parempi kuin aito?
Kaunis Mersu. Säistäminen onnistunut hyvin!
YT
Kalle
Mikäpä tämän paremmin sopisi Suomalaisuusryhmikseen kuin kaikkien tuntema Mersu! Hienosti olet onnistunut, siisti kuin mikä…ikkunoista voisi vaikka kuvansa katsoa! Siististi kasattu, camo todella aidon näköinen ja vanhentaminenkin tehty maltilla josta seikasta erityisesti pidän. Ainoa mikä hieman pistää silmään on tuo antennilanka…onko se hieman liian paksu?
Hieno malli. Todella siististi tehty. Saako näitä kuvia isompina? Näkisi yksityiskohdat paremmin.
Onpa hyvännäköinen Suomi-Mersu. Varsin tasapainoinen kokonaisuus. En muista aikaisemmin edes nähneeni mallia juuri tästä koneyksilöstä (MT-459).

E-P
Kiitoksia kaikille sanallista palautetta ja tähtiä antaneille. Lähikuvia ei tällä kertaa ole. Ohjaamossa kyllä on kaikki Eduardin palikat ja se on jopa maalattu. :p Antennilankana käytin elastaanilankaa. Tämä oli ensimmäinen lekomalli,johon antennilangan jouduin laittamaan ja jostain syystä homma osoittautui yllättävän vaikeaksi. Pikaliima ei meinannut pitää ja varsinkin tuon runkoon menevän pätkän kanssa sain tapella pitkään. Seuraavaan sitten parempi…
Siisti Mersu! Erityisesti pidän niittien maltillisesta korostamisesta. Ne eivät hyppää silmille vaan luovat juuri oikeaa fiilistä.
Hyvin tehty malli, jolle hyvät kuvat vielä antavat oikeutta!
Kiitos sanallisesta palautteesta myös Timo-Matille ja Tervolle. :)
Hieno malli josta on vielä hyvät kuvat, mitäs muuta sitä tarttee? Onnistunut camo ja maltillinen vanhennus kruunaa tyylikkään lopputuloksen. Voisin hyvin kuvitella tämän mallin museon vitriiniin.
Kiitos kehuista Janne. :)
AJ 20.11.2017 14:05 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti, Helppoa kompata kehuja yllä, lyhyesti sanottuna kaikinpuolin erinomainen Suomi-Mersu Suomalaisuus-ryhmikseen. Kiitos taustoituksesta ja linkistä. Onnistunut ja hyvä aihevalinta sekä vallan mainiot kuvat. Erittäin tyylikäs kokonaisuus onnistuneine camoineen ja vanhennuksineen - realistisen näköinen Mersu esikuvastaan. Ja Mersuthan ovat aina kivoja katsella - etenkin Suomi-Mersut. Lienee paras lekomallisi; virtuaaliset viisi ***** staraa! Erittäin bueno, kyllä tykkään! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ. Dornier 335:n ja Kometin ohella tämä on omakin suosikkini valmistuneista lekomalleistani. Hyvästä rakennussarjasta on helpompi nikkaroida onnistunut lopputulos.