Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire IX

Supermarine Spitfire oli Britannian paras mäntämoottorilla varustettu hävittäjäkone II-maailmansodassa ja Spitfiren IX versio pystyi haastamaan saksalaisten superhävittäjät Focke Wulff 190:n ja Messerschmittin Bf 109G versiot.
Tämä malli oli varsin mukava rakennettava ja päätin tehdä vaihteeksi "lentävän" mallin. Käytin tässä ICM:n valmistamaa jalustaa. Yritin saada tuon potkurin pyörimään näitä kuvia varten puhaltamalla ilmaa mallin edestä vaimon föönillä, mutta föönin teho ei näemmä riittänyt - potkuri ei pyörinyt, vaikka laitoin vaseliinia potkuriakseliin - sen sijaan koko malli meinasi lähteä lentoon puhalluksen voimasta - Spitfiressä on sen verran aerodynaaminen muotoilu.

Yksi kova haaste tässä oli saada toteutettua nuo mustavalkoiset D-Day raidat uskottavasti - ei liian kliinisesti, mutta ei kuitenkaan liian sotkuisesti. Silloin kun noita raitoja kiireesti maalattiin satoihin lentokoneisiin kesäkuussa 1944, niin silloin ei ollut niin tarkkaa miten suoria ne raidat olivat …

Mainittakoon nyt kuriositeettina, että en varmaaan ole rakentanut elämäni aikana koskaan aikaisemmin Spitfiren mallia 1/48 skaalassa - tosin 1/72 ja 1/32 skaalassa olen kyllä rakentanut montakin Spittiä.

Kommentit

Kyllähän Raimo-sanin kädenjäljen tunnistaa heti! Jälleen kerran upea tuotos!! Itseasiassa todella mukava nähdä tämä sutjakka lentopeli tällaisena lennossa mallina! On se vain kaunis kone…
Kokonaisuus jälleen kerran taattua Raimolaatua!!! Ei voi kuin ihailla😊
Pidän!!
On se on. Tyylikäs ja ammattitaidolla viimeistelty malli. "Lentävä" malli tuo Spitfiren sulavat linjat hyvin esille. Onko tässä meritoiminta värit kun kontrasti vaikuttaa erilaiselta kuin DG/OG väreillä? Samapa tuo, näyttävä lopputulos.

E-P
Raimo Leino 11.11.2017 17:51 Vastaa lainauksella
E-P Sinkkonen kirjoitti:
On se on. Tyylikäs ja ammattitaidolla viimeistelty malli. "Lentävä" malli tuo Spitfiren sulavat linjat hyvin esille. Onko tässä meritoiminta värit kun kontrasti vaikuttaa erilaiselta kuin DG/OG väreillä? Samapa tuo, näyttävä lopputulos.

E-P
Meritoimintavärit nimenomaan tässä ovat.
Raimo Leino 11.11.2017 17:52 Vastaa lainauksella
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Itseasiassa todella mukava nähdä tämä sutjakka lentopeli tällaisena lennossa mallina!
Kaunein brittihävittäjä kautta aikain - lennossa tämän Brittien Ladyn muodot tulevat parhaiten esiin …
Erittäin komea malli, ja Spitin muodoille sopii se, että sen laittaa lentäväksi.
Erittäin hyvä malli toiseksi parhaasta brittikoneesta heti Hawker Tempestin jälkeen.. ;o)
En pysty edelleenkään kyseinalaistamaan Raimon maalaustaitoa.

Hienoa ja kaipaisi todellakin sitä kirjaa, jossa Raimo jakaisi yleisölle maalaustaitojensa saloja;)
Hieno malli Raimolta jälleen kerran. Tunnistusraidat näyttävät erittäin uskottavilta, eli nekin ovat onnistuneet erittäin hyvin. Spitfire on kone josta saa tulla vaikka kuinka monta mallia, enkä siltikään kyllästy siihen! Oma tulkintani samasta aiheesta (tosin Eduardin sarjasta) valmistui juuri äsken, eli lisää on tosiaan sivustolle tulossa…
On se hieno !
Yksi upeimmista Raimon koneista. On kertakaikkisen hienosti tehty. Selostuksesi D-Day raidoista pitää kutiaan ja ne ovat onnistuneet hitsin hyvin. Useita kertoja kuvia katsoin ja jopa suurensinkin, niin täytyy vain todeta, että ei pojoja voi vähentää. Kaunis kone, kaunis maalaus+säistys ja upea noissa siirtokuvissa.

Kuvat ovat harvinaisen hyvin valotettuja ja tarkkoja. Niistäpä kysyisinkin:
Järkkärillä vissiin otettuja, mutta kun terävyys on tuota luokkaa ja yhdellä keinovalolla näköjään, niin miten säädit kameran? Muutitko ISO arvoa ja mikä oli aukko ja suljinnopeus? Tietenkin myös, että millä objektiivillä kuvattu?
Ihan mielenkiinnosta tahtoisin tietää.
AJ 12.11.2017 13:30 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Edellä olevia kehuja kompaten; huipputyötä! Olen täysin samaa mieltä kanssasi: "Kaunein brittihävittäjä kautta aikain - lennossa tämän Brittien Ladyn muodot tulevat parhaiten esiin …" Juuri näin, oivasti ja osuvasti sanottu.

Ko. 43. Squadron:n Spitfires koneyksilö oli muuten käytössä pitkään; mm. VE-päivänä Klagenfurst:ssa ja Zeltweg:ssä ja lensi vielä vuonna 1947 - Spitfire Mk.IXc (LFIX) MK 528, Merlin 66 moottori, 33MU 25-2-44, 222MU 3-3-44, Empire Raj 21-3-44, Casablanca 6-4-44, 238S 43S 'FT-M' SOC 30-4-47.

Kaikinpuolin hienosti onnistunut ja lentävänä versiona todella kauniin upean näköinen. Parhain terveisin, AJ
Onnittelut, hieno Spitti!
YT
Kalle
Moi Raimo,
Jälleen kerran hienoa jälkeä.
AJ 20.11.2017 15:29 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Onnnea myös tiältä kaavempoo.
Onnittelut!

MK
Onnittelut viikon mallista täältäkin!