Uskon kyllä että noiden hyttien tekeminen oli aika puuduttavaa hommaa, mutta jälki on hyvää. Korkeus / leveyssuhde vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Kuinkahan tuo ui ja kuinka herkkä malli on "kelille." Hyvällä säällä matkustajat asettuivat yläkansille, joten painopisteen täytyi olla aika korkealla esikuvassaan.
Mulla on Suomen Kuvalehden vuosikerta, joka on samalta vuodelta kun Höyrylaiva "Kuru" upposi Näsijärvellä 1929. Siinä mielessä tuo kiikkeryys tuli mieleen. Kiikkerä tai ei niin upea malli on tulossa.
S/S Maaninka
Harjakorkeudessa
Sain sitten vihdoin tuon ylimmän, elikkä venekannenkin tehtyä, joten nyt alkaa malli olla harjakorkeudessaan. Se syntyi liimaamalla 3 kpl 0,6 mm vanerista leikattua aihiota yhteen muotokaarien päällä. Homma oli huomattavasti nopeampi toteuttaa kuin tuo rimoista tehty yläkansi, ja lopputuloskin näyttää säilyttävän muotonsa hyvin.Kannet ja hyttirakennelmat on ruuvattu kiinni toisiinsa niin, että koko systeemin voi halutessaan purkaa, jolloin pääsee käsiksi rungon sisällä olevaan tekniikkaan.
Tämän jälkeen alkaakin sitten runsaslukuisten detaljien teko, kuten partaiden kaiteet, savupiippu, mastot, kompassit, ja mitä niitä nyt onkaan. Lisäksi venekannelle tulee tietysti 4 kpl pelastusveneitä, jotka ovat n. 200 mm pitkiä. Valmiita ei löytynyt mistään nettikaupasta, joten kaipa nuokin pitää sitten tehdä skrätsinä esim. balsasta jotta ei liikaa kasvattaisi painoa mallin yläosiin.
Model Dockyard nettikaupasta löytyi sitten melko täydellinen piirustus tällaisista pelastusveneistä, ja vielä ihan oikean kokoisenakin, joten tilasin tämän ettei aivan omasta päästä tarvitse alkaa niiden linjoja ja kaaria pähkäilemään.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.
Tutustu myös näihin
- 27.5.2020 • Matti PiilolaIlmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaivaVuonna 1833 Puhoksessa valmistunut…