Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Yläkannen rakenteita

Vihdoinkin alkaa tämä vaihe olla ohitse. Yleensä tykkään tehdä kaikenlaisia töitä näihin malleihin liittyen, mutta näiden kansirakenteiden tekeminen alkoi jo puuduttaa.

Ja siis viimeisenä sain aikaiseksi nämä yläkannen rakenteet. Kuten ennenkin, tehtiin ne 1 mm vanerista ja päälle liimattiin 0,6 mm viilusta tehdyt paneloinnit.

Netistä tuli tilattua joukko 1:24 mittakaavan figuureja jotka ovat tarkoitetut rautatiedioraamoihin, mutta toimivat hyvin tässäkin. Ainakin skaala täsmää hyvin.

Tämän jälkeen on vielä tehtävä ns. venekansi. Se lienee saanut nimensä siitä, että siellä sijaitsevat laivan pelastusveneet. Sen ajattelin toteuttaa liimaamalla 1 mm vanerista leikatut aihiot toisiinsa muotokaarien päällä. Tuo rimarakenne oli sen verran työläs, että ajattelin päästä tässä vähän helpommalla.
Ja tämän jälkeen sitten detaljien kimppuun, joka minusta aina onkin se kaikkein kiinnostavin työvaihe.

Kommentit

Kyllä on hienoa jälkeä jälleen! Kaunis laiva kertakaikkiaan! Aikaisemmista päivityksistäsi sen verran kommenttia että näissä skrätsihommissa " step by step"-rakentaminen lienee se kaikkein paras tapa. Samaa systeemiä olen noudattanut omissa projekteissani. Kun ratkaisee aina eteen tulevan työvaiheen ongelmat yhden kerrallaan niin homma etenee sekä säästää hermojaan ylimääräiseltä murehtimiselta :)
Kiitos Erkki kommentista. Kyllä, paras tapa on mennä askel kerrallaan, eikä miettiä yhtään tulevia ongelmia. Muuten vois helposti jäädä projekti puolitiehen. Senhän me skrätsääjät olemme jo tiedostaneetkin ennen kuin joku projekti on edes aloitettukaan.

Nyt olen kuitenkin tehnyt poikkeuksen, ja miettinyt etukäteen esim. sellaista seikkaa, että kohta on edessä neljän pelastusveneen tekeminen skrätsinä. Nuo veneet ovat noin 200 mm pitkiä, limisaumarakennetta, ja neljän sellaisen leipominen puusta alkaa pakosti jo vaivaamaan mieltä. Sumuisten saarten verkkokauppojen tarjonta on selattu moneen kertaan läpi, mutta juuri tuohon käypäsiä valmiita veneitä ei ole tarjolla. Joten kait se on otettava lusikka kauniiseen käteen ja varustauduttava henkisesti ne tekemään. Huhhuh, iso urakka, jota ei aikaisemmin ole tullut mietittyäkään.