Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Kansihommia

Projekti on viime aikoina selvästi hidastunut, mutta haitanneeko mitään, aikaahan tulee kaiken aikaa lisää.
Kannen tekoa käynnistelin jo ennen pyhiä, käyttäen aikaisemmista projekteista jäljelle jäänyttä alumiinista 0,5 mm paksua turkkilevyä, jota tuli hankittua Saksasta Knupferilta. Valitettavasti vaan levy loppui kesken, ja sitä piti tilata lisää. Tämä vei odotettua kauemmin, lienee Saksassakin ollut pitkät joululomat.
No viimein kaivatut lisälevyt saapuivat, ja pääsin jatkamaan taas kansilevyjen leikkausta. Hommahan toimi niin, että aluksi tein jokaisesta levystä pahvimallin, sovittelin sen paikalleen parhaan kykyni mukaan, ja sitten sahasin lopullisen levyn lehtisahalla hienohampaisella terällä irti. Lopullinen muoto haettiin sitten hiomalla reunoista varovasti liiat pois.

Tässä ohessa aloitin sitten myös pääkannelle tulevien rakenteiden teon, että olisi ollut pitkinä joulunpyhinä edes jotain puuhastelua. Seinäelementit tein 1 mm lentokonevanerista, ja niiden päälle tulleet vuorilaudat 0,6 mm koivuviilusta. Ovenkahvat ja saranat syntyivät styreenistä ja maalattiin messinkimaalilla. Lopuksi siveltiin seiniin vielä mahonginvärinen petsi.

Kommentit

Kyllä on nättiä työtä! Karkkia silmälle!
Kiitos kommentistasi Erkki. Hauskaa että tykkäät minun töherryksistäni. Yritän tästä eteenpäin päivittää näitä useammin.
Hienoa ja siistiä jälkeä!
Kiitos kommentista Jukka. Hauskaa että jaksat seurailla mun kötöstyksiä.
Hyvältä näyttää. Minkälaista on käsitellä tuo lentokonevaneeri? Kovapintaista/ pehmeää? Taipuuko jne. Minun olisi tarkoitus pikkuhiljaa alkaa tekemään yhtä vanhaa rakennusta, jossa on vanhojen hirsien päälle tehty poikkilaudoitus ja nyt on mietinnässä vasta eri materiaalit.
Noista hyttien sisuksista… Kun kirjoitit että painaa liikaa. Mitä jos tekisi balsasta penkit & pöydät ym.
Tervehdys Timo ja Jukka. Timo: Lentokonevaneri on hieno raaka-aine. Tykkään kovasti rakentaa siitä kaikenlaista. Paksummat laadut ovat erittäin jäykkiä, säilyttävät mittansa hyvin ja ovat helppoja työstää normaaleilla työkaluilla. Esim. nuo mun panssarimallit on molemmat tehty 5 mm lentokonevanerista.
Pinnaltaan lentokonevaneri on ehkä hituisen kovempaa kuin tavallinen vaneri ja tasaisempaa. Ohuet laadut kuten tämä 1 mm paksu taipuu erittäin hyvin. Ohuempiakin löytyy tarvittaessa.
Tuossa sinun sovelluksessa voisi toimia myös ohuesta viilusta leikatut "laudat". Etuna se, että vanerin leikkauspinnassa näkyy tietysti rakenne, joka on monesta viilukerroksesta yhteen liimattu, mutta pelkässä viilurakenteessa tätä ei näy, saat mittakaavanmukaisia lautoja aikaiseksi.

Jukka: Älä hullua yllytä. Just kun sain itseni hyväksymään ajatuksen että sisustoja ei rakenneta, niin tuli tämä sinun ehdotus. Eihän ne varmasti kovinkaan paljoa lisäisi painoa jos tekis balsasta tai finnfoamista. Työmäärää kyllä lisäisi kovasti, kuten kyllä myös näyttävyyttä, myönnettävä on. Mutta katsotaan, en vielä lupaa mitään…