Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Väriä pintaan

Vein sitten rungon automaalarille joka spruuttasi pintaan happopohjamaalin, jotta pintamaali tarttuisi paremmin alumiinipintaan. Siinähän ei kauaa vanhettu, ja jo samana päivänä sain hakea rungon kotiin. Se oli muuttunut tasaisen harmaaksi. Ammattimiehiä nuo automaalarit.
Toista se on minun kanssani. Harkitsin ensin pintamaalin ruiskuttamista myös, mutta karvaat kokemukset valuvasta maalista ja ympäristön muuttumisesta valkoiseksi saivat minut turvautumaan perinteiseen sivellinmaalaukseen. Maalikaupasta hain sitten 1/3 litran purkin kevyesti mustalla sävytettyä puolimattaa vesiliukoista kalustemaalia, ja ei kun töihin. Kaksi kerrosta tarvittiin peittämään alta kuultava harmaa pohjaväri.
Tämän jälkeen haeskelin vesilinjaa oheisen kuvan mukaisella apuvälineellä, ja suurin piirtein niille main liimasin maalarinteipin erottamaan pohjaan tulevaa tummanvihreää kylkien valkoisesta, ja sitten vaan sutimaan maalia pohjaan. Tämä oli samaa laatua kuin tuo valkoinenkin, joten ehkä eivät pahemmin riitele keskenään. Jännityksellä odotin, kuinka pahasti oli vihreä maali ryöminyt teipin alle, mutta lopputulos oli yllättävänkin hyvin onnistunut, joten pienillä fiksauksilla sain vesilinjasta suht koht katseenkestävän.
Sitten vielä ankkurit epoksilla paikalleen, ja 3 mm mustasta akryylilevystä sahatut lasit venttiili-ikkunoihin, ja taas oli yksi työvaihe valmis.

Kommentit

Upeaa työtä! Konstit on monenlaiset keksittävä :)
Lausahdanpa jälleen: Mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita.
Ikkunat näyttää hyvältä, mutta eikö tuo automaalarin pohjamaali vain ole liian paksua? Toivottavasti ei, että saat muut maalit pinnalle näyttävästi ja kenties kolhujen säistämänä?
Kiitos kommenteista Erkki ja Timo. Niinpä, oli tuolla hienoissa tykkiprojekteissakin usein loistavia innovaatioita!

Automaalarille esitin toivomuksen että vetää vain hyvin ohuelti sitä happomaalia, että niittaukset ja muut pinnan epämääräisyydet eivät peity. Ja tämä toteutuikin hyvin, pintamaalin vedettyäni huomasin että niittaukset näkyy suhteellisen realistisesti, kuin oikeassakin laivassa. Joten suosittelen kyllä tuota menetelmää metallisille pinnoille. Ilman tuota happomaalia olisi pinta hilseillyt helposti irti kiiltävästä alumiinipinnasta.