Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Lisää lankkuja

Kuten tuossa on jo moneen kertaan todettukin, niin piirustuksesta saatu kaarien määrä oli aivan riittämätön. Tämä paljastui nopeasti, kun liimailin lisää kylkilankkuja runkoon. Parraslistat taipuivat vielä kauniisti, mutta jo noin neljäs tai viides kylkilankku alkoi taipua liikaa ulospäin eikä noudattanut enää piirustuksen linjoja.
Eipä siinä sitten mitään muuta kuin lisäkaarten tekoon. Pahvimalleja aikani soviteltuani alkoi muodot löytyä, ja balsavanerista vaan uudet kaaret rungon puolivalmisteen sisään. Ja melko hyvin nuo tuntuivat onnistuneen, kun rungon linjat alkoivat taas miellyttää silmää.
Tämä lankutustyö oli muuten varsin suoraviivaista, kun ei tarvinnut välttää naulanreikiä tai muitakaan epätarkkuuksia rungon pinnassa, olihan ajatuksena peittää kaikki tällaiset pakkelilla, ja lopuksi jollain sopivalla alumiinilevyllä, johon sitten tarkoituksena on saada aikaiseksi kaikki tarvittavat niittaukset, alkuperäinen runko kun oli niittaamalla toteutettu.

Kommentit

JJ Hilska 10.11.2017 19:39 Vastaa lainauksella
Äärimmäisen mielenkiintoinen projekti. Hienosti jo edistynyt.
Tervehdys JJ ja kiitos kommentista. Hauskaa että nämä mun väsäykset kiinnostaa.

Minäkin olen suurella mielenkiinnolla seurannut sinun töitäsi, vaikka ei ole tullut niitä kommentoitua. Tosi upeita automalleja ajalta joka minuakin suuresti kiinnostaa. Kuten esimerkiksi tämä uusin postilinja-auto.
Muistan nuoruudessani usein nähneeni ns. seka-autoja, linja-autoja joihin oli rakennettu lyhyt lava tavaroiden kuljetusta varten. Olivat yleisiä ainakin pohjoisessa Suomessa sotien jälkeen.
Hyvältä näyttää! Tätä projektia seuraan mielenkiinnolla.
Kiitos Erkki. Myös minä seuraan aina innolla sinun tykkiprojektejasi. Koskas aloitat uuden?
AJ 12.11.2017 14:06 Vastaa lainauksella
Moi Matti, Hienosti menee eteenpäin - mielenkiintoinen projekti seurata. Terkuin, AJ
VilleH 12.11.2017 14:22 Vastaa lainauksella
Hienoa!!
Olitko ajatellut käsitellä tuon puupinnan miten (kittaamisen lisäksi)?

Suosittelen lämpimästi laminointiepoksin käyttöä, esim. www.biltema.fi/fi/Veneily/Kemikaalit/Polyesteri-ja-epoksi/Laminointiepoksi-2000020523/, jollei tämä olekin jo tuttu homma.

Tämä on siis juoksevaa, jota käytetään lakan tavoin (toki kuitumattoakin voi käyttää lisänä).

Perusteena se, että ensinnäkin epoksi imeytyy hyvin puuhun ja "tappaa" sen, kovettuneena se kestää lähes kaikkia liimoja ja liuottimia. jotka tulevat vastaan pinnoitteen liimauksessa.

T:Ville H
Kiitokset kommenteista AJ ja VilleH. Sattuipas mukavasti samaan aikaan myös tuo mun uusi päivitys. Siitä selviääkin että on tuttu aine tuo laminointiepoksi.
Nyt vasta hokasin koko projektin.
On niin mielenkiintoinen ja tähän asti näyttää todella hyvältä, että seuraaminen ei sudeetti-kuopiolaiselta lopu tähän.
Hienoa, että joku alkaa tällaiseen kulttuuriprojektiin.