Pienoismallit.net

1900-luvun alun herrasmies

Yritin tehdä saada tähän malliin kellastuneen valokuvan oloisen, 1900-alkupuolella olevan herrasmiehen kuvan. Varsinainen malli on Castle Miniaturen Top-drawer -nimellä kulkeva malli.

Kommentit

Kumma, ettei kukaan kommentoi.
No tuttua kauraa omissakin malleissa.

Tuo yläluokkainen ilme pystillä on aivan loistava. Sitä olisi ehkä sopinut jopa korostaa.
Haalistuneen valokuvan vaikutelma toimii hyvin silinterihattua lukuunottamatta, joka jyrkillä kontrasteillaan ja pukuun verrattuna hyvin tummalla sävyllään loikkaa esiin.
Silinterin heijastus on hyvä. Monokeli hieno yksityiskohta. Monokelin nauha jää ikään kuin kesken, eli ei näytä siltä että katoaisi tuonne liivin alle.
Kokonaisuudesta kuitenkin pidän.
Kiitos kommenteista.
Monokelin nauha on tosiaan aavistuksen verran liian lyhyt mutta en jaksanut korjata sitä, koska nauhan saaminen kohdalleen oli tarpeeksi haastava kokemus. Tämä nauha oli neljäs versio ja malli piti saada pois pöydältä. Silinterihatun jätin tarkoituksella tummemmaksi, koska vanhoja kuvia katsoessani huomasin, että silinterit olivat yleensä tummempia kuin puku. Silinterin kangas oli myös kiiltävämpi.
Unohtui mainita alustuksessa, että malli on maalattu akryyleillä.
Mainio, hieman Jeremy Brettmäinen virne kaverilla. Hauska ja kaikinpuolin varsin onnistunut malli.

Minusta olet kuvien perusteella onnistunut toteuttamaan hienosti silkkipytyn kiillon ja tekstuurin. Silinterin ongelma on kuitenkin se, että se ei oikein tunnu istuvan gubben päähän; hattu näyttää pari numeroa liian pieneltä. Tämä lienee kuitenkin enemmän mallin valmistajan, kuin rakentajan "vika".

Silinterin panta ja ruususolmuke ovat tavallisesti mustia/tummia. Vaaleaa en muista koskaan nähneeni, mutta se ei tarkoita ettei sellaisia olisi joskus ollut. :)