Pienoismallit.net

Ford 32 Laker Deuce

Suola-aavikkokilpuri

Mallissa käytettiin paljon fotoetsiosia, mm. lehtijouset on kasattu yksittäisistä etsilevyistä, kaikki ripustuksen osat ovat realistisia ja alumiinista, tulpat ovat sorvattua alumiinia. Kone oli joku OHC-nelar. Kuvattu kissanhiekalla.

Kommentit

Hieno Salt Flat Racer, näitä ei näe liian usein rakennettuina. Aikalailla viimeisen päälle tehty kilpuri konehuoneen detaljeita myöden. Iso plussa myös siitä, että auto näyttää juuri siltä kuin sillä olisi joskus voitu kisata… Oikeastaan ainoa puute on tietysti legendaariset Full Moon kapselit jotka löytyy suurimmasta osasta Suola-aavikkokilpureita.
Tyylikäs rakennelma ja kuvausasetelma erittäin aidon näköinen. Bravo! Takaosassa pistää silmään turvakaarten (?) läpiviennit ohjaamoon: reiät näyttävät moralla runtatuilta kun muuten kuvissa näkyy tasokasta ja siistiä rakentelujälkeä.
Janne R 3.11.2017 11:31 Vastaa lainauksella
Hieno malli. Kiva nähdä Samulilta uus malli monen vuoden jälkeen. Ja noista kaarien läpivienneistä… luulenpa että ne on ihan tarkoituksella tollaset. Tuohon aikaan kun noita oikeita SlatFlat-kilpureita rakennettiin ei tollasten kohtien viimeistelyyn juurikaan panostettu vaan ne jäi rujoiksi.
Moon-kapselit eivät olleet olemassa kisojen alkuaikoina, ne kehitettiin vasta myöhemmin, useita eri autoja ajoi ilman mooneja, pelkillä pillerikapseleilla ja pinnavanteilla yms. PInnavanteet pitivät meteliä ja toivat suuren ilmanvastuksen, pillerit irtosivat vauhdissa ja tappoivat sivustakatsojia, siksi moonit kehissä. www.streetmusclemag.com/features/the-great-cover-up-history-of-hubcaps-and-wheel-covers/
Joo, toki alkuaikoina noita Moonin kapseleita ei vielä ollut saatavilla, mutta muistaakseni nekin tuli joskus '50 luvulla tarjolle ja sen jälkeen yleistyivät aika tehokkaasti. Joka tapauksessa nää Suola-aavikkohärvelit on hienoja laitteita, onneksi NHRA Museossa oli iso rivi niitäkin, pääsi oikein läheltä kuolaamaan.