Pienoismallit.net

Aaltopahvilaatikon Pojan koston paluu

ja Autonominen assistentti Antti (Ongelmanratkaisija)

Aaltopahvilaatikon Pojan koston paluu, mukana Autonominen assistentti Antti (Ongelmanratkaisija)
Alkuperäisteos:
Return of The Revenge of The Son of The Cardboard Box feat. Autonomic Assistant Antti (The Problem Solver)

Noniin.

Näinhän siinä kävi, että tekoäly (General AI) otti ja tarttui esineiden internettiin. Saattomuistilla varustetut pahvilaatikotkin saivat osansa ja kaikki eivät todellakaan olleet niitä iloisimpia vesseleitä. Yksi vihaisimmista oli Aaltopahvilaatikon Poika, joka ensimmäisenä kostotoimenaan jumittui Postitullin keskusvarastoon. Huomattuaan lähellä varastoidut kuolemankauppiaiden asesysteemit, Poika päätti toteuttaa jatko-osan kostosuunnitelmalleen. Alkoi Alltopahvilaatikon Pojan Koston Paluu. Oivaksi kostosuunnitelman kollegaksi ilmaantui kokeilukäytössä ollut Autonominen Assistetti Antti, joka on erinomainen operoimaan itsenäisesti tahi isäntänsä ajatuksia lukien.

Ja niin tästä episodista alkoi se 1. Tavaroiden Vallankumous (vrt. Orwell: Eläinten vallankumous, 1945). Pääkohteena oli ensin kenraali KonMari ja hänen uskolliset blogaajansa. Mutta se tarina onkin jo toinen juttu . . .

Loppu/ The End

Danboard (Kotobukiya) ja MSG-kama
Heikkona hetkenä tuli tilattua tarjouspäivien sokaisemana tämä aaltopahvilaatikkohahmon pienoismalli. Danboard onkin hienosti tuotteistettu tuotepaketin vahvistuspaketin kasvohahmoa myöten. Oikein ensiluokkainen kokonaisuus. Tästä pahvilaatikkohahmosta (Danbo) on lisensoitu tuoteperheitä urakalla myös lelumaailmaan tuolla Japanin suunnalla.

Kotobukiya valmistaa figuja ja robottimallikamaa ja ovat myös kehittäneet nerokkaat MSG (ModelinSupportGoods)-yhteensopivat lisäkilkkeet roboteilleen. Löytyy aseistusta ja muuta täydentävää rekvisiittaa. Vempaimet ovat Danboardin tapaan ”toimivia”, eli niitä voi viritellä eri asentoihin ja moottoreitakin löytyy (ja valokamaa). Aikaisemmin kyhäämäni UAV 004 Dronekin oli moinen MSG-setti (ostin aikanaan sen, kun luulin paketissa olevan komean nivelöidyn jalustan).

Kostoaseistuksen ja Pojan robokädet maalailin perinteisesti Vallejon akryyleillä ja metallisävyillä ja tuhrasin öljyväreillä. Sormien nivelet ja muutama ruuvinkanta kullattu, koska kyseessä on vähän laadukkaampaa aseistusta. Lisäväriä harmaa-metalliväritykseen tuo muutamat punaiset merkkivalot ja oranssit magmaindikaattorit.
Pahvipekkaan kokeilinkin uusia MRP-maaleja (lacquer paint). Ovatkin kovin kranttuja pohjatyön suhteen. Ukkeli piti kiillottaa kunnolla ennen maalailua. Kokeilin onneksi ensin MRP-sumutusta hukkapaloihin ja huomasin, että pieninkin hiontajälki (tai valu(väri)vika) näkyy läpi pohjamaalistakin. Vallejon lateksimaalien jälkeen tuntuu kuin MRP sumutus vain muuttaisi muovin värin, eikä tee siihen minkäänlaista kerrosta. Havainto saattaapi olla tuttu vesiohenteisista liotin- ja lacquer paint -maaleihin siirtyneille.
Pahvilaatikon pohjat siis MR.PAINT Fine Surface Primer ja päälle MRP-293. Öljyväreillä suttasin vähän kulmiin tummuutta ja elävyyttä pintaan. Vallen pigmenteillä sudin pintaa mataksi. Olin tilannut pintaan mattalakaksi MRP-278 Special Matt Varnishta, mutta sehän olikin Have Glass Matt Varnish eli tutkaahylkivää tököttiä, joka soveltunee hyvin modernien stealth-jettien ja avaruusalusten värien sävytykseen. Onneksi tein koesumutukset ennen finaalia. Have Glass -lakka saa odottaa uutta kohdetta.

Suositukset:
MRP MR.PAINT-maalit ja tehokas hengityssuojain
Pojan koston musiikki: George Thorogood & The Destroyers "Bad To The Bone"
Turhien nettiliitäntäisten laitteiden välttäminen.

Rauhaa
IT

Kommentit

No nyt on ainakin erilainen malli. Ilmeisesti jo niin erilainen,että kukaan ei ole uskaltautunut edes kommentoimaan. :D En minäkään tästä oikein mitään muuta osaa sanoa,kuin että nätisti on kasattu ja maalattu. Tällaisen,tai jonkin muun ei reaali maailmasta löytyvän aiheen rakentelu saattaisi tehdä itse kullekin hyvää,kun AMS alkaa liikaa vaivata.
IT Lahtinen 15.11.2017 07:53 Vastaa lainauksella
Kiitos kovasti rohkeasta ”ice breaking”-manööveristä ja kommentista.

1. kommentti se lienee ilmeisesti yhtä kovan työn takana kuin lepokitkan voittaminen kinematiikassa? Tässä yhteydessä voi olla kyse myös monimerkityksellisestä ”silence is golden”-syndroomasta. Toivonko vaan niin?

Itseasiassa tämä pienikin rohkaisu saattaa altistaa uudelle freneettiselle figukokeilulle. Wet-paletit likoamaan!

Täällä ei ole pelkoa AMS-lamaantumisesta. Niin alkutaipaleella vielä näissä mallihommissa ollaan ja arkirealismiin kyllä pyritään. Toteamuksesi tosin ymmärtää, kun katsastaa esim. tätä V-M Sivosen Mersua.
Tämä on oikein mukava ja piristävä malli pidän kovasti.

- Tarmo
IT Lahtinen 17.11.2017 07:01 Vastaa lainauksella
Tarmo Ruuska kirjoitti:
Tämä on oikein mukava ja piristävä malli … - Tarmo
Kiitos ja hyvä homma, että posin kautta. Tämä pienoismalli on kyllä huomattavasti säyseämpi tapaus kuin esikuvansa.