Pienoismallit.net

Sherman IC Firefly

British 11th Armoured Division

Tamiyan 1:48 skaalan brittien Sherman, johon on lisätty Black dogin valmistama resiniinen konversiosarja hessian tape camo net.

Hyvä konversiosarja, joka muutti vaunun ilmettä huomattavasti. Osien yhteensopivuus oli Tamiyan sarjan kanssa melko hyvä. Kylkien ja keulan osien väliin jäi kuitenkin raot, mitkä täytin tekemällä itse teippinaamiointia lisää Tamiyan keltaisesta rajausteipistä. Teipit päälystin vielä Mr. surface aineella.

Malli on maalattu Tamiyan, sekä Vallejon akryyleillä. Vanhennusefekteihin käytetty AK:n, MIG:in ja Abteilungin tuotteita, mm. öljyvärejä, pigmenttejä, sekä washeja.

Osallistuin Nordic Challenge 2017 kilpailuun, jossa malli ansaitsi hopean ja IPMS:n arvioimassa luokassa sijoituksena 1.palkinto.

-Waltter Holm

Kommentit

Kiitos noista työvaihekuvista.
Oli kiinnostavaa nähdä millainen tuo konverssiosarja oli.
Hyvää maalaustyötä sen kanssa, ei voi muuta sanoa.
Vaunuista en mitään tiedä, joten muuten vaikea kommentoida, mutta näyttävä ja uskottavan oloinen vaunu.
JuhaO 11.11.2017 12:24 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen malli mielenkiintoisesta aiheesta. Sherman Ic ja Ic Hybrid olivat yleisempiä Firefly muunnoksia kuin monesti muistetaan vaikka Vc olikin pääversio. Rungon alaosa ja ruohikko toteutettu mainiosti. Noin korkea varustepino moottorikannella vähän ihmetyttää Fireflyssä, joissa travelling lock yleensä oli takana. 4. PanssariPr:ssa ja yllättäen myös Kaartin PanssariD:ssakin travelling lock oli tosin usein siirretty eteen. Ja ainahan oli hyvä, että yllättävässä tilanteessa tornin sai käännettyä toiseen suuntaan myös takakautta. Kiireessä sotilaat tosin tekivät kaiken maailman omia viritelmiään ja arvioivat riskit tilanteen mukaan. Juuttikangasnaamioverkko on hyvä lisä, eivät brittivaunut usein niin tylsiä olleet kuin lapsuudessa ajatteli. Monestihan pistivät vielä oksia jne naamioverkkoon. Yleensä kyllä kangassuikaleet näyttävät olleen kapeampia kuin tuossa Blag dogin konversiosarjassa mutta suikaleiden leveys näyttää jonkin verran vaihdelleen, joten voihan noinkin leveillä suikaleilla varustettuja verkkoja olla ollut käytössä. Ja juuri tuolla tavalla levitettynä naamioverkko joissakin kuvissa on.
Hyvin onnistunut!
Naamiointiverkosta lisää plussaa.
Hienoa Walter!
Kiitos paljon kommenteista!