Pienoismallit.net

Harley-Davidson WLA flat tracker

Italerin sarjasta muokattu, tai lähinnä riisuttu flat tracker. Vanteet pinnattu, rungosta viilailtu enimmät ylimääräiset kiinnikkeet pois. Magneetto nyysitty Revellin 1/8 Drag Bike:sta, skaalaerosta huolimatta ei näytä liian isolta. Ketjut ja rattaat Protarin Benellistä. Hyvin kevyt säistys renkaisiin ja runkoon/tankkiin. Sen verran taukoa ollut mallailusta että ei uskaltanut lähteä kovin revittelemään.

Kommentit

Wanhat HD:t aiheuttavat ainakin minussa suuria tunteita, Tämä on hienosti toteuttu ja yksilöstä selviää se, että ennen muinoin jopa HD:itä käytettiin kilpailutoiminnassa, joista ne silloin saattoivat saada jopa voittoja. Pakoputkien toteutus kertoo, että äänisaundit ovat olleet "mahtavat".
Nyky HD:t menevät hieman eri konseptilla. Hyvä vaiko huono muutos?
Jokainen HD-harrastaja vetää siitä omat johtopäätöksensä.
Upea raaseri.
Pakoputkien lämmönvaikutuksesta johtuvat värit ovat aidon värisiä, mutta rajat ehkä turhan jyrkkiä.
Kyllähän HD oli kova sana aikoinaan kilparadoillakin ja useissa lajeissa.
"Paroni" Saarisen kohtalonkaveri Monzassa eli Renzo Pasolinikin ajoi useita kilpailuja eri Harrikoilla.
Hänen muistolleen ja harrikka alla:
www.youtube.com/watch?v=PvnZQ5Hy3-U

Malli on kuitenkin mielenkiintoinen ja hienosti toteutettu yksilö. Nämä flat trackerit olivat vissiin kaikki erilaisia luomuksia. Riippui paljolti ajettiinko niillä maarataa vai mitä ja millä pinnalla.
Hieno kuin mikä.
Pojotusmahdollisuus puuttuu? Tarkoituksellako?
Pojotus puuttuu joo, osin tarkoituksella kun näytti aiemmistakin malleista (osasta) jätetyn pois. Sanallinen arvostelu aina kivempi :)

Joo, "lämpövärit" on vähän jyrkät ja ehkä niitä on himpun liikaa, alkukäyriin ois riittäny. Mut tuommoset olin kuus? vuotta sitten tehnyt, en lähteny ylimaalaamaan. Tamiyan "luomiväreillä" ois saanu ehkä vielä realistisemmat, vähän niitäkin kokeilin tuohon päälle. Mutta se oli myöhäistä. Seuraavaan sitten.

En hyvin syvällisesti perehtynyt eri versioihin, googlen kuvahaku ja oma kirjallisuus antoi vinkkejä ja ideoita (kuten etujarrurumpu ja kaksi takaratasta). Sylinterikansien ripojenkin rei'ityksen näin jossain internetissä. Samoin polkimissa on kevennysreikiä.
Sylinterinkansien poraaminen reikäiseksi oli aikoinaan ihan jopa peruskuvio näissä ilmajäähdytteisissä koneissa. Saatiin hieman lisäpintaa lämmön poistumiselle.

Polkimien kevennysreijille ei ainakaan lämmön takia tiedä syytä. Sliksipolkimissa haettin porauksilla ja karhennuksilla lisäpitoa ajosaappaale. Tuskin siinä painonkevennystä on haettu, ellei sitten johonkin kisaan ole ollut joku painorajoite ja sitä on haettu sitten vaikka mistä.
Yhdysvalloissa oli tämä ns. maarata hyvin suosittu laji ja jokaisella oli siihen mahdollisuus osallistua. Ameriikan jokapojan speedway.
Oikeissa maaratakisoissa Suomessa ja muuallakin sittemmin kiellettiin jarrut pyöristä kokonaan turvallisuuden takia. Ja näinhän on vieläkin.
Jarruhan on vain vauhdin surma..
Hieno toteutus. Äskettäin tein samasta setistä hieman erilaisen joten mukavaa nähdä mitä muita mahdollisuuksia samasta pyörästä on toteutettu.