Pienoismallit.net

Nissan Sunny truck 1979

Datsun zero pu

Alkoi mietityttämään jotta mitähän sitten tekis,ettei samanmoisia ainaskaan,jotain erinlaista pitää tälläkertaa
valmistua.Saihan siinä jonniaikaa tuumailla ja jotain aloitus räpellystä puuhata ja samalla jotain alkoi itämään,
ja sieltähän se Tikkakosken tapahtumaan mennessä se ahaa elämys mosahti päähän niin lujaa,että meinasi auto lähtä omille urillensa.Tällaista ei vielä ollut hyllyssä.
Sotaisa Datsuni zero pu tuuninki.Korimuutoksia ei,mutta lisäyksiä jonnivertaa,aurinkolippa,alalippa keulaan,maskin siistiminen.Ilma aukko konepeltiin,ikkunoiden lisäpilarit,taka spoileri,pakokaasu aukot,anteeni ja sisällä istuimet kuvastaa likimain Mitzu zeron vastaavia ja maali myös.Istuimet on valmistunut suorasta levynkappaleista jotain kuvaa mallina käyttäen jonka netistä löysin mielestäni oikeanlaisen mallin.Enhän minä mitään tiedä lentokoneista joo jotta ei saa liian jyrkällä silmällä tätä tuumailla.Renkaita ja vanteita kattelin jämä varastosta ja joitain koe kokeilin ja lopulta löytyi mieleiset.Alusta normi mallia ja sisusta muuten kuin istuimet +vyön tapaiset jotka ihan loppu lisäyksenä tuli tekaistua kankaan suikusta ja etsi osista.Kone homma se sitten olikin iso työmaa.Mallissahan ei ole moottoria eikä avatavaa konepeltiä, joten nehän piti alkaa tekemään.Datsunin A moottorithan on mulle liiankin tuttuja kapineita,joten ulkomuististahan se voi valmistaa.Pikku roinaa keräämään ja muovin kappaleita
liimailemaan kasaan niin sieltähän se kone valmistui.Konetilaan piti myös valmistaa kaikki pienet releet,jarru/kytkin
osat,puola,pyyhkiän moottori ja vaikka mitä,sisälokasuojat ja maski jo valmiina mutta kaikki muu mitä kuvassa näkyy on oma valmistetta.Huhu,olipahan isotöinen homma mutta nyt on hyllyssä sotaisa tatsuni.Alustaa pitänee joskus suunniella kunhan saa uutta tilaa/hyllyä,halavattu ku alkaa olla täyttä.

Kommentit

Hauska peli. Ja vielä hauskempaa kun scratch-rakentamisella on ollut merkittävä osa. Kone näyttää onnistuneen ja konehuonekin on kaupunkisotaratsulle sopiva silmäilykokemuksen perusteella. Nämä erilaiset ajoneuvot ovat mieleen ja niissä tulee rikottua tavanomaisia tai perinteisiä rakentelu- & tyylikaavoja (jos sellaisia edes onkaan?). Cruising-iltojen synkkä tuomari… lempinimeksi "Nippon Killer?"
Tosi onnistuneen oloinen pikku soturidatsuni. Kivasti kaikkea yksityiskohtia, esim noi ilmanpoistoreiät lokasuojissa, wau. Skrätsirakentamisesta iso plussa, konehuone näyttää hyvälle. Mutta miksi valkosivurenkaat…? Jotenkin liian söpöt.
Heh,jäipä kertomatta vanteiden muutos,ei ole renkaissa valkoista reunaa vaan,uusi tuuninkikikka vanteen reunan leventäminen johon tehdään valkoraita.Jolloin saadaan hyvä toimiva rengaskoko ja samalla klassikko ilme.