Pienoismallit.net

Suomi - Unkari 1997

Noin kolme viikkoa sitten työnantajani (YLE) markkinointiosasto kysyi ehtisinkö tehdä joitain pienoismalleja tulevan urheilu aiheisen dokumenttisarjan markkinointia varten? Muutamia urheilu-aiheisia malleja jo aiemmin tehneenä lähdin mielenkiinnosta projektiin mukaan.

Tilaaja halusi mallin aika tarkkaan 20 vuotta sitten Olympiastadionilla pelatun surullisen kuuluisan Suomi - Unkari MM -karsintottelun loppuhetkistä. Aikataulu oli hyvin tiukka. Projekti piti saada valmiiksi noin viikossa. Hommasin huutonetistä Airfixin futispelaajapaketin vuodelta -73. Vanha maali lähti helposti pois ämpärimuovisista figuureista fairylla ja hammasharjalla. Valusamat yritin mahdollisuuksien mukaan poistaa, mutta ämpärimuovi on tuskastuttava materiaali jota ei voi hioa. Airfixin pelaajat ovat iästään huolimatta anatomialtaan ja asennoiltaan yllättävän hyviä. Päät olivat heikkoja, joten korvasin ne Airfixin multi pose figujen päillä.

Paketissa on 7 erilaista pelaajaajaa joista käytin 6. Unkarin pelaajat ovat nimeämättömiä. Suomalaiset ovat Maalivahti Teuvo Moilanen, Mixu Paatelainen 11, Jari Litmanen 10 ja Sami Mahlio 6. Leikkasin pelaajista pois alustat ja upotin kengän pohjiin pienet neulat jollloin pelaajia voi siirtää kentällä joka on tehty eristelevystä.
Maali on tehty muoviputkesta ja sipulipussin verkosta. Maalaustahti oli noin pelaaja per päivä, joten kompromisseja joutui tekemään.

Kommentit

Hienoa työtä kaikkinensa.
Voi kuinka kaipaan sitä aikaa, kun suomalaiset pelasivat vielä sinivalkoisissa. Nykyäänhän ollaan antauduttu jo valmiiksi kun mennään kentälle puhtaan valkoisissa asuissa.

Aikamoinen muutos minkä olet figuihin saanut aikaan. Ei voi kuin ihailla.
Lelut muuttuivat malleiksi.
Kerrassaan upea. Tässä on vauhdin tuntua vaikka mikään ei liiku. Oivallinen aihe.
Petri päätti sitten vääntää puukkoa haavassa :) Tätä peliähän ei koska tapahtunut, sovitaan näin. Aihe on kaikesta karmeudestaan huolimatta hyvä ja toteutus erinomainen. Olet hyvin vanginnut sen hetken kun pallo päätyy armottoman flipperin jälkeen maaliin. Pakko tätä on kehua karmeasta muistikuvasta huolimatta.