Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 110 G-4

Yölintu

Saksalainen yöhävittäjä Messerschmitt Bf 110 G-4 1/48 skaalassa. Revellin sarja joka käsittääkseni on uudelleenpaketointi jostakin vanhasta sarjasta. Oli melko tuskallinen rakennettava - osien yhteensopivuus oli kehnoa - paljon joutui täyttämään rakoja pakkelilla ja hiomaan. Maaleina käytin Humbrolin emalimaaleja (n. 20 vuotta purkeissaan muhineita litkuja, jotka sekoittamisen jälkeen olivat aivan uuden veroisia).

Kommentit

Tämäkin taas todistaa sen, että Raimo sinä olet mestari pintakäsittelytekniikoissa. Skaala on minulle hieman vieras, joten en kommentoi mallia itse enempää. Ainoastaan sen, että ehkä tässä skaalassa nuo tutka-antennit vielä menettelevät muoviosina, mutteivät ehkä 1/72 skaalassa.
Ainoa, mistä voisin vähän kitistä on se, että ei ole ohjaamoyksityiskohtakuvaa. Sellainen pitäisi mielestäni olla 1/48 malleissa, kun monet laittavat sellaisen jopa 1/72 malleista.
Todella hieno! Paljon huolella toteutettuja yksityiskohtia ja siistiä työnjälkeä. Noiden antennihärpäkkeiden kanssa on saanut varmaankin olla tarkkana ettei katko niitä, ilmeisesti kiinnitit ne vasta loppuvaiheessa antennilankojen kanssa? Tuo täpläcamo on myös todella näyttävä ja hienosti tehty, samoin tykkään paneelirajoista…juuri sopivat, eikä niin kuin monesti näkee, liian ylikorostetut.
Jälleen kerran, siistiä rakennusjälkeä ja näyttävä lopputulos. Onko tämä vain kuvittelua mutta ennen vanhaan taisivat maalitkin olivat parempia…

t: E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Onko tämä vain kuvittelua mutta ennen vanhaan taisivat maalitkin olivat parempia…

t: E-P
Itsellänikin on tuo ajatus, mutta odotellaampa vielä mestarin kommenttia ennen lopullista päätöstä.
Superia.
Raimo Leino 13.10.2017 08:47 Vastaa lainauksella
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Onko tämä vain kuvittelua mutta ennen vanhaan taisivat maalitkin olivat parempia…
No ainakin tuo on totta Humbrolin emalimaalien kohdalla. vielä 1980-luvulla noissa maaleissa käytettiin niin tymäköitä myrkkyjä, että ne todellakin toimivat kuin se kuuluisa junan vessa - joka sekään ei enää nykyisin toimi.
Kyllähän tämä Raimon tuotanto vetää hiljaiseksi!

YT
Kalle
Raimo Leino kirjoitti:
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Onko tämä vain kuvittelua mutta ennen vanhaan taisivat maalitkin olivat parempia…
No ainakin tuo on totta Humbrolin emalimaalien kohdalla. vielä 1980-luvulla noissa maaleissa käytettiin niin tymäköitä myrkkyjä, että ne todellakin toimivat kuin se kuuluisa junan vessa - joka sekään ei enää nykyisin toimi.
Juuri näin. Nykyään pensselimallari on vaikean tehtävän edessä, jos maalipurkkivarastossa on vain niitä uudempia tuotokisia.

Kiva olisi tietää Humbrollin korvaava joku muu nykyisempi maalintuottaja, joka pystyisi samaan, kuin wanha Humbrol.

Hei, tämä on oikeasti jopa suomalaisen mallariyhteisön kannalta tärkeä asia, joten asiasta tietäviltä kommentteja, Kiitos!
AJ 17.10.2017 12:50 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Komppaan kehuja edellä, mainio lekomalli esikuvastaan Bf 110 G-4 tunnus D5 + DS 8./NJG 3 Skrydstrup, kesäkuussa 1944. Rakentaminen, hillitty säistys ja viimeistely pintakäsittelyineen ovat huipputyötä. Jäin kaipaamaan ko. koneyksilön hainhampaita nokasta; mihin ne jäivät?

Tavailen parhaillaan Heinz Mankau:n ja Peter Petrick:n kirjoittamaa loistavaa opusta Messerschmitt Bf 110/Me 210/Me 410 An Illustrated History (alkuperäinen saksankielinen teos on nimeltään Messerschmitt Bf 110 - Me 210 - Me 410. Die Messerschmitt- Zerstörer und ihre Konkurrenten) ja mitä enemmän sitä lukee, sitä mielenkiintoisimmiksi ko. lekot tulevat; voin suositella ko. opusta lämpimästi, sillä se avaa Bf 110/Me 210/Me 410 konetyyppien "sielunelämän" täysin - lienee yhä paras opus ko. konetyypeistä ja sisältää myös mallareille esisijaista ja -arvoista tietoa ko. konetyypeistä.

Joka tapauksessa oli hainhampaita tai ei, upeasti tehty Bf 110 G-4 lekomalli jo vanhasta sarjasta, lienee alunperin vuodelta 1997. Puolestaan kuuluisaa Dr. Alfred Price:n artikkelikirjoitusta Bf 110:stä lainaten "The Messerschmitt Bf 110 has the distinction of scoring more night victories during the Second World War than all the other nightfighter types - on both sides - put together". Messerschmitt Bf 110 eri alatyyppeineen on koko ilmailuhistorian kirkkaasti menestyksekkäin yöhävittäjä; mm. tämän vuoksi näkisi mielellään enemmän Bf 110 lekomalleja - ja onhan kone myös esteettisesti sulavalinjainen.

Hyvää työtä Raimo! Terkuin, AJ
AJ kirjoitti:
tämän vuoksi näkisi mielellään enemmän Bf 110 lekomalleja - ja onhan kone myös esteettisesti sulavalinjainen.

Hyvää työtä Raimo! Terkuin, AJ
Samaa mieltä AJ, hieno kone. Itse tein jonkun aikaa sitten oman versioni, joka ei toki ole mikään yöhävittäjäversio:

www.pienoismallit.net/galleria/malli_12778/

Eduardin 1/72 mallit tästä aiheesta ovat loistavia. Kuitenkin on olemassa myös muita todella kiinnostavia malleja, joita minulla lie ainakin toistasataa. Ne vievät ainakin tällä hetkellä huomioni, joten valitettavasti aivan seuraavana ei ole minulta tulossa Bf 110 mallia. Toivon todellakin, että jos elämää ja mallailutaitoa riittää, niin tekisin niistäkin Eduardin mallilaatikkotarvikkeista joskus valmiin mallin/malleja.

Mutta voivathan kaikki muut sitä odotellessa tehdä niitä. Ja se olisi äärimmäisen toivottavaa.
Upeeta jälkeä, taas!