Pienoismallit.net

Lada

Lujaa laatua Lada, luki joskus takaikkunassa kun pikkupoikana istui takapenkillä. Fcman puolelta lisää kuvia.

Kommentit

Lada: Vuoden auto, parhaassa tapauksessa kahden vuoden…
Mutta Lada oli minunkin ensimmäinen autoni.
Onko tuo malli minkä valmistaja?
Malli on omavalmiste (Evergreen). Sen verran muotopuoli/mittaheittoja ettei uskalla ottaa kopioita..
Keulassa jotain ehkä pielessä, mutta ruplalla kunnioitusta kun tuollaisen tekee omana työnään!
Kulttuuriteko. Suomi-Neuvostoliitto -ystävyysseurassa tykätään.

Keula on tosiaan vähän vieraan näköinen… väri sen sijaan hyvinkin tuttu.

Olisiko suuri vaiva vähän listata, mitä sopivaa löytyi miljoonalaatikosta?
Valmisosina löytyi: renkaat, vanteet (porattu reikiä), kapselit (VW), ratti, peilit ja lampun lasit. Muutama pultinkanta perämurikassa ja moottorin pohjassa. Nii ja SF kilpi takana etsattuna.
Onnistunutta skrätsirakennusta. Ukkini kaverilla oli aikoinaan tällainen tuplalamppuinen ja se oli minusta paljon hienompi kun se ukin 1200 kombi.:)
Kyllä on tyylikäs Kaalihakkuri oikein isolohko. Vaikka minusta 1200 Nappisilmä on tyylikkäin Ladan malli.
Hattua pitää nostaa kun on vielä skrätsinä rakennettu.
Näistä skrätsi rakenteluista toivoisi enemmän kuvia ja työvaiheista varsinkin. Paljon on varmasti vaivaa nähty ja katsojana olisi hienoa nähdä se. Ja mitä nopeasti katsoin tuonne fcman puolelle, niin en löytänyt tätä, joten suora linkki olisi asiaa. Mutta yhden kuvan perusteella todella hieno ja erilainen aihe
Yhteistyösopimus autonvalmistuksesta Neuvostoliiton ja italialaisen Fiatin kanssa laadittiin 1966, jotta voitiin aloittaa ensimmäisen VAZ-2101 -mallin valmistus kotimarkkinoille sekä silloisen talousjärjestö SEV:n jäsenmaiden markkinoille. 2101-sedan sai nopeasti rinnalleen VAZ-2102 (Lada 1200 Combi) -farmarin ja sitten vuonna 1972 esiteltiin tällainen 1,5-litraisella moottorilla ja tuplavaloilla varustettu VAZ-2103 (Lada 1500), joka perustui vuoden 1968 Fiat 124 Special -malliin.

Jokainenhan sitä tehtaan muotoon valamia osia yhteen liimaa ja maalaa, mutta mallinrakentamisen juurille mennään vasta tällä tavoin, kun aihioiden puuttuessa malli rakennetaan itse neitseellisestä styreenistä tai muusta soveltuvasta materiaalista. Huomioiden rakentamisen lähtökohdat nostan virtuaalisesti hattua tällaisesta lopputuloksesta.
Tätä taisin jo FCMA:n sivustolla kehua, mutta pisteytetään vielä täällä. Kivasti on Evergreenin tuotteet muokkautuneet Ladan muotoon. Se on aivan kuin eri laji mallinrakennuksessa, kun alkaa suorasta levystä ja palkista automallia väsäämään. Virtuaalihattu nousee päästä mullakin tästä suorituksesta!
Karvareuhkan nosto ja kumarrus! Kyllä ei voi kuin sanoa että hyvin on onnistunut neukkupelin laatiminen metritavarasta. Värikin osuu nappiin. Antaisin sirppejä ja vasaroita muttakun palstalla on käytössä vain tähdet, tähdet…