Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109F-2

Hans "Fips" Philipp

Koska mersut ovat hyvin tunnettuja koneita joten pidän historiikin lyhyenä ja keskityn enemmän F sarjaan ja tämän koneen lentäjään jota malli esittää.

Bf 109 oli saksalainen hävittäjä joka oli saksan käytössä espanjan sisällis sodasta aina II. Maailmansodan viimeisille päiville asti. Mersujen F- sarja oli paranneltu muunnos E- sarjasta.
F- sarja oli myös nimeltään "Friedrich" (E "Emil", G "Gustav" ja K "Kurfürst").
F sarja oli aerodynamiikaltaan paljon parempi kuin edeltäjänsä, myöskin polttoaine kapasiteettia oli kasvatettu ja siipi aseistuksesta luovuttiin ja kaikki aseistus keskitettiin keulaan, 2 synkronoisoitua konekivaariä ja yksi potkurin navan läpi ampuva konetykki.

Hans Philipp oli saksalainen ässä hän ampui alas 206 viholliskonetta yli 500 tehtävän aikana.
Johannes "Hans" Fritz Philipp syntyi 17 maaliskuuta 1917 Saksin kuningas kunnassa joka oli osa Saksan keisarikuntaa. Koulussa hän oli hyvä oppilas ja hänen äitinsä työskenteli kovastia rahoittaakiseen lapsensa opiskelun.

Hän oli myös hitlerjugendin jäsen ja sinä aikana hän opetteli lentämään liitokoneella. 1935 Luftwaffe perustettiin uudelleen, tämä sai Philippin muuttamaan mielensä ja hän päätti tulla lentäjäksi journalistin sijaan.
6. syyskuuta 1935 hänet todettiin lentäjäksi kelpaavaksi.

Saksan hyökkäys puolaan alkoi 1. Syyskuuta 1939 ja Philippin lento yksikön JG 76:en tehtävänä oli saattaa pommittajia ja maa hyökkäykset. Hän saavutti ensimmäisen ilma voittonsa 5. Syyskuuta ampumatta laukaustakaan. Hän ohjasi koneensa hyvään hyökkäys suuntaan ja varovaisesti tähtäsi puolalais koneeseen ja juurikun hän oli ampumassa puolalainen lentäjä hyppäsi pois koneestaan. Tästä huolimatta Philipp sai kunnian ilmavoitosta ja hänet palkittiin 2. luokan Rautaristillä.
Hän lensi myös Britannian taistelussa, jona aikana hänen ilmavoito nousivat Kahteenkymmeneen.
Hänen lentoyksikkö vaihtoi BF 109-e:t F-sarhan koneisiin 3.Toukokuuta 1941.

22. Kesäkuuta alkoi Operaatio Barbarossa jossa saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon ja Philippin lento yksikkö oli myös tässä mukana. Hän kuten moni muu saksalainen hävittäjä lentäjä nautti ylivoimasta Neuvostoliiton ilmavoimia vastaan, sillä heillä oli paljon parempi koulutus ja kalusto kuin Neuvostoliiton lentäjillä. 14. Maaliskuuta 1942 hänet siirrettiin JG 54:än. Helmikuussa hänen yksikkönsä koneet vaihdettiin Fw 190:in. Itä-rintamalla ollessan Philippin ilmavoittojen määrä kasvoi 203:een. Saman vuoden Huhtikuussa hänet siirrettiin JG 1:een puollustamaan pohjoista Saksaa Yhdysvallan ilmavoimien pommituksilta.

Hän saavutti 205:nen ilmavoittonsa 18 toukokuuta 1943. Pian tämän jälkeen hänelle tuli umpisuolen tulehdus ja hän joutui sairaalaan. Tästä voivuttuaan hän palasi palvelukseen. 8. Lokakuuta 1943 US 8th. Air force hyökkäsi kohteisiin Bremenissä ja Vegesackissa 156 pommikoneella joita saattoi yli 250 P-47 Thunderbolttia kuudesta eri hävittäjä yksiköstä.
Tuona päivänä Hans Philipp ampui alas yhden Thunderboltin joka oli hänen viimeinen ilmavoitto.
Hänen viimeinen viesti oli "Reinhardt, Hyökkää", Hans-Günther Reinhardt oli hänen siipimies sinä päivänä. Reinhardt näki Philippin koneen viimeisen kerran kun se katosi pilvien sekaan. Phillip yritti palata lentokentälleen mutta hänen oli pakko hypätä pois koneestansa, mutta hänen laskuvarjo ei auennut ja hän kuoli pudotuksesta.
Reinhardtin mukaan Philippin ampui alas B-17 taka ampuja mutta uuden tutkimuksen mukaan on mahdollista että hänet ampui alas P-47 jota ohjasi Robert S. Johnson.
Tänä päivänä hänen kuolemastaan on kulunnut tasan 74 vuotta.

Nyt lähti tuon historiikin kirjoitus lapasesta joten on aika viimeinkin kertoa itse mallista.
Malli on eduardin uutta tuotantoa jonka päätin kasata zvezdan Bf 109G-6:en aiheuttamien hermojen kiristyksen takia ja tämä oli todellakin paljon mukavampi kasata kuin zvezdan malli. Mukana oli eduardin profipackiin kuuluvat hienouden jotka olivat loistavat etenkin ohjaamossa. Tätä tehdessäni opin että kirkas osien liimaamiseen ei pidä käyttää muoviliimaa.
Päätin tehdä tästä tämän talvisen version koska en ole aiemmin tehnyt talvikuviossa olevaa konetta.
Ja täytyy paljastaa se että käytin tässä ensimmäistä kertaa maski teippiä ohjaamon kuomun raamien maalauksessa (maskit tulivat mukana valmiina paloina).
Lentokoneiden säistäminen on itselleni viellä vähän vierasta mutta tässä kokeilin yhdellä videolla näkemääni kikkaa ja pidän lopputuloksesta joten tulen tätä kokeilemaan muissakin malleissa.
Lakat aiheuttivat pieniä ongelmia maalin syövytyksen kanssa mutta onneksi sain pahimmat kohdat paikattua jälkikäteen.
Malli esittää Hans Philippin lentämää konetta maaliskuussa 1942 Krasnogvardeyskin alueella.

Kommentit

Ihan tyylikäs F-sarjan Mersu ytimekkään kone- ja pilottihistoriikin kera. Mielestäni varsin onnistunut talvicamo. Pinnassa on mukavasti pientä sävyvaihtelua.

t:E-P
Hieno ja onnistunut talvicamo! Aino nillitys spinnerin keltaisen rajasta, joka vähän röpelöi.
YT
Kalle
Kiitokset kommenteistanne!
Se on mukava kuulla että talvicamo on onnistuneen näköinen.
Spinnerin keltaisen alueen rajaus tuotti muotonsa vuoksi ongelmia.

Saku
Joo, tuo spinneri puolipallomuoto on helkkarin vaikea rajata maskeilla.
Mutta onnistunut leko!
YT
Kalle
Niin, ja lisäys vielä, että oikein kiva historiikki!
AJ 9.10.2017 18:46 Vastaa lainauksella
Moi Saku, Hienon lekomallin esikuvasta ja lentäjästä hieno historiikki ja taustoitus; komppaan kehuja yllä. Ei tuo spinneri häiritse, sillä tuskin nuo spinnerit oli aina tip top maalattu. Ohessa pari valokuvaa esikuvasta
www.ace.elknet.pl/ftp/zdjecia/modele/109f-2-72/bf-109f_phillip_1.jpg
www.ace.elknet.pl/ftp/zdjecia/modele/109f-2-72/bf-109f_phillip_2.jpg

Ei mitään nillitystä ja narinaa, ainoastaan kehuja, sillä erittäin tyylikäs lekomallikokonaisuus Hans "Fips" Philipp:n työkalusta, Bf 109F-2 "Friedrich" lekosta. Mielestäni juuri F-Mersut ovat niitä esteettisesti tyylikkäimpiä Mersuja. Kuten edellä on jo todettu, talvicamo on upeasti toteutettu. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset kommentista ja kehuista!
Mukava nähdä kuvia koneen esikuvasta ja näköjään oletus kuvaksi valikoitui melkein samasta kulmasta
otettu kuva. Historiikkiä oli oikein mukava kirjoittaa ja samalla opin paljon lentäjästä.
Tätä tehdessäni tykästyin koneen muotoihin niinkin paljon että täytyy sanoa että Mersut F-sarjasta eteenpäin ovat kaikkein kauneimpia lentokoneita, jos nyt sota konetta voi kauniiksi sanoa.

Saku