Pienoismallit.net

The Macchi C.202 Folgore

Italian "thunderbolt"

Italian ilmavoimien parannettu painos C.200:sta, jossa oli alitehoinen moottori. C202 käytti Saksalaisten DB601 Aa pohjautuvaa tuontimoottoria. Hävittäjä oli miellyttävä lentää, mutta kävi nopeasti vanhanaikaiseksi uusien viholliskoneiden saapuessa rintamalle ja 1943 korvattiin pääosin C205 mallilla. Kasaamani malli oli käytössä 1943 ja koneen maalaus edustaa harvinaisempaa folgorea. Siipien vitsakimput on jätetty pois ja korvattu pelkillä ympyröillä johtuen siitä, että Mussolini oli syrjäytetty vallasta ja tämän takia haluttiin fasistiset merkit pois koneista.

Pienoismalli on Eduardin limited edition sarjaa ja varsin helppo kasata kittaus jäi hyvin pieneksi tämän osalta. Maalaus oli hyvin työläs toteuttaa, mutta onnistuin tässä omasta mielestäni varsin hyvin. Maskien tekeminen oli toisaalta helppoa, toisaalta työlästä. Vuosia sitten hankin Silhouette Portraitin ja nyt se pääsi oikeuksiinsa. Eli maskit loin scannaamalla Eduarin kasausohjeista kuvan silhouetin ohjelmalle ja "piirsin" hiirellä jokaisen kuvion. A4 kokoiselle muovilevylle teippasin ensin maskiteipit ja sen päälle kirkasta muoviteippiä, jotta maskit eivät repeytyisi. Silhouetilla sitten leikkasin maskit ja asensin ne yksitellen koneen päälle. Tämän jälkeen muoviteippi pois maskiteipistä ja jokainen maskiteipin palanen tarkastettiin, että oli varmasti kunnolla kiinni pinnassa. Tähän hommaan meni arviolta 12 tuntia lähes tauotonta työaikaa eli melkoinen urakka. Olin maalannut oliviin vihreän sävyn ennen maskeja ja maskien jälkeen ruskean kellertävän sävyn.

Valmiin maalausken jälkeen säestin koneen öljyväristä ja tinneristä tekemäni litkun avulla ja nopeuttaakseni prosessia käytin hiusten kuivaavaa täydellä teholla noin 10 minuuttia. Ylimääräiset hinkkarin pois talouspaperilla.

Pakokaasuvanat ovat aika rankat, mutta referenssin löysin youtubesta katsomastani dokumentista joka käsitteli Italian toisen maailmansodan hävittäjiä.

Kommentit

Pintakäsittely on kun kirsikka kakussa. Kyllä kannatti tuo 12 tuntia.
Henkka H 23.9.2017 23:33 Vastaa lainauksella
Mielettömän upea camo! Ja muutenkin työnjälki on huippuhienoa. Pokkaan ja kumarran!
Todella hieno camo! Hatun nosto!
YT
Kalle
Matti M 24.9.2017 14:05 Vastaa lainauksella
Hieno malli, hyvin onnistunut "vanhennus".
Eikö muuten ole alunperin Hasegawan malli tuo?
Hasegawan muovit näkyy olevan olin siinä luulossa, että on Eduardin omaa tuotantoa. Kiitos kommenteista katsotaan mitä seuraavaksi keksin. Täytyy 30.9 käydä mallareiden rompetorilla etsimässä lisää kasattavaa. Seuraavassa lekossa täytyy kokeilla hankkimiani Petr Dousekin Rosie the riveter työkaluja.

YT
Tarmo
AJ 24.9.2017 20:12 Vastaa lainauksella
Moi Tarmo, Komppaan kaikkia kehuja yllä; upea Macchi C.202 Folgore lekomalli - erityisesti camo on kertakaikkiaan loistava!
Italodesign näkyy hyvin juuri Macchi-lekoissa, jotka ovat esteettisesti kauniimpien lekojen joukossa, kuten Mersut ja Spitit.
Rakennussarja on tosiaan Edun pimppaama Hasen alkuperäinen Macchi-sarja ja moottori Macchi C.202 Folgore koneessa oli Alfa Romeon toimesta nimellä R.A. 1000 R.C.41-L Monsone lisenssillä valmistettu saksalainen DB 601Aa moottori.
Kaiken kaikkiaan erinomainen lekomalli, hyvää työtä! Voisi olla jonkun viikon malli. Parhain terveisin, AJ
Armoton maskausurakka on kyllä kannattanut, camo on upea ja onnistunut erinomaisesti. Folgore on nätti kone ja tämä malli tekee kyllä kunniaa esikuvalleen. Todella hieno malli, pidän kovasti!
Oikein tyylikäs italiaano ja näyttävä kokonaisuus! Kiitokset historiasetistä ja siluettikoneen työoperaation varoittelusta - näin ne koneet välillä helpottavat elämää. Olikohan maalausoperaatio jopa vaativampi kuin alkuperäisen esikuvan aikoinaan?
Olisihan tuon camon pystynyt toteuttamaan valopöydälläkin, mutta homma olisi ollut kyllä todella isotöinen. Maskien leikkaaminen olisi todella aikaa vievää touhua. Käsivaralla camon tekeminen vaatii sitten kirurgin kädet, mutta kyllä senkin joku pystyy tekemään. Onneksi tuli tuo Silhouette Portrait hommattua se helpotti urakkaa melkoisesti eli annan aparaatille täyden kympin. Maskeilla kait ne tehtaassa ovat aidon koneen maalannut tuosta ei dokumenttia ole saatavilla.
Moi. Millä tekniikalla teit nuo maalaukset?
Hienosti rakennettu.
Tuossa mallin selostuksessa on seikkaperäisesti kerrottu miten sen tein. Eli scannasin eduardin kasausohjeista kuvan tietokoneelle ja Silhouette Portraitin ohjelmalla piirsin jokaisen maskin. Tulostin sitten maskit Portraitilla ja maalasin ensin oliivin vihreän maalin ja asensin maskit yksitellen paikoilleen, jonka jälkeen ruiskutin keltaruskean värin ja poistin maskit. Portrait on tavallaan tulostin, mutta siinä on leikkausterä, joka tässä tapauksessa leikkasi jokaisen piirtämäni maskin.
Huh,huh! Kyllä nostan kättä lippaan. Puolikkaan vielä antaisin lisää pisteissä, mutta kun ei systeemi salli.

Hieno peli Tarmo vielä kerran!

YT
Kalle
Kiitos paljon kommenteista jatketaan nöyränä mallien kasaamista ja yritetään oppia uutta. Tämäkin on laji, jossa ei valmiiksi tule koskaan aina on uutta opittavaa.

YT
Tarmo
Hieno pintakäsittely, sopivan kiiltävä, nam.

Mutta mutta, tekeekö kamera kepposen vai minne ovat kansallisuustunnusten kirveet kadonneet?

Asko
Asko Karjalainen kirjoitti:
Hieno pintakäsittely, sopivan kiiltävä, nam.

Mutta mutta, tekeekö kamera kepposen vai minne ovat kansallisuustunnusten kirveet kadonneet?

Asko
" Siipien vitsakimput on jätetty pois ja korvattu pelkillä ympyröillä johtuen siitä, että Mussolini oli syrjäytetty vallasta ja tämän takia haluttiin fasistiset merkit pois koneista."
Ach so, niinhän tekstissä lukee. Pahoittelut huolimattomuudestani. Tällaista välivaihetta en ole ennen tavannutkaan.

AK
Loistavaa mallausta. Tykkään itse erityisesti tuosta camosta.

Yt. Kartsa