Pienoismallit.net

A6M3 type 32 Zero

204 Kokutai harjoituskone

Mitsubishi A6M3 Type 32 Zero (Hap/Hamp) oli epäonnistunut parannus A6M2:een.

A6M2 oli kone jolla japanilaiset saavuttivat suuret voittonsa meritaisteluissa, etenkin Pearl Harbour. Suuret ässät Sakai, Nishizawa, Ota jne lensivät A6M2:lla.

A6M3:ssa oli tehokkaampi moottori, Sakae 21. Moottorissa oli kaksoisahdin, joka parantaa tehoa korkealla. Periaatteessa kone oli jonkin verran nopeampi. Moottori vei kuitenkin tilaa polttoainesäiliöltä rungossa. Uusi moottori myös kulutti paljon enemmän polttoainetta. Tuloksena oli toimintasäteen pieneneminen kolmanneksella. Toimintamatkaa olisi tarvittu nimenomaan Tyynen Meren taisteluissa. Toimintamatka oli edelleen yli 2 000km, joka eurooppalaisittain on valtava, mutta ei riittävä merellä.

A6M3:n suurin ulkoisin ero edeltäjäänsä oli typistetyt siivenkärjet. Näillä ei ollut kovin dramaattista vaikutusta koneen suorituskykyyn/ketteryyteen, mutta ketteryys ei ainakaan parantunut.

A6M3 tuli käyttöön samaan aikaan kun amerikkalaisia ensilinjan koneita (Wildcat, P-38) alkoi tulla enemmän käyttöön. Amerikkalaiset oppivat samalla parempia taktiikoita. Uusi Zero ei pärjännyt, tai oli enintään tasaväkinen.

A6M3 type 32:ta valmistettiin vain 343 konetta, kun Zeroja kaikkiaan tehtiin noin 11 000.

Mallilla ei ole esikuvaa. Mielessä oli 204 Kokutain harjoituskone, joka on jo jäänyt pois taistelutehtävistä, mutta säilynyt uusien rykmenttiin tulevien lentäjien koulutuslaitteena. Koneesta ei pidetä kovin hyvää huolta. Ajankohta on vuoden 1943 loppupuoli ja paikka Rabaul (tuttu Saburo Sakain muistelmista).

Malli on rakennettu suoraan laatikosta, paitsi pikku kulumia lisätty tarinaa mukaillen.

Maalikerroksia on aika monta:
* pohjamaali
* kirkas alumiini (Alclad II)
* kiiltävä lakka AK
* Chipping Medium Vallejo
* IJN harmaa Gunze
* Yläpinnat IJN vihreä, Gunze
* kiiltävä lakka
* wash
* himmeä lakka
Kummasti detaljit vielä jäivät näkyviin…

Sarja on vanha Tamiyan tekele, oikein miellyttävä, voi suositella aloittelijalle.

Kommentit

En jaksa tarkistaa referenssejä. Kone näyttää kaikinpuolin hienolta. Chippailu-tekniikatkin ovat myöskin minulle varsin vieraita vielä. Ehkä jatkossa perehdyn myös niihin.

Mutta mutta, mielestäni varsin hyvältä näyttää. Olen tietysti 1/72 mallari, joten en voi sillä kompetenssillä arvioida kunnolla 1/48 malleja.

Tämä on kuitenkin hieno. Ehkä chippailuun tulisi jatkossa kiinnittää huomiota skaalajuttuihin liittyen?

Jatketaan ja parannetaan.

Jos joku tekee saman 1/72 skaalaan, niin ainakin 1/2 pistettä tulee lisää. ;)

yt: MK
AJ 23.9.2017 14:36 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Erinomainen taustoitus lähtökohdaksi.

Zerojen (A6M3 Model 32, A6M3 Model 22 ja A6M3A Model 22A) suorituskyvyn rajat tulivat vastaan lopullisesti vasta vuoden 1943 lopulla Liittoutuneiden uusien Grumman F6F Hellcat, Vought F4U Corsair, Lockheed P-38 Lightning ja Supermarine Spitfire hävittäjien lisääntyneen käytön vuoksi. Liittoutuneille ja japanilaisille oli tällöin täysin selvää etteivät Zerot enää pärjänneet F6F, F4U, P-38 ja Spitfire koneille. Tämähän sitten puolestaan johti myöhäisempiin Zero-versioihin; A6M5 Model 52, A6M5A Model 52A, A6M5B Model 52B, A6M5C Model 52C ja A6M7 Model 63. Mitsubishi A6M6C Model 53C ja A6M8C Model 54C alatyypit ovat lähinnä kuriositeettejä vähäisen valmistuksen vuoksi; A6M6C yksi kpl ja A6M8C kaksi kpl:tta.

A6M3 Model 22 ja A6M3A Model 22A versioissa oli taas pidempi toimintamatka, johtuen polttoainekapasiteetin lisäämisestä 91 litralla. A6M3 Model 32 polttoainekapasiteetti: 480ltr sisäinen + 330ltr pudotettavat lisäpolttoainetankit; A6M3 Model 22 ja A6M3A Model 22A polttoainekapasiteetti: 571ltr sisäinen + 330ltr pudotettavat lisäpolttoainetankit.

Kyllähän tuo kulunut säistys toimii lekomallissasi hyvin, kun otetaan huomioon keksitty taustakertomus: 204 Kokutain harjoituskone, otettu pois tst-tehtävistä, ei pidetä siten kovin hyvää huolta, ajankohta vuoden 1943 loppupuoli ja paikka Rabaul. Joo, toimii vallan mainiosti.

Hyvin onnistunut Zero-malli hyvän taustoituksen ja mainion taustakertomuksen kera. Kun katsoo oikeita mv-valokuvia juuri paljon käytetyistä A6M3 Model 32, A6M3 Model 22 ja A6M3A Model 22A lekoista partiolennoilla Rabaulista vuonna 1943, niin kyllä useat aika kulahtaneilta näyttävät; aivan kuten onnistunut lekomallisi.

Jos en aivan väärin muista, niin Mitsubishin valmistamissa Zeroissa oli pohjamaali (primer) ja sitten camomaali, joten ne eivät yleensä pahasti chippailleet. Nakajiman valmistamissa Zeroissa ei ollut pohjamaalia ja ne chippailivat. Tietysti paljon käytössä olleet koneet chippailivat oli valmistaja kuka tahansa. Korjatkoon joku yllä olevan tiedon valmistajien käytännöstä ja chippailusta, mikäli muistin väärin.

Hyvin onnistunut kulahtanut Mitsubishi A6M3 Type 32 Zero (Hap/Hamp) lekomalli kaikinpuolin!; erityisesti kun vielä ottaa huomioon, että ko. Tamiyan vanha sarja. Parhain terveisin, AJ

PS Ilmeisesti Hasegawalta löytynee uudempia rakennussarjoja A6M3 Model 32, A6M3 Model 22 ja A6M3A Model 22A lekoista…
Hyvin rakennettu! Onpa kovasti kulahtanut, mutta kuten AJ edellä totesi, niin tälläisiä refekuvissa näkyy. Erinomainen taustahistoriikki, tykkään kyllä. Eli hyvin onnistunut leko Sakari!
YT
Kalle
Samuli Salokangas kirjoitti:
No on! A6M5. Mikä lie mittakaava.