Pienoismallit.net

Cadillacin pelastus romutukselta

Jo pitkään mielessä pyörinyt malliajatus toteutu viimeinkin,kun viimeiset palikat loksahti ajatuksessa kohdilleen.
Bilteman avo Cadillac Eldorado Biarritz 1958 valmistaja LEE,oli aika töisevä tehtävä.Melko paljon valupurseita ja
sopivuus ongelmia riitti.Muovilaatu mitälie en osaa sanoa,mahdoton kovaa,murtui pienestä taittamisesta ja veitsi ei meinannut tehota joten viiloille riitti työtä.Kovahomma oli saada konepelti siististi irti.Kasaan sain kuitenki ja
kohtuu hyvin.Rättikaton valmistin ihan kokonaan itse,tukiranka styretankoa oikean mallin mukaan,räpä pinnaksi
maalarinteippiä jota maaleilla suttasin ja hieman repeämiä veitsellä,alkoi näytämään aika mieleiseltä.Sisustan maalaus ja vanhentaminen.Paperia liimala kiinni ja repeämiä raaputellen ja maalia päälle,lopuksi jotain roskaa märkään lakkaan.Myös maalauksen vanhennus ja ruostutus pohjamaaleineen,pölytys lopuksi kokopintaan.

Samoin toinen Cadillac STW 1959 oli AMT Ecto 1A Ghostbusters malli,classic autojen pelastus ajoneuvo.Haamuvarusteet kaikki pois ja korin kittais kaikista koloista ja reikiistä siistiksi ja pohjamaalit päälle kuivumaan.Sisusta sai olla kuten oli ja istuimen pinnotus räsymatolla,muuten ohjaamo orkkis mallia.Takaosaan työkalu tarviketta ja kumimattua ja timantti kuvio pintaa kulutusta kestämään.Maalihomma samoin vanhennus+ruostumista,mutta rust look tarkoituksessa.Alustassa hieman laskettu jousitusta ja tuuninki renkaat,kuten tyyliin kuuluu.Moottori on liki täysin omavalmiste,puolikas luhko johon askartelin kaiken mitä koneessa pitää olla.Mallissahan ei ollut moottoria mukana ollenkaan.Noh,pitkien matkojen maassa on järkevää pitää polttoainekulut pienenä,joten koneeksi tuli turbo diesel kuutonen 3.3 nissan diesel patrollista.Myös kaikki näkyvä lisuke konetilassa on omankäden tuotosta.Takana on ilmaletku pistooleineen ja vinssilaite ja vetokoukku jossa roikuu kettinkiä omaa valmistetta.

Alusta on vaneria ja puulistat jyrsinkoneelle siistityt reunat,väripuu vahalla käsitelty.Tallin seinä on koivuviilua
jota raaputin lautakuviota muistutamaan ja ovet avattavaksi.Vanhentaminen maaleilla ja koristelu aiheeseen liittyvilläpeltikylteillä.Hamppunarua ruohoksi ja pihapinta materiaalin lapioin pihanta maata jata kuivatin ja seuloin,niin sai hiekka pihan,aita on myös koivuviilusta leikattua siivua.Kaippa tästä ei jäänyt paljoa uupumaan,kysykää jos on jotain epäselvää.

Kommentteja saa ja pitää laitaa,kiitos.
Tuolla lisää kuvia. Linkki

Kommentit

Kyllä on näkönen! Hauska aihe kuvaelmassasi ja aidon näköinen (paitsi ukkeleista huomaa "muovisuuden"). Mutta vinssit ja punaisen Caddyn roskainen sisusta ja repeämä katon rievussa ovat oikein hyvin toteutettuja. Vinssi on huippu. Kuvausteksti oli hyvä laittaa mukaan, siitä pääsi romu-Cadillacin pelastustunnelmaan mukaan.
Hieno dioraama. Autot ja alusta "autoliiterin" ja muun kanssa ovat hienoja. Parasta osaamista autojen säistys, joka ei häpeä oikeille vanhuksille.
Nuo ukkelit olisit voinut kyllä tehdä paremmin, koska osaamista sinulla näyttää olevan. Ehkä katsella hieman vinkkejä tältä sivustolta ja pientä paneutumista asiaan. Nyt ne sotkee kokonaisuutta, joka muuten olisi tosi upea.
Mutta silti tähtösiä kuitenkin oman mieltymykseni mukaan:
Näytää olevan aika vaikeaa oppia värittämään fikut oikeallatavalla,olen kokeillut usealla tavalla,mutta taidan olla niin tollo jotta ei tuu se hoksaaminen.Jatketaan yrittämistä.
Siisti dioraama kyllä.. Erityisesti tuo Hearsen pintakäsittely miellyttää silmää.. Fikuja en lähe kommentoimaan kun niitä en osaa maalata olleskaan.. :D
Siisti dioraama ja hyvin tehdyt maalipinnat.
'59:ssä joitain vääriä kromirajauksia esim. lampunkehykset.
Jos joku tuntee olevansa herkkä tai muuten helposti herneitä nenäänsä vetävä ei kannata lukea enempää…

Pelastus romutukselta vaiko kuolemaakin pahempi kohtalo?
Kyseessä on vain pienoismalli mutta kun tähänkin on liitetty tarina… Kukaan itseään ja Cadillaciaan oikeasti kunnioittava ei ikinä laittaisi Nissanin dieseliä autoonsa.
Tärkeä osa tuon aikaisen Cadillacin hienoudesta oli tekniikka, kone + vaihdelaatikko.
Tehdas takasi jokaiselle '59:lle 0-100 9s (3.3 Nissan Patrol 27s.). Huippunopeudesta voin kokemuksesta sanoa mittarin 120 mailin näytön loppuneen ja auton edelleen kiihtyneen (Patrol huippu 125 KM/h).
100 mailia tunnissa mukava matkavauhti tuntikausiksi.
Kulutus ollut 12-15l sadalla, säätöjen tietysti oltava kohdallaan (Patrol 10-16l/100).
Näihin pääsi riippumatta ajoiko yksin vai kuuden hengen kuormalla.
3.3 turbo dieselin suoritus ei ainakaan parane eikä kulutus ole nousematta jos laitetaan raskaampaan autoon.
Mielestäni konepellin voi pitää pienoismallissa kiinni ja antaa vain vaikutelma siellä muka olevasta koneesta, oikeassa Cadillacissa antaa auton olla ilman moottoria kunnes oikea löytyy.
Jos haluaa pitää polttoainekulut pienenä kannatta ostaa vaikka Micra vai mitä niitä koppimopoja nyt on.
Cadillac on Cadillac.

Mutta kuten jo sanoin; pienoismallihan tämä on eikä mitään sen vakavampaa.
Pakkohan tähän jotain kirjoittaa. Osmo-setä on nyt onnistunut tosi hyvin. Tässähän ei tärkeintä tekninen osaaminen, ym muu skeida, vaan se tunne mikä välittyy läpi. Siksi en pisteitäkään anna, mutta diggailen kyllä muuten.

Hienoa että ihmiset uskaltaa laittaa mallejaan esille, vaikka yksityiskohdat tms. ei ihan kohdillaan. Tärkeintähän on tämä rakentelu, ja siitä itselleen saama hyvänolon tunne, henkinen tasapaino, tai mitä kukin siitä saakin?

Osmon Cadillacit ovat varsin realistisia, ja varsinkin mun silmään osuvia. Olen sen verran hullu, että Cadillac Eldorado Biarritz 1958 on kaunein auto mitä tiedän! Menee kyllä umpikorillakin. Mut vm 1956 - 1958 käkkylät jotain elämää suurempaa. (Paitsi puuveneet.) Menee toi -59 ruumisautomallikin…

Osmo-sedälle tästä henkiset pisteet, hyvä idea, ja hyvät fiilikset jäi!

Välillä tuntuu, että mennyt ihan kliiniseksi tämä sivusto..? Kaikki jotain "teknistä-homo-humppaa" ajatuksella tai tunteella ei mitään väliä…? Eniten kommentoidaan millanen kamera sulla on? Haloo!
Kiitän hyvistä kommenteista.Jatkossakin teen maalit niinkuin itse haluan/fiiliksen mukaan ja pidän konepellit auki mikäli niin itse haluan,kiitos vielä asia vastauksista.